Σύσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με συλλόγους Εκπαιδευτικών & Γονέων του Δυτικού Τομέα Αθήνας


Τελευταία ενημέρωση 9 Νοεμβρίου 2021 by manos (ceo)-admin

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συμμετείχε, σήμερα το απόγευμα, σε σύσκεψη, στο Θέατρο του νέου Δημαρχείου Περιστερίου, με Συλλόγους εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και με Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων του Δυτικού Τομέα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν συγκεκριμένα εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών από τις ΕΛΜΕ Περιστερίου και Αιγάλεω, τις ΣΕΠΕ Αγίων Αναργύρων, Αιγάλεω και Αγ. Βαρβάρας – Κορυδαλλού, την ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών “Έλλη Αλεξίου”. Ενώ, ακόμα, συμμετείχαν εκπρόσωποι των Ενώσεων Γονέων Περιστερίου, Χαϊδαρίου, Πετρούπολης και Αγ. Αναργύρων – Καματερού, καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων σχολείων από τους Δήμους της περιοχής.

Κατά την εισαγωγική του ομιλία ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης στα σχολεία από την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, τη στιγμή που η πανδημία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και τα ημερήσια κρούσματα ξεπέρασαν τις 7.000, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “τα μέτρα που υποτίθεται παίρνει η κυβέρνηση, είναι τα ίδια με αυτά που μας έφεραν σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση και γέμισαν με κινδύνους, με ανησυχία ολόκληρη την ελληνική κοινωνία”.

Και συνέχισε απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς: “Αυτό που εμφανίζει η υπουργός Παιδείας, η κυρία Κεραμέως και η κυβέρνηση συνολικά, ότι όλα βαίνουν καλώς στα σχολειά μας, ξέρετε πολύ καλύτερα κι από μένα ότι είναι πλασματική εικόνα, δεν είναι κι αυτή πραγματική, γιατί τα πρωτόκολλα λάστιχο -που ουσιαστικά δημιουργούν και υποτίθεται βάζουν στην πράξη- κουκουλώνουν όλα αυτά τα προβλήματα, δεν τα επιλύουν.

Ουσιαστικά τα σχολεία είναι απροστάτευτα και εδώ στη Δυτική Αθήνα, στους Δήμους της περιοχής, κι αν πάρουμε υπόψη ότι και τα ποσοστά του εμβολιασμού είναι πάρα πολύ χαμηλά, μαζί με όλες τις δυσκολίες των υποδομών, το πως είναι στοιβαγμένα τα παιδιά μας μέσα στις τάξεις, μέσα στα σχολεία, δημιουργούν μια πραγματικά πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση την οποία πρέπει να αντιπαλέψουμε. Δεν μπορεί να κλείνουμε το στόμα, δεν μπορεί να καθόμαστε και να παρακολουθούμε από την τηλεόραση τι συμβαίνει, πρέπει ουσιαστικά να βγούμε στους δρόμους του αγώνα, να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις μεταξύ μας, να ενωθούμε στο κίνημα και να τα αντιμετωπίσουμε.

Αντί για αραίωση των αιθουσών, ξέρετε ότι η κυβέρνηση προχωράει συνέχεια σε συγχωνεύσεις, σε συμπτύξεις τμημάτων, τάξεων κλπ. Αντί να κάνει μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών, τα βάζει με τους εκπαιδευτικούς, γιατί δήθεν δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, ενώ αυτή την κάνει πάρα πολύ καλά…

Σήμερα, που βρισκόμαστε ήδη πάνω από δυο μήνες από την ώρα που ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά, με βάση τα στοιχεία πανελλαδικά, περίπου 100.000 μαθητές στοιβάζονται σε τάξεις με 25 μαθητές -σε αρκετές περιπτώσεις είναι πολύ περισσότεροι- και χάνονται δεκάδες διδακτικές ώρες κάθε βδομάδα από τα σχολεία.

Εμείς λέμε ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να πάει άλλο. Δε χρειάζεται κανένας εφησυχασμός. Δεν πρέπει να ωραιοποιείται η κατάσταση και δυστυχώς οι κυβερνώντες και οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης σε διάφορους μαζικούς φορείς, ωραιοποιούν την κατάσταση και αποπροσανατολίζουν τον κόσμο”.

Τέλος σε ό,τι αφορά τα μέτρα που πραγματικά πρέπει να παρθούν και για τα οποία το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στη διεκδίκησή τους, ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε: “Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα τώρα και για τα ζητήματα της πανδημίας. Ειδικότερα: Ενημερωτικές δράσεις για τον εμβολιασμό, ελεγχόμενα τεστ έξω και μέσα στα σχολεία, δωρεάν, μαζικά. Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών εδώ και τώρα, γιατί δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Βεβαίως προσλήψεις και βοηθητικού προσωπικού, γιατί λείπουν και καθαρίστριες και μια σειρά ειδικότητες και ειδικά στα σχολεία της περιοχής”.

