
Τάκος με γαρίδες
Reading time: 1 Minute
Τελευταία ενημέρωση 10 Μαΐου 2020 by energinews (admin)
Συστατικά
Για τα τάκος
- 6 τορτίγιες, μικρές
- 300 γρ. γαρίδες, Νο1, καθαρισμένες
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. πάπρικα
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1/4 κ.γ. ρίγανη
- 1/4 κ.γ. μπούκοβο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξίδι, από κόκκινο κρασί
Για τη σάλσα
- 1 αβοκάντο
- 1/2 ντομάτα
- 1/3 κρεμμύδι
- ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
- χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σύνθεση
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κ.σ. κόλιανδρο
Για το σερβίρισμα
- λάιμ, σε φέτες
- κόλιανδρο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα τάκος
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Γυρνάμε μια φόρμα για muffins 12 θέσεων ανάποδα και τοποθετούμε τις τορτίγιες αφήνοντας κενό μεταξύ τους.
- Ψήνουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Για τη σάλσα
- Κόβουμε το αβοκάντο σε μικρά κυβάκια και το βάζουμε σε ένα μπολ.
- Παίρνουμε τη μισή ντομάτα και τη στύβουμε ώστε να φύγει όλη η υγρασία. Κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στο μπολ.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε στο μπολ. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε στην άκρη.
Για τη γέμιση
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε τις γαρίδες κατά μήκος και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, την πάπρικα, το κύμινο, τη ρίγανη, το μπούκοβο, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και από τις δύο πλευρές.
- Σβήνουμε με το ξίδι και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Μοιράζουμε τη γέμιση σε όλες τις τορτίγιες, βάζουμε το γιαούρτι και τον κόλιανδρο.
- Σερβίρουμε με φέτες από λάιμ και κόλιανδρο.
πηγη:akispetretzikis.com