Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 18 Μαΐου 2022 by manos (seo)-admin

Το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ είχε σαν βασικό στόχο την ακόμη μεγαλύτερη πρόσδεση της χώρας στα σχέδια των ΗΠΑ, είτε αυτά αφορούν τον οικονομικό-ενεργειακό τομέα είτε τον στρατιωτικό-πολεμικό. Από αυτήν την άποψη το ταξίδι πέτυχε το σκοπό του, μόνο που αυτή την “επιτυχία” ο ελληνικός λαός θα την πληρώσει -κυριολεκτικά και μεταφορικά- πάρα πολύ ακριβά.

Θα την πληρώσει με μεγαλύτερη εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια και τους ανταγωνισμούς, με μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια, με νέες “αγορές του αιώνα” κι ένα νέο γύρο ΝΑΤΟϊκών εξοπλισμών, αλλά και με νέους κινδύνους για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας χάριν της διασφάλισης της “ΝΑΤΟϊκής συνοχής”.

Η στάση του ΚΚΕ διαφέρει ριζικά από την στάση των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης που αρκούνται σε κάποιες υποσημειώσεις κι αστερίσκους, γιατί πολύ απλά συμφωνούν με την ουσία της κυβερνητικής στρατηγικής, συμφωνούν με την εμπλοκή στους επικίνδυνους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς και θέτουν μόνο επιμέρους ζητήματα για το “αντίτιμο” και τα “ανταλλάγματα”.

 

ΑΘΗΝΑ 18/05/2022                                                   ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δελτίο Τύπου από τη συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

 

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα, στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ στη Βουλή, με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Tiny Kox, που βρίσκεται στην Αθήνα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η κ. Δέσποινα Χατζηβασιλείου – Τσοβίλη, Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και ο κ. Sergey Κhrychikov, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Προέδρου.

Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής, η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής και αναπληρωματικό μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και ο Νίκος Σερετάκης μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ο πόλεμος στην Ουκρανία και γενικότερα οι διεθνείς εξελίξεις.

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην 100χρονη ιστορική πορεία του ΚΚΕ και την αξιοποίηση της πλούσιας πείρας του στη μελέτη των εξελίξεων. Μίλησε για τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και τη Ρωσία, που οδήγησαν στον πόλεμο στην Ουκρανία, έθεσε τις θέσεις και τη δράση του ΚΚΕ ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της Ελλάδας, τις συνέπειες σε βάρος των λαών, τον κίνδυνο γενίκευσης των πολεμικών συγκρούσεων.

Ανέφερε, επίσης, ότι η ιδεολογική – πολιτική διαπάλη επιβάλλεται να βασίζεται σε αρχές και καυτηρίασε τον αντικομμουνισμό και την ανιστόρητη εξίσωση του ναζισμού, τον οποίο πλήρωσαν ακριβά οι λαοί της Ευρώπης στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με τον σοσιαλισμό. Τέλος, έθεσε το πρόβλημα της απαγόρευσης των Κομμουνιστικών Κομμάτων και τις διώξεις των κομμουνιστών σε κράτη-μέλη της ΕΕ.

ΑΘΗΝΑ 18/05/2022 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

4

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.