Τέλη Μαΐου οι δικαστικές αποφάσεις για τη ρύθμιση των 7εκατ. ευρώ χρέους της Ένωσης Ιεράπετρας

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 14 Απριλίου 2022 by energinews (admin)

Μήνες σημαντικών εξελίξεων θα είναι οι δύο επόμενοι για την Ένωση Ιεράπετρας η οποία μετά από μακροχρόνια προσπάθεια θα μάθει τελικά αν υπάρξει μέλλον στη λειτουργία του οργανισμού μέσα από τη διαδικασία ρύθμισης χρεών και έγκρισης του πλάνου βιωσιμότητας που έχει προτείνει.

΄Όπως λέει στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος της Ένωσης Μπάμπης Δραγασάκης το σχετικό πλάνο βιωσιμότητας έχει κατατεθεί πλέον στην κρίση της δικαιοσύνης, με την υπόθεση να εκδικάζεται στις 11 Μαΐου και την απόφαση να αναμένεται στις αρχές καλοκαιριού.

Μια εξέλιξη που τη χαρακτήρισε πολύ θετική αφού με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στην Ένωση να συνεχίσει να λειτουργεί υπό φυσιολογικές συνθήκες και να τακτοποιήσει όλες τις οφειλές της.

Όλα αυτά βέβαια στην περίπτωση που οι δικαστικές αρχές κάνουν δεκτές τις προτάσεις που κατατέθηκαν από την Ένωση και περιγράφουν το πως θα «κουρευτούν» μέρη των χρεών, το πως θα αποπληρωθούν όλοι οι πιστωτές αλλά και το πως η Ένωση θα μπορεί να λειτουργεί από εκεί και πέρα με ένα βιώσιμο πλάνο και αποπληρώνοντας με δόσεις τα χρέη της. Αν υπάρξει αρνητική απόφαση σε σχέση με το πλάνο βιωσιμότητας η Ένωση απλά θα βάλει λουκέτο, τόνισε ο κ. Δραγασάκης.

Όπως αναφέρει, στην πρόταση που έχει κατατεθεί, δεν προτείνεται «κούρεμα» χρεών προς τους εργαζόμενους αλλά και προς παραγωγούς της περιοχής, αν και οι συγκεκριμένες οφειλές είναι πολύ μικρές σε σχέση με το συνολικό χρέος προς τράπεζες, δημόσιο προμηθευτές κλπ που είναι περίπου στα 7 εκατ. ευρώ.

Ακούστε αναλυτικά(εδώ) όλη τη συζήτηση η οποία επεκτάθηκε και στις δηλώσεις ΟΣΔΕ που ξεκινούν σήμερα με διαφορετική διαδικασία αλλά και την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπυξης στην Ιεράπετρα:

8

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.