Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας: Περιφρόνηση της ευρύτερης περιοχής η απόφαση για το νέο ΔΣ


0
(0)

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο λαός της Ιεράπετρας δοκιμάζεται με αποφάσεις ή ανακοινώσεις δήθεν ειδικών για να προσμετρηθούν οι αντιδράσεις μας. Η άμεση υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας γνωρίζουν πως δεν θα γίνει αποδεκτή από την κοινωνία μας , γιατί έχουν καταγραφεί και έχουν διδάξει οι αγώνες και οι δυναμικές κινητοποιήσεις μας.

Γι αυτό και εφαρμόζουν με πονηριά τη μέθοδο του βάτραχου που σιγοβράζει. Σιγά- σιγά καταργήθηκαν θέσεις γιατρών από τον οργανισμό, σιγά- σιγά περικόπτεται ο προϋπολογισμός λειτουργίας του, καταργήθηκε η διοίκηση του τοποθετώντας «αναπληρωτή» και δεν είναι λίγες οι φορές, που διάφοροι «μελετητές» αμφισβητούν τη μεγάλη σημασία ενός αυτοδιοίκητου και πλήρως στελεχωμένου Νοσοκομείου, όχι μόνο για την περιοχή μας αλλά και για τη σωστή λειτουργία του Ε.Σ.Υ. στην Κρήτη.

Ειδικά για την περιοχή μας , αρνούνται να κατανοήσουν ότι η καλή λειτουργία του Νοσοκομείου είναι στενά συνδεδεμένη με την επιβίωση του τόπου. Η τελευταία απόφαση του αποκλεισμού του δικού μας διοικητή από την διοίκηση των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων του Νομού, δεν μας αιφνιδιάζει. Αντίθετα μας δικαιώνει για μια ακόμη φορά.

Η ενιαία διοίκηση δεν βοήθησε σε τίποτα. Ούτε οικονομία κλίμακας επιτεύχθηκε, ούτε λειτουργικά προβλήματα επέλυσε. Αντίθετα μόνο προβλήματα δημιούργησε με φαινόμενα παντελώς αστεία. Είδαμε τους χειρουργούς μας να διασταυρώνονται στο δρόμο, ο ένας πηγαίνοντας και ο άλλος ερχόμενος από τον Άγιο Νικόλαο, ενώ δεν είδαμε καμιά απολύτως καλή πρόθεση να καλυφθούν κενά στελέχωσης των επί χρόνια κλειστών κλινικών μας. Όπως είδαμε και το νοσηλευτικό μας προσωπικό να αποσπάται (όχι να μετατίθεται ώστε να απελευθερώνεται η θέση) σε άλλα νοσοκομεία. Η συνεργασία ανάμεσα στα Νοσοκομεία στην αντιμετώπιση των ασθενών προβλέπεται από τον νόμο του Ε.Σ.Υ. , οπότε και αυτό το επιχείρημα της καλής συνεργασίας, που θα διασφάλιζε η ενιαία διοίκηση, δεν ευσταθεί.

Για όσους σκέφτηκαν και αποφάσισαν την αποπομπή του δικού μας Διοικητή από την ενιαία διοίκηση τους απαντούμε ότι τους ευχαριστούμε πολύ. Ως σύλλογος που αφουγκράζεται και συμπορεύεται με τον λαό της ευρύτερης περιοχής, που εξυπηρετείται από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας, μας δίνετε το δικαίωμα να ξαναθέσουμε επιτακτικά τα αρχικά μας αιτήματα:
A) Το Νοσοκομείο Ιεράπετρας πρέπει να είναι αυτοδιοίκητο.
Β) Αρνούμαστε τον όρο «Περιφερειακή Μονάδα Υγείας». Είμαστε Νοσοκομείο.
Γ) Αρνούμαστε δευτερεύοντες και επικουρικούς ρόλους. Ζητούμε ένα Νοσοκομείο πλήρως στελεχωμένο και αντίστοιχο με τις ανάγκες της περιοχής ευθύνης του με πλήρη δυνατότητα δευτεροβάθμιας και τομείς τριτοβάθμιας περίθαλψης. Γι αυτό κρίνουμε αναγκαία την επικαιροποίηση του οργανισμού σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες.
Δ) Το Νοσοκομείο να μετονομαστεί σε Νοσοκομείο Νοτιοανατολικής Κρήτης.

Με αυτές τις θέσεις ξεκινάμε τις προσπάθειες μας ελπίζοντας, ότι δεν θα υποχρεωθούμε να γυρίσουμε στο παρελθόν με δυναμικές κινητοποιήσεις. Καταθέτουμε τις θέσεις μας ακριβώς όπως μας τις υπαγορεύουν οι συμπολίτες μας. Και με αυτές τις θέσεις θα προβούμε κατ αρχήν σε ενέργειες επαφών και εκτίμησης προθέσεων, ώστε επιστρέφοντας να ενημερώσουμε τον κόσμο. Αν θέλουνε να γυρίσουμε στο παρελθόν, εμείς δηλώνουμε έτοιμοι.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Ανδρέας Μαμαντόπουλος

Ο Γραμματέας
Χαράλαμπος Κανάκης

πηγη:radiolasithi.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *