Σύλλογος Φίλων Τρίτης Ηλικίας Ορφανουδάκειου: Όχι άλλες απώλειες για την Ιεράπετρα


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 24 Δεκεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να δώσουμε ορισμένες διευκρινίσεις για  την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί αυτή τη στιγμή στο Σύλλογό μας σε σχέση και με τη λειτουργία του Ξενώνα Φιλοξενίας που ο Σύλλογός μας έχει την ευθύνη  λειτουργίας του.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της  17ης Δεκεμβρίου ο πρόεδρος κος Μανόλης Χατζάκης υπέβαλε την παραίτηση του λόγω των οξυμένων προβλημάτων και  σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη συμπαράστασης θεσμικών φορέων. Το αίτημα της παραίτησης συζητήθηκε επί μακρόν από τα μέλη του Δ.Σ. πριν γίνει ομόφωνα αποδεκτό.

Σε ένδειξη συμπαράστασης τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. εξέφρασαν και την δική τους απόφαση για άμεση παραίτησή τους. Για τυπικούς όμως λόγους και για να μην υπάρξει διοικητικό κενό στο Σύλλογο αποφασίστηκε η σύγκλιση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης όπου θα υποβληθεί επίσημα η παραίτηση του υπολοίπου συμβουλίου και θα παρθούν αποφάσεις για την παραπέρα πορεία του συλλόγου με την διενέργεια εκλογών και ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Το Δ.Σ. της 17ης Δεκεμβρίου ακολούθησε ένας κύκλος διαβουλεύσεων . Εκφράστηκε  η διάθεση βοήθειας και συμπαράστασης, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει αποδώσει καρπούς.

Στο Δ.Σ. της 23ης Δεκεμβρίου αποφασίστηκε:

  1. Το Δ.Σ. επιβεβαίωσε την απόφασή του  για υποβολή της παραίτησής του ενώπιον της επόμενης  Γ.Σ.
  2. Μέχρι την σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης την διενέργεια αρχαιρεσιών και την ανάδειξη νέου Δ.Σ. χρέη προέδρου θα εκτελεί ο αντιπρόεδρος  κος Νίκος Δασκαλάκης.
  3. Να πληρωθεί εξ ολοκλήρου και άμεσα το δώρο Χριστουγέννων σε όλους τους εργαζόμενους
  4. Να γίνει προσπάθεια να εξευρεθούν οι πόροι για να ανταποκριθεί το σωματείο και στην οικονομική του υποχρέωση προς το ΙΚΑ της 31ης Δεκεμβρίου για να μη χαθεί η ρύθμιση που έχει γίνει.
  5. Να εξεταστούν άμεσα όλοι οι τρόποι περιστολής εξόδων ακόμα και η μείωση προσωπικού με οικιοθελείς  αποχωρήσεις, όχι όμως με απολύσεις.
  6. Να εξειδικευτούν όλοι οι τρόποι εξεύρεσης πόρων για να λειτουργήσει ο Σύλλογος στα πλαίσια της βιωσιμότητας  μέχρι τη μετεγκατάσταση της δομής φιλοξενίας στο νέο κτίριο.

Στις κρίσιμες αυτές ώρες που περνάει ο Σύλλογος ο οποίος δημιουργήθηκε για να επωμιστεί την ευθύνη λειτουργίας του Ορφανουδάκειου Δημοτικού Γηροκομείου Ιεράπετρας, στόχος μας είναι να διατηρηθεί η λειτουργία της δομής και να μη χάσουν την εργασία τους οι εργαζόμενοι που σε αυτές τις δύσκολες στιγμές συνεχίζουν να δείχνουν την ανθρωπιά και την ευαισθησία τους προς τους φιλοξενούμενους με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης.

Αυτές τις Άγιες ημέρες καλούμε και όλους τους συμπολίτες μας αλλά και τους θεσμικούς φορείς της πόλης να γίνουν κοινωνοί και συμπαραστάτες αυτής της προσπάθειας. Η Ιεράπετρα τα τελευταία χρόνια έχει χάσει πολλά.

Τώρα από μας εξαρτάται να μη δούμε μια νέα απώλεια για το τόπο μας.

Ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο υγεία και ευτυχία.

Καλά Χριστούγεννα και ένας καλύτερος νέος χρόνος.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.