Σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης «Οριοθέτηση-διευθέτηση ποταμού στον Καρτερό» με προϋπολογισμό 396.000 ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχη Κρήτης


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 21 Φεβρουαρίου 2023 by energinews (admin)

Την σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης για την οριοθέτηση και διευθέτηση του ποταμού στον Καρτερό, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Συγκεκριμένα η μελέτη, που έχει προϋπολογισμό 396.133 ευρώ, αφορά την οριοθέτηση-διευθέτηση τμήματος του υδατορέματος Καρτερού από το σημείο της προστατευόμενης περιοχής όπου βρίσκονται τα γήπεδα ποδοσφαίρου σε μήκος περίπου 3,3 χιλιομέτρων προς το φαράγγι του Καρτερού, τον έλεγχο της υφιστάμενης γέφυρας στη συμβολή της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ηρακλείου – Αγίου Νικολάου με το ρέμα, έργα διευθέτησης εκτός ορίων των οικισμών, καθώς και τις υποστηρικτικές μελέτες. Εντός της περιοχής μελέτης βρίσκεται ο ΒΟΑΚ.

Τα αντιπλημμυρικά έργα θα αφορούν κυρίως τις περιοχές όπου θεωρούνται επικίνδυνες για την εμφάνιση πλημμυρικών φαινομένων και θα πρέπει να γίνει ο απαραίτητος σχεδιασμός για την θωράκιση τους.

Στην σημερινή υπογραφή της σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη παρόντες ήταν επίσης ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, η αν. δ/τρια διεύθυνσης τεχνικών έργων Π.Ε.Η. Χαρά Τριαματάκη και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας Μιχάλης Παρασκευόπουλος.

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.