Τέλη κυκλοφορίας: Πως θα τα εκτυπώσετε;


Τελευταία ενημέρωση 10 Δεκεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Είναι διαθέσιμα στο taxisnet

Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου θα πρέπει να καταβληθούν τα τέλη κυκλοφορίας, καθώς οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν τσουχτερό πρόστιμο. Η πρώτη κίνηση που θα πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων είναι να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός για την πληρωμή των τελών και θα πρέπει να εισέλθουν στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή της ΑΑΔΕ για τα οχήματα.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πληρώσουν από 22 ευρώ έως 1.380 ευρώ, με τα ποσά να μένουν στα ίδια επίπεδα με το 2019. Να σημειωθεί πως το ποσό των τελών της κυκλοφορίας υπολογίζεται είτε με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είτε με βάση τα κυβικά του κινητήρα και το έτος ταξινόμησης.

Πιο συγκεκριμένα, οι κάτοχοι οχημάτων για να μη βρεθούν από την Πρωτοχρονιά αντιμέτωποι με τα τσουχτερά πρόστιμα, που ανέρχονται στο διπλάσιο των τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στο όχημά τους, θα πρέπει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, τα οποία ανάλογα με τα κυβικά και το έτος πρώτης κυκλοφορίας κυμαίνονται:

α) από 22 έως 1.230 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν έως το 2000,

β) από 22 έως 1.260 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από το 2001 έως το 2005, και

γ) από 22 έως 1.380 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από το 2006 έως το 2010.

Για τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές ρύπων. Υπενθυμίζεται ότι τα τέλη κυκλοφορίας 2020 είναι ήδη διαθέσιμα στο TAXISnet, ενώ και φέτος υπάρχουν κατηγορίες υπόχρεων που, όπως και προηγούμενες χρονιές, δε θα χρειαστεί να τα πληρώσουν, καθώς βρίσκονται στις ομάδες που παίρνουν απαλλαγή από την πληρωμή των τελών. Επισημαίνεται ότι πλήρης απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας, εκτός των ατόμων με αναπηρία, ισχύει και για γονείς ανήλικων ΑμεΑ.

Πώς θα εκτυπώσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων τα τέλη κυκλοφορίας: Πρώτα θα πρέπει να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ και να “πατήσουν” την ηλεκτρονική εφαρμογή των τελών κυκλοφορίας.

Στη συνέχεια θα πρέπει να κάνουν τα ακόλουθα:

– Να συμπληρώσουν τον ΑΦΜ, που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας.

– Να συμπληρώσουν τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας.

– Να συμπληρώσουν το έτος τελών κυκλοφορίας.

– Να επιλέξουν “Αναζήτηση”.

– Να επιλέξουν “Εκτύπωση” όταν εμφανιστεί το μήνυμα “Επιτυχής αναζήτηση”.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.