Σχόλιο του Γραφείο Τύπου για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για το νέο σύστημα μετεγγραφών στα πανεπιστήμια


0
(0)

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, για το νέο σύστημα μετεγγραφών στα πανεπιστήμια της χώρας, αποτελούν πρόκληση για τις λαϊκές οικογένειες που ματώνουν κάθε χρόνο, από την προσπάθεια να στηρίξουν τα παιδιά τους στον εξεταστικό μαραθώνιο και να τα βοηθήσουν να σπουδάσουν εκτός του τόπου κατοικία τους.

Είναι υποκριτική η περί του δικαίου αναφορά του κ. Μητσοτάκη, γιατί την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της ΝΔ σε αυτό τον τομέα, διατηρεί τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στη φοιτητική μέριμνα, στα ζητήματα στέγασης και φοίτησης της νεολαίας της χώρας μας.

Το “δίκαιο” που πρέπει να γίνει πράξη είναι να λυθούν εδώ και τώρα τα προβλήματα των χιλιάδων παιδιών, που βρίσκονται στον αέρα, δεν μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα, να πάρουν πάσο, να έχουν δωρεάν σίτιση. Το “δίκαιο” είναι να ενισχυθεί, με ευθύνη του κράτους και έκτακτη χρηματοδότηση, η φοιτητική μέριμνα και όχι να παραδοθεί στους ιδιώτες και να δίνεται με το σταγονόμετρο, όσο αντέχει η κερδοφορία των λίγων.

Οι μαθητές, οι φοιτητές, η λαϊκή οικογένεια στο σύνολό της, έχει κάθε λόγο να αντιπαλέψει τα νέα μέτρα και να επιβάλει το δίκιο της.

 

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.