Σύσκεψη στο Αμάρι για τα φράγματα Πλατύ Ποταμού και Ελενών Γερακαρίου


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 3 Οκτωβρίου 2019 by energinews (admin)

«Θεωρούμε αναγκαία τη διαβούλευση με τους κατοίκους της περιοχής για να γνωρίζουν και να έχουν άποψη για τα έργα που τους αφορούν», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στη δημόσια διαβούλευση που οργάνωσε ο Δήμος Αμαρίου με σκοπό την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων για τα φράγματα στην περιοχή με αφορμή το φράγμα του Πλατύ Ποταμού καθώς και το φράγμα Ελενών Γερακαρίου.
Ο Περιφερειάρχης πρότεινε κι έγινε αποδεκτό να ξεκινήσει η διαδικασία των μελετών για το Γερακάρι με την προμελέτη και να δείξει τι πρέπει να γίνει ενώ στη συνέχεια, εξηγώντας πως η διαδικασία πρέπει να κινηθεί βήμα – βήμα. Παράλληλα, σημείωσε πως η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο θα διεκδικήσει για τα ανταποδοτικά έργα και δράσεις.
Οι μελέτες θα ανατεθούν με διεθνή διαγωνισμό και η προεκτίμηση για τον προϋπολογισμό των έργων ξεπερνά τα 150 εκ. ευρώ, οπως ενημέρωσε ο Διευθυντής Υδραυλικών Έργων του Υπουργείου Υποδομών Αντώνης Κοτσώνης, απαντώντας σε ερωτήσεις φορέων και κατοίκων της περιοχής και διευκρινίζοντας πως το έργο χρειάζεται αρκετά χρόνια για να προχωρήσει και απαιτεί ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις.
Τέλος, ο Δήμαρχος Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Κεφαλογιάννη για την ανταπόκριση και στήριξη στην απόφαση να υπάρξει δημόσια διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και στοιχειοθετημένη ενημέρωση των Υπηρεσιών του Υπουργείου Υποδομών.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.