Σύψας: Κυλιόμενα lockdown έως την άνοιξη – Κανονικά Χριστούγεννα του χρόνου


0
(0)

Για κυλιόμενα lockdown μέχρι και την άνοιξη μίλησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, επισημαίνοντας ότι «το lockdown είναι το μοναδικό ισχυρό όπλο που έχουμε».

«Είναι αβέβαιο τι θα γίνει. Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι θα έχουμε τόσο καλά στοιχεία για να σταματήσουμε το lockdown. Είναι αβέβαιο τι θα γίνει όλο τον Δεκέμβριο. Μας περιμένει δύσκολος χειμώνας έως την Άνοιξη» είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΙ και τόνισε: «μην έχουμε ψευδαισθήσεις ότι θα τελειώσει η επιδημία το χειμώνα, θα πάει μέχρι την άνοιξη».

Σε ερώτηση αν μέχρι τον Δεκέμβριο θα είμαστε σε lockdown, ο κ. Σύψας εξήγησε: «Κανείς δεν ξέρει. Αν ανοίξουμε, που κάποια στιγμή θα ανοίξουμε, κάποια στιγμή θα χρειαστεί να ξαναπάρουμε μέτρα. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι» τόνισε και σημείωσε ότι τα κυλιόμενα lockdown θα πάνε τουλάχιστον μέχρι την Άνοιξη.

Το lockdown, είπε ο γνωστός λοιμωξιολόγος, είναι το μοναδικό ισχυρό όπλο που έχουμε. «Είναι ο μόνος τρόπος που έχουμε για να περιορίσουμε την επιδημία. Όλα τ’ άλλα τα δοκιμάσαμε και απέτυχαν», τόνισε.

Κανονικά Χριστούγεννα του χρόνου
Κληθείς να σχολιάσει τον φετινό εορτασμό των Χριστουγέννων, ο κ. Σύψας υπογράμμισε ότι «κανονικά Χριστούγεννα θα κάνουμε του χρόνου» και τόνισε ότι πρέπει να μειωθούν ακόμα και οι κοινωνικές επισκέψεις φέτος καθώς «γίνεται διασπορά και στα σπίτια».

Ο καθηγητής προειδοποίησε για τη σφοδρότητα του δεύτερου κύματος, θυμίζοντας ότι «είχαμε προειδοποιήσει για δεύτερο κύμα και είχα πει ότι η ισπανική γρίπη σκότωσε στο δεύτερο κύμα».

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.