Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τις δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας


Reading time: 6 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 22 Απριλίου 2021 by energinews (admin)

Η υπουργός Παιδείας αρέσκεται να ανακοινώνει μόνο ημερομηνίες για το άνοιγμα των σχολείων, όμως το επείγον είναι να υλοποιήσει, έστω και την τελευταία στιγμή, τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κόσμου για την ασφαλή επανέναρξη της μορφωτικής διαδικασίας σε όλες τις βαθμίδες.

Αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι ενώ η κυβέρνηση ανακοινώνει χρονοδιαγράμματα ακόμα για την έναρξη του τουρισμού, αλλά και άλλων τομέων της οικονομίας, από τις δηλώσεις της κ. Κεραμέως εξακολουθούν να απουσιάζουν  ανακοινώσεις και μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των ΑΕΙ, όταν μάλιστα μια σειρά πανεπιστημιακές έρευνες καταδεικνύουν τις δυνατότητες αυτό να επιτευχθεί. Απ’ ό,τι φαίνεται τα ΑΕΙ είναι ανοιχτά για την επιχειρηματική δράση, για τα ΜΑΤ, αλλά όχι για τους φοιτητές. Γι’ αυτό, και σε αυτούς τους τομείς