Σύμβαση για την προμήθεια και διενέργεια νέων rapid test υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 23 Απριλίου 2021 by manos (seo)-admin

Υπεγράφη, σήμερα (22/04) από τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό και την εκπρόσωπο του διαγνωστικού κέντρου “Υγεία Λασιθίου” κ. Μαραβελλάκη Μαρία η νέα σύμβαση προμήθειας και διενέργειας rapid (γρήγορων) τεστ ανίχνευσης για τον Sars- cov2.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος «Παραμένοντας πιστοί στην δέσμευσή μας, ως Δήμος Αγίου Νικολάου να συνδράμουμε ενεργά το έργο του ΕΟΔΥ και να συμβάλουμε τα μέγιστα στην πρόληψη του κορωνοιού, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύμβασης των 1700 τεστ του περασμένου έτους, πραγματοποιούμε την παρούσα, με σκοπό, τόσο τον προληπτικό έλεγχο των φοιτητών μας, που επιστρέφουν για Πάσχα, όσο και για επιδημιολογικούς λόγους σε επαγγελματικές ομάδες που θα μας υποδειχθούν από τους αρμόδιους.»

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Αγίου Νικολάου ξεκίνησε να πραγματοποιεί rapid τεστ τον περασμένο Νοέμβριο, πριν ακόμα τεθεί σε εφαρμογή η πλατφόρμα testing.gov.gr για τον γενικό πληθυσμό και η πλατφόρμα edu.testing.gov.gr για τους εκπαιδευτικούς, πραγματοποιώντας ελέγχους εστιασμένους τόσο στους εργαζόμενους του Δήμου και των οργανισμών του, όσο στην εκπαιδευτική κοινότητα (πρωτοβάθμια & δευτεροβάθμια εκπαίδευση), στους φοιτητές κι εργαζόμενους που προσήλθαν στην περιοχή τα Χριστούγεννα. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν τεστ εστιασμένα σε επαγγελματικές ομάδες που λειτουργούσαν παρά το lockdown όπως οι εργαζόμενοι της ειδικής εκπαίδευσης, οι οικονομικά μετανάστες που προσέρχονταν από άλλες περιοχές, εργαζόμενοι του λιανεμπορίου, του κατασκευαστικού κλάδου κ.α, ενώ τα τελευταία τεστ χρησιμοποιήθηκαν προς όφελος των αθλητικών σωματείων του Δήμου μας ΑΟΑΝ & ΑΕΝ, για την συμμετοχή τους, στους αγώνες, όπως προβλέπεται από την αντίστοιχη νομοθεσία.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της προηγούμενης σύμβασης, στις 20/03/2021 πραγματοποιήθηκε πρόσκληση σε κάθε ιδιώτη ιατρό ή εταιρεία ή διαγνωστικό εργαστήριο, που διαθέτει πιστοποίηση για διεξαγωγή rapid τεστ και την καταγραφή τους στην πλατφόρμα του Υπουργείου Υγείας, ώστε, να καταθέσει προσφορά για ανάληψη υποχρέωσης διεξαγωγής rapid test σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Κατατέθηκαν τρεις προσφορές εκ των οποίων  μία δεν είχε ισχύ δεδομένου του ότι δεν είχε κατατεθεί από ιατρό ή επαγγελματία υγείας, η άλλη δεν μπορούσε να προχωρήσει άμεσα λόγω υποχρεώσεων του αναδόχου. Η πρόταση της κ. Μαραβελλάκη πληρούσε όλες τις προδιαγραφές που ζητούνταν από την τεχνική μελέτη του Δήμου.

Όπως δήλωσε η εντεταλμένη σε θέματα υγείας και συντονίστρια covid19 για τον Δήμο Αγίου Νικολάου κ. Φανουράκη Ευαγγελία «Είναι μεγάλη χαρά που μπορούμε να ξεκινήσουμε τόσο άμεσα τον νέο κύκλο των rapid test καλωσορίζοντας με ασφάλεια τους φοιτητές μας αλλά και τους εργαζόμενους που θα προσέλθουν αυτές τις ημέρες στον Δήμο μας. Είναι πολύ σημαντικό να ευχαριστήσουμε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου που υπερβαίνουν εαυτό ώστε οι διαδικασίες να πραγματοποιηθούν ταχύτατα παρά την υποστελέχωση των υπηρεσιών τους και τον μεγάλο φόρτο εργασίας τους, συμβάλλοντας με τον τρόπο τους στην προστασία της δημόσιας υγείας. Κλείνουμε σήμερα έναν κατά την ταπεινή μου γνώμη, επιτυχημένο κύκλο εργασιών που συνέβαλλε στον περιορισμό της διασποράς του κορωνοιού στην περιοχή μας, το προηγούμενο διάστημα, κι ευχαριστώ τον γιατρό κ. Νίκο Στεφανάκη για την συνεργασία και ιδιαίτερα την κ. Ιωάννα Βομβαρδά, υπάλληλο του ΟΚΥΔΑΝ που εθελοντικά συνέβαλε σε αυτό το έργο χωρίς να υπολογίζει χρόνο ή κόπο. Ταυτόχρονα ανοίγει ένας νέος κύκλος, εξίσου εστιασμένος στην πρόληψη, οργανωμένος ολιστικά στον χώρο πλέον της Υγείας Λασιθίου με την συνδρομή δυο εξαιρετικών ιατρών.»

Όπως γνωστοποιεί ο Δήμος Αγίου Νικολάου : καλούνται όλοι οι φοιτητές ή εργαζόμενοι που προσέρχονται στο Δήμο κι επιθυμούν να πραγματοποιήσουν rapid test, να τηλεφωνήσουν στο 2841340109 στην κ. Ραχήλ Παπαδοπούλου, για να ενημερωθούν για την ημέρα και ώρα των ραντεβού.

Να σημειώσουμε, ότι τα τεστ ταχείας ανίχνευσης, όπως και όλα τα τεστ είναι ένα σημαντικό επιδημιολογικό εργαλείο περιορισμού της πανδημίας μέσω της ανίχνευσης των ασυμπτωματικών φορέων, όμως δεν αποτελεί πανάκεια. Ο βασικός τρόπος προφύλαξης είναι η τήρηση των μέτρων και ο εμβολιασμός. Σε περίπτωση που νιώθετε οποιοδήποτε σύμπτωμα συμβατό με τη νόσο, παρακαλούμε να απευθυνθείτε στον θεράποντα ιατρό σας.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.