Τάκος με γαρίδες


0
(0)

Συστατικά

Για τα τάκος

  • 6 τορτίγιες, μικρές
  • 300 γρ. γαρίδες, Νο1, καθαρισμένες
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1/4 κ.γ. ρίγανη
  • 1/4 κ.γ. μπούκοβο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι, από κόκκινο κρασί

Για τη σάλσα

  • 1 αβοκάντο
  • 1/2 ντομάτα
  • 1/3 κρεμμύδι
  • ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
  • χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σύνθεση

  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. κόλιανδρο

Για το σερβίρισμα

  • λάιμ, σε φέτες
  • κόλιανδρο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα τάκος

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Γυρνάμε μια φόρμα για muffins 12 θέσεων ανάποδα και τοποθετούμε τις τορτίγιες αφήνοντας κενό μεταξύ τους.
  • Ψήνουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Για τη σάλσα

  • Κόβουμε το αβοκάντο σε μικρά κυβάκια και το βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Παίρνουμε τη μισή ντομάτα και τη στύβουμε ώστε να φύγει όλη η υγρασία. Κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στο μπολ.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε στο μπολ. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε στην άκρη.

Για τη γέμιση

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε τις γαρίδες κατά μήκος και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, την πάπρικα, το κύμινο, τη ρίγανη, το μπούκοβο, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και από τις δύο πλευρές.
  • Σβήνουμε με το ξίδι και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Μοιράζουμε τη γέμιση σε όλες τις τορτίγιες, βάζουμε το γιαούρτι και τον κόλιανδρο.
  • Σερβίρουμε με φέτες από λάιμ και κόλιανδρο.

πηγη:akispetretzikis.com

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.