Σύλλογος Κρητών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Αττικής: Αφήστε μας να πολεμήσουμε

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 3 Απριλίου 2020 by energinews (admin)

Επιστολή προς την ηγεσία της χώρας στέλνει ο Σύλλογος Κρητών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Αττικής, μετά την πρόσφατη απαγόρευση συμμετοχής τους στις λαϊκές αγορές της Αττικής με αφορμή τα περιοριστικά μέτρα εναντίον κορονοϊού και τη διάταξη για απαγόρευση μετακίνησης παραγωγών εκτός της Περιφέρειας τους.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Eχοντας επίγνωση της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα και συμμεριζόμενοι τα μέτρα της Κυβέρνησης για την εξάπλωση και καταστολή του ιού, σαν υπεύθυνα άτομα κοινωνικής παροχής, χωρίς να εφησυχάζουμε και πάντα με ορίζοντα το μέλλον, ενημερώνουμε και προβληματιζόμαστε για όλους

Είμαστε από την Κρήτη, παραγωγοί-πωλητές λαικών αγορών, όχι πάνω από 60 άτομα, με μόνιμη κατοικία στο κέντρο της χώρας, που με κίνδυνο δίνουμε τη μάχη με εσάς εναντίον του ιου και με μέτρα (όπως  οι αποστάσεις μεταξύ των πάγκων) όπου εφαρμόζονται και κάθε μέρα τελειοποιούνται.

Τα προϊόντα που διαθέτουμε είναι ευπαθή (τοματες, μελιτζάνες, πιπεριές, αγγούρια κλπ) τα οποία μαζί με τα μέτρα της κυβέρνησης θωρακίζουν λόγω των συστατικών τους την υγεία των καταναλωτών εναντίον των ιών κατατάσσοντάς τα αναντικατάστατα.

Όλα αυτά σας τα αναφέρουμε όχι για εντυπώσεις αλλά για να φανεί η ευθύνη που έχουμε όλοι στην ομαλή διακίνηση της πρόσβασης όλου του πληθυσμού σε αυτόν τον ευπαθή κρίκο της αλυσίδας της τροφής.

Με την ανάσυρση του νόμου 4497 (παράγραφος 9 του άρθρου 2)που η ερμηνεία του είναι διφορούμενη σε σχέση με τα κατασταλτικά μέτρα και αποτρέπει την μετακίνηση από περιφέρεια σε περιφέρεια, δημιουργεί σύγχυση που άδικα μας αποβάλλει από το θεσμό των λαικών ( είμαστε μόνιμοι κάτοικοι Αθηνών), αποτρέποντας μας από το κοινωνικό έργο που επιτελούμαι.

Τις τελευταίες μέρες με την εφαρμογή του νόμου δεχόμαστε ένα ανελέητο αποτρόπαιο πόλεμο από συναδέλφους μας επαγγελματίες πωλητές αγορών που τους θεωρούμαι αδέλφια μας, αφού μαζί συνεισφέρουμε σε αυτό το δύσκολο κομμάτι της πρόσβασης της τροφής στο καταναλωτικό κοινό.

Για την ιστορία του θεσμού των λαικών αγορών είναι ανάγκη να γνωρίζει ο καθένας από εμάς, πως δημιουργήθηκε, και ποιος είναι ο σκοπός αυτού.

Δημιουργήθηκε πριν 100 χρόνια περίπου σε δύσκολες εποχές, μετά από πολέμους και κακουχίες του λαού από ανθρώπους σαν εσάς που είχαν την τόλμη και την αποφασιστικότητα να εναρμονιστούν ακούγοντας στις ανάγκες των συρμών της εποχής, δίνοντας μάχες για την αισχροκέρδεια και την εκμετάλλευση, ισορροπώντας την τροφική αλυσίδα και δίνοντας δύναμη στους παραγωγούς να παράγουν εξαλείφοντας την εξαθλίωση και τις κοινωνικές εντάσεις.

Με ορίζοντα το μέλλον, με ευφυία και ρεαλισμό δίκαια ονοματολογούν τον πρωτεργάτη της εποχής εκείνης ΕΘΝΑΡΧΗ, αναγνωρίζοντας ένα άνδρα πολιτικό, υποκλινόμενοι όλοι στον ταλέντο του και την ταπεινότητα του στο παγκόσμιο πολιτικό στερέωμα.

Είναι λυπηρό, και τα κόκκαλα αυτού θα τρίζουν, αν βλέποντας τα εγγόνια και τα δισέγγονα των συναγωνιστων του, να στερούν αυτό το λειτούργημα της προσφοράς στους συνανθρώπους τους, σε τόσο δύσκολες συνθήκες.

Το ίδιο περιμένουμε και από εσάς. Να μην είναι λιγότερη η τόλμη σας, και με αφορμή την οικογενειακή καταγωγής της ηγεσίας της χώρας μας, η ευθύνη που έχετε είναι μεγάλη.

Λίγο πριν την ανάδυση του νόμου 4497 του 2017 είχαν αποφασίσει από κοινού τα σωματεία νικ μειώσουν τους πάγκους στο ήμισυ παίρνοντας έτσι τα δραστικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία και περιμένοντας όλοι την προαποφασισμένη απόφαση, αναρτείταιο νόμος 4497 του 2017

Όλοι βροντοφωνάζουν, και ευχόμαστε να μην συντρέχουν τα παρακάτω, πως πίσω από τη μάστιγα στον τομέα των λαίκών διακυβεύονται οικονομικά συμφέροντα που θα έχουν σαν αποτέλεσμα την αισχροκέρδεια και επομένως την εξαθλίωση. Ανώτεροι αξιωματούχοι μας εμπαίζουν λέγοντας μας «έχετε δίκιο και το παλεύουμε, κάντε υπομονή». Νομίζουμε ότι υπάρχει κοροϊδία.

Εμείς οι Κρήτες, και το έχουμε αποδείξει στο πέρας της ιστορίας, είμαστε αγωνιστές, παλεύουμε για τη ζωή και για τους άλλους. Το φιλότιμο μας περισσεύει, και η αύρα μας είναι ωφέλιμη.

Σε αυτό τον πόλεμο κερδίζει ο καθένας από το πόστο του, με τον αγώνα του, και με την ευθύνη απέναντι σε άλλους.

Είναι δεδομένο πως:

  1. Τα προϊόντα μας είναι περισσότερο ευπαθή από οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας αυτή την περίοδο
  2. Οι μετακινήσεις μας και οι επαφές μας μηδαμινές
  3. Η μάχη μας είναι μάχη εναντίον της αισχροκέρδειας και φόρος ζωής

Για αυτό, με κίνδυνο της ζωής μας σας ζητάμε: Aφήστε μας να πολεμήσουμε. Ο πόλεμος κερδίζεται από αυτούς που πολεμούν.

Σύλλογος Κρητών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Αττικής»

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.