Σύλλογος Νοσηλευτών ΕΣΥ Λασιθίου: «Άυλες πολιτικές δεσμεύσεις και απαξίωση των Νοσηλευτών από το Υπουργείο Υγείας»

Τελευταία ενημέρωση 28 Απριλίου 2021 by energinews (admin)

Επιστολή διαμαρτυρίας προς το Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια, απέστειλε ο Σύλλογος Νοσηλευτών ΕΣΥ Ν. Λασιθίου.

Ακολουθεί η επιστολή:

Θέμα: «Άυλες πολιτικές δεσµεύσεις και απαξίωση των Νοσηλευτών από το Υπουργείο Υγείας»

Αξιότιµε κ. Υπουργέ,

Συµπληρώνοντας ένα χρόνο και παραπάνω, από την ηµέρα έναρξης των έκτακτων µέτρων για την πανδηµία και καθώς το Υπουργείο Υγείας συνεχίζει να αγνοεί προκλητικά τα πολλοστά δίκαια αιτήµατά µας, επανερχόµαστε και πάλι, διαµαρτυρόµενοι και αγανακτισµένοι προς αυτή την απαξιωτική συµπεριφορά.

Ειδικότερα:
1. Το Υπουργείο Υγείας δεν έχει πραγµατοποιήσει καµία µονιµοποίηση των επικουρικών νοσηλευτών, των συµβασιούχων νοσηλευτών Ο.Α.Ε.Δ., όπως έχει δεσµευθεί και πάραυτα εξακολουθεί να προκηρύσσει θέσεις επικουρικού προσωπικού, µε πρόσχηµα τη µελλοντική µονιµοποίηση.

2. Η δηµόσια δέσµευση της πολιτικής ηγεσίας, για τη δηµιουργία του Κλάδου Νοσηλευτών του Ε.Σ.Υ. εξακολουθεί να βρίσκεται στο συρτάρι, όπως και οι διθυραµβικές αναρτήσεις και δηλώσεις σας.

3. Η τραγελαφική πλέον ένταξη των Νοσηλευτών στα Β.Α.Ε., είναι προφανές πλέον, ότι δεν σας απασχολεί, καθώς το Ε.Σ.Υ. κατά τη γνώµη σας, αποτελεί το πιο «ασφαλές εργασιακό περιβάλλον» και οι Νοσηλευτές δεν νοσούν, ούτε µετράνε απώλειες κατά τη διάρκεια της πανδηµίας, αλλά ούτε και εν γένει, εδώ και δεκαετίες.

4. Το κατακερµατισµένο και επαγγελµατικά εξουθενωµένο νοσηλευτικό προσωπικό παραµένει σε αναστολή κανονικών αδειών, µε αποτέλεσµα το Υπουργείο Υγείας να παρατείνει το πετυχηµένο πολιτικό καθεστώς «νοσοκοµειακής γαλέρας», το οποίο έχει επιβάλλει µεθοδευµένα και κρατάει οµήρους όλους τους νοσηλευτές, ακόµα κι αυτούς που αυτοδίκαια αναµένουν τη χορήγηση των κανονικών αδειών για να συνταξιοδοτηθούν.

5. Φυσικά ούτε λόγος για χορήγηση επιδόµατος λόγω Πάσχα στους Νοσηλευτές και σε όλους τους υγειονοµικούς. Κανένα κίνητρο, καµία αναγνώριση από την πολιτική ηγεσία.

Συµπερασµατικά, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας εξακολουθεί να αγνοεί τον άνισο αγώνα των νοσηλευτών κατά της πανδηµίας στο υποστελεχωµένο Ε.Σ.Υ. και στις πλάτες τους, εξυπηρετεί απλώς πολιτικές φιλοδοξίες. Αλήθεια, πως µπορεί να αντικρίζει τους Νοσηλευτές κατάµατα, όταν επισκέπτεται τα Νοσοκοµεία, τα Εµβολιαστικά Κέντρα και εν γένει τις Υπηρεσίες Υγείας;

Απαιτούµε άµεσα:
1.Την ένταξη των Νοσηλευτών στα Β.Α.Ε.
2. Τη δηµιουργία Κλάδου Νοσηλευτών του Ε.Σ.Υ.
3. Τη µονιµοποίηση όλων των συµβασιούχων (επικουρικού προσωπικού και Ο.Α.Ε.Δ.).
4. Τη µονιµοποίηση των ειδικευοµένων Νοσηλευτών.
5. Την άρση της αναστολής των κανονικών αδειών.
6. Τη χορήγηση έκτακτου επιδόµατος για το Πάσχα προς όλους τους υγειονοµικούς και τη χορήγηση ειδικών κινήτρων.

Η κοινωνία έχει αναγνωρίσει τον αγώνα µας και το ανταποδίδουµε καθηµερινά σε όλους τους πολίτες. Το φετινό Πάσχα δεν επιθυµούµε πολιτικά χειροκροτήµατα, χορτάσαµε από υποκρισία, απαιτούµε την υλοποίηση των πολιτικών δεσµεύσεών σας.

Στο πλαίσιο του υγιούς συνδικαλισµού και της διαφάνειας, παραµένουµε σταθεροί στις διεκδικήσεις µας και δηλώνουµε τη διαθεσιµότητά µας, οποιαδήποτε στιγµή, για να συναντηθούµε µε «ασφάλεια».

Για το Διοικητικό Συµβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γεν. Γραµµατέας
Γεώργιος Αβραµίδης                                     Τζαννής Πολυκανδριώτης

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.