Σ. Μέγκουλας: Πρωτόγνωρη η εμπιστοσύνη του κόσμου στην Ιεράπετρα – Δεν υπήρχε προοπτική μονιμοποίησης στο Νοσοκομείο

2.3
(3)

Τελευταία ενημέρωση 10 Ιουλίου 2020 by energinews (admin)

Ήταν μια είδηση που σίγουρα προκάλεσε αίσθηση σε όσους την πληροφορήθηκαν χθες, και αφορά ένα γιατρό που προσέφερε στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας και η προσπάθεια του αυτή αναγνωρίστηκε από την κοινωνία που με διάφορους τρόπους προσπάθησε να βοηθήσει όταν υπήρξε ανάγκη.

Ο επικουρικός γυναικολόγος του Νοσοκομείου Σωκράτης Μέγκουλας, που πέρυσι είχε ανανεώσει τη σύμβασή του για 3 χρόνια, ετοιμάζεται να αποχωρήσει από το Νοσοκομείο για να αναλάβει μια μόνιμη θέση στο Βενιζέλειο στο Ηράκλειο, κάτι που ανέφερε στη χθεσινή του συνέντευξη στο Ράδιο Λασίθι ο αναπληρωτής διοικητής Μ. Καλλιονάκης.

Ο κ. Μέγκουλας μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι εξηγώντας την απόφασή του αυτή, και τους λόγους που σε δύο μήνες περίπου θα αποχωρήσει από το Νοσοκομείο.

Όπως ανάφερε οι μόνιμες θέσεις στα Νοσοκομεία είναι πλέον δυσεύρετες και δεν προκηρύσσονται συχνά, οπότε όταν αυτό συμβαίνει κάθε γιατρός που έχει πάρει απόφαση πως θα συνεχίσει τη σταδιοδρομία του στα Δημόσια Νοσοκομεία, κάνει τα χαρτιά του προσπαθώντας να εξασφαλίσει μια θέση που προσφέρει πολύ μεγαλύτερη επαγγελματική ασφάλεια.

Αυτό συνέβη και πριν λίγους μήνες με 3 μόνιμες θέσεις γυναικολόγων να προκηρύσσονται σε Νοσοκομεία της Κρήτης και έτσι ο ίδιος έκανε τα χαρτιά του και για τα 3. Τελικά επελέγη πρώτος και στα 3 ,ως Επιμελητής Β’ και ο ίδιος επέλεξε να μεταφερθεί στο Βενιζέλειο το οποίο θεωρεί πως έχει την καλύτερη γυναικολογική κλινική στην Κρήτη και μπορεί να τον βοηθήσει να γίνει καλύτερος γιατρός, τονίζοντας πως για τον ίδιο είναι μεγάλη τιμή να εργαστεί εκεί.

Στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, όπως είπε, με το ισχύον οργανόγραμμα, δεν υπάρχει δεύτερη θέση μόνιμου γυναικολόγου, με την πρώτη να έχει ήδη καλυφθεί, οπότε για τον ίδιο δεν υπήρχε προοπτική μονιμοποίησης.

Ο κ. Μέγκουλας τόνισε πως τα τελευταία χρόνια έγιναν πολύ σημαντικά βήματα στην ανάπτυξη της γυναικολογικής κλινικής με τον ίδιο να έχει μια πρωτόγνωρη αντιμετώπιση και εμπιστοσύνη κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε Νοσοκομεία όπως αυτό της Ιεράπετρας, τα οποία λειτουργούν σχετικά απομονωμένα. Η εκτίμηση που του έδειξε η κοινωνία είναι αμφίδρομη, όπως είπε, ενώ πρόσθεσε πως για το διάστημα που ο κ. Προϊστάκης θα είναι μόνος του, η κλινική θα μπορεί να λειτουργεί σε ένα καλό επίπεδο, όμως η ενίσχυση της είναι σημαντική είτε με γρήγορη πρόσληψη άλλου επικουρικού γιατρού, είτε με την αλλαγή του οργανογράμματος ώστε να προβλέπεται και δεύτερος μόνιμος γυναικολόγος.

172

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 2.3 / 5. Πλήθος ψήφων 3

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.