Σύλλογος Φίλων Τρίτης Ηλικίας Ιεράπετρας: Αδυνατεί ο Δήμος Ιεράπετρας να μεταστεγάσει τους ηλικιωμένους που ζήτησε να φιλοξενηθούν στις δομές


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 4 Νοεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Ο Σύλλογος Φίλων Τρίτης Ηλικίας Ιεράπετρας που διαχειρίζεται τη δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων στην Ιεράπετρα ενημερώνει με ανακοίνωσή του για την αρνητική απάντηση των κοινωνικών λειτουργών αλλά και της προέδρου της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α στην αντιδήμαρχο αλλά και στο Δήμαρχο για την μεταστέγαση των ηλικιωμένων τους οποίους οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας είχαν ζητήσει να φιλοξενηθούν στις δομές του Σωματείο Φίλων Τρίτης Ηλικίας Ιεράπετρας, το οποίο πλέον είναι έτοιμο να κλείσει.

Παράλληλα δίνει στη δημοσιότητα την  απόφαση για κλείσιμο των Δομών του Σωματείου από τον Αντιπεριφερειάρχη με ημερομηνία 2/1//2020.

Η απάντηση της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α προς το Σύλλογο Φίλων Τρίτης Ηλικίας

ΘΕΜΑ:  Απάντηση ως προς την άμεση μεταφορά ηλικιωμένων από το Σύλλογο Φίλων Τρίτης Ηλικίας.

Σε απάντηση στο έγγραφο σας με αριθμό πρωτοκόλλου 02, 27/10/2010 με το οποίο μας ενημερώνετε για την επιτακτική ανάγκη μεταφοράς των ηλικιωμένων των οποίων την φιλοξενία είχαμε εισηγηθεί, σας ενημερώνουμε ότι μετά από έρευνα για θέσεις σε άλλες δομές φιλοξενίας, δεν βρέθηκε διαθεσιμότητα σε επίπεδο Νομού, καθώς οι δομές φιλοξενίας δεν δέχονται κλινήρεις ασθενείς και μάλιστα με πενιχρές συντάξεις (ύψους 360 ευρώ).

Τα προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Ιεράπετρας παρέχουν πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας από Δευτέρα έως Παρασκευή και με ωράριο (7:30-15:30) και ως εκ τούτου δεν έχουν δυνατότητα να φροντίσουν κλινήρη άτομα τα οποία χρήζουν 24ωρης φροντίδας.

Επιπλέον  οι εισαγωγές σε ιδρύματα έχουν γραφειοκρατικά κωλύματα λόγω της πανδημίας.

Οι άνθρωποι οι οποίοι παραπέμφθηκαν στη δομή των Φίλων Τρίτης Ηλικίας από την Υπηρεσία μας ήταν ηλικιωμένοι των οποίων η απρόσκοπτη επιβίωση δεν εξασφαλιζόταν με την  παραμονή τους στην οικία τους. Οπως είναι προφανές με το πέρασμα των χρόνων η κατάσταση της υγείας των ανθρώπων έχει επιδεινωθεί και οι συνθήκες που διαμορφώνονται οικονομικά και κοινωνικά είναι ακόμα χειρότερες στην παρούσα φάση.

Σας επισυνάπτουμε έγγραφο με στοιχεία των ατόμων αυτών και με συνοπτική παρουσίαση των δυσκολιών τους και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

 Οι Κοινωνικοί Λειτουργοί των προγραμμάτων Βοήθεια στο Σπίτι

Αγγελάκη Σοφία

Ζερβού Δέσποινα

Μαρκάκη Δέσποινα

Περάκη Εμμανουέλα

Η Πρόεδρος ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α
Σακαδάκη Μπαχλιτζανάκη Μαρία

Η απόφαση της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.