ΑΘΗΝΑ 08/11/2021 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Για ενημέρωση

 

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα περιοδειών και παρεμβάσεων του Δημήτρη Κουτσούμπα τις επόμενες ημέρες έχει ως εξής:

  • Την Τετάρτη 10 Νοέμβρη το πρωί στις 10.00 θα συναντηθεί στις 00 με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), στα γραφεία του Κόμματος στη Βουλή .

 

  • Το απόγευμα της Τετάρτης 10 Νοέμβρη, στις 19.00, θα παρουσιάσει την πρόταση του κόμματος για την Πολιτική Προστασία, στο ξενοδοχείο Novotel.

 

Στην εκδήλωση θα γίνουν επίσης σύντομες παρεμβάσεις με τα εξής θέματα:

 

– «Αντισεισμική προστασία: Εμπόρευμα ή δικαίωμα;», από τον Δημήτρη Κουτζή, Πολ. Μηχανικό, μέλος του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ, και της ΔΕ του ΤΕΕ,

– «Για την ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία» από τον Βασίλη Μπέλλο, Πολ. Μηχανικό, Επ. Καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης

«Οι πραγματικοί ένοχοι για τα Βιομηχανικά Ατυχήματα Μεγάλης Έκτασης” από την Εύη Γεωργιάδου, Δρ Χημικό Μηχανικό, μέλος του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ

«Οι βαθύτεροι στόχοι του νέου αστικού σχεδίου για τη δασοπροστασία» από τον Αντώνη Ραλλάτο, Δασολόγο, υπεύθυνο του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕΟΕ,

«Η υπονόμευση των δυνατοτήτων της Πυρόσβεσης από την αστική πολιτική» από τον Δημήτρη Βλάχο, Αρχιπυροσβέστη, μέλος του ΔΣ Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου,

– «Η πρωτοβουλία των κατοίκων για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών στον αντίποδα της κρατικής απουσίας» από τον Πέτρο Καράμπελα, μέλος της Επιτροπής Κάτοικων Βαρυμπόμπης – Θρακομακεδόνων, Παρέμβαση θα γίνει επίσης και από εκπρόσωπο της Συντονιστικής Επιτροπής Πυρόπληκτων Βόρειας Εύβοιας.

 

  • Το Σάββατο 13 Νοέμβρη, στις 00, στο Σύνταγμα, θα παρευρεθεί και θα κάνει δηλώσεις στη συγκέντρωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία για την διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, όλων των θέσεων εργασίας και των δεδουλευμένων τους.

 

  • Το απόγευμα του Σαββάτου 13 Νοέμβρη, θα μεταβεί στα Χανιά της Κρήτης όπου στις 30, θα παρευρεθεί στα εγκαίνια των νέων γραφείων της Τομεακής Επιτροπής Χανίων και στις 21.00 θα μιλήσει σε συνεστίαση-εκδήλωση που διοργανώνει η ΤΕ Χανίων.

 

  • Την Κυριακή 14 Νοέμβρη θα μεταβεί στο Ηράκλειο της Κρήτης για να επισκεφτεί το σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι, όπου θα συναντηθεί και με φορείς της πληγείσας περιοχής.

 

  • Τη Δευτέρα 15 Νοέμβρη, στις 19.00, θα μιλήσει σε εκδήλωση της Κεντρικής Επιτροπής για την παρουσίαση του Καλέσματος Αγωνιστικής Συμπόρευσης με το ΚΚΕ, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό. Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και γυναίκες με τους οποίους το ΚΚΕ συζητά στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για την οργάνωση του αγώνα και της αντεπίθεσης του λαού.

 

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Από τις διαδόσεις και τις διαψεύσεις που γίνονται, το κύριο και σημαντικό που λείπει, αλλά πρέπει να ακουστεί είναι: Τώρα να παρθούν άμεσα μέτρα για να μην βρεθούμε πάλι μπροστά στο απαράδεκτο κλείσιμο των σχολείων των παιδιών μας!

-Επιστημονικά τεκμηριωμένη καμπάνια εμβολιασμού στα σχολεία. Κέντρα ενημέρωσης, εμβολιασμού, εξατοµικευµένης παρακολούθησης συνδεδεμένα με τα σχολεία.

-Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

-Να ανακληθούν άμεσα όλες οι συγχωνεύσεις και συμπτύξεις τμημάτων.

-Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών παντού, ώστε να μην υπάρξει καμία διδακτική ώρα χαμένη και για να εντοπιστούν και να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα μαθησιακά και ψυχοκοινωνικά προβλήματα που όξυνε η πανδημία. Ούτε σκέψη για διεξαγωγή εξετάσεων με τράπεζα Θεμάτων στο Λύκειο.

-Προσλήψεις όλου του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού για τα σχολεία, καθαριότητας, κ.ά.

Τα υπόλοιπα είναι “άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε” και δεν απαντούν στις απολύτως λογικές ανησυχίες και προβληματισμούς γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών.

ΑΘΗΝΑ 09/11/2021                                        ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.