Σύγχυση και αλαλούμ με φόντο το όνομα του νέου αεροδρομίου


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 22 Ιανουαρίου 2020 by energinews (admin)

Το όνομα που ξεπρόβαλλε από το «πουθενά»

”Φωτιές” έχει ανάψει η ανακοίνωση -προαναγγελία εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών της αυριανής υπογραφής της σύμβασης χρηματοδότησης ύψους 180 εκατομμυρίων μεταξύ ελληνικού δημοσίου και Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για το έργο του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι. Κι αυτό γιατί ξαφνικά με βάση την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών έχει προκύψει στο τραπέζι νέο όνομα για το αεροδρόμιο.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών φιγουράρει το όνομα “Νέον Ηράκλειον”, ενώ την στιγμή αυτή το επίσημο όνομα του νέου αεροδρομίου σε όλα τα έγγραφα όπως και στην σύμβαση παραχώρησης είναι «Νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου».

Το όνομα “Νέο Ηράκλειον” ξεπρόβαλλε από το πουθενά και είναι ερωτηματικό αυτή τη στιγμή αν πρόκειται για κάποιο λάθος, για σύντμηση του ονόματος που φέρει το νέο αεροδρόμιο στη σύμβαση παραχώρησης, ή αν πρόκειται τελικά για το  νέο όνομα  που έχει επιλέξει η νυν κυβέρνηση να δώσει στο νέο αερολιμένα στο Καστέλι, αντί για το όνομα ”Ελ Γκρέκο” που προόριζε να δώσει η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με πρόταση του τότε Υπουργού Υποδομών προς τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα!

Ενδεικτικό της τεράστιας σύγχυσης που έχει προκύψει είναι ότι αυτή τη στιγμή  στο Υπουργείο Υποδομών, στο οποίο απευθυνθήκαμε, αναζητώντας πληροφορίες για να ξεδιαλύνουμε το τοπίο, εμφανίζονται αιφνιδιασμένοι .

Μας ενημέρωσαν μάλιστα ότι  αναζητούν απαντήσεις και αυτοί από το Υπουργείο Οικονομικών που εξέδωσε το δελτίο τύπου για τις  αυριανές υπογραφές με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων!

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών

Στην ανακοίνωση-προαναγγελία ενόψει των αυριανών υπογραφών, αναφέρεται:

«Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας θα έχει συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Andrew McDowell αύριο Πέμπτη 23 Ιανουαρίου στις 11.00 το πρωί στο γραφείο του. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Σταϊκούρας και ο κ. McDowell θα προβούν σε δηλώσεις στην αίθουσα Τύπου του Υπουργείου στον 6ο όροφο.

Στις 11.30 το πρωί, ο Υπουργός Οικονομικών και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας μαζί με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννη Τσακίρη θα υπογράψουν δύο δανειακές συμβάσεις παρουσία και του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Η πρώτη δανειακή σύμβαση αφορά στο τρίτο μέρος συνολικότερου «Έργου» για τη συγχρηματοδότηση εκ μέρους της ΕΤΕπ μέρους της εθνικής συμμετοχής για την κάλυψη επιλεγμένων επιχειρησιακών προγραμμάτων που συγχρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους της προγραμματικής περιόδου 2014-2020,ύψους 150.000.000€.

Η δεύτερη αφορά στη συγχρηματοδότηση από πλευράς ΕΤΕπ για την κατασκευή του αεροδρομίου «Νέον Ηράκλειον» στην Κρήτη, ύψους 180.000.000€ (σε τέσσερις δόσεις).

Η τελετή υπογραφής των συμβάσεων θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα 611 στον 6ο όροφο του Υπουργείου Οικονομικών».

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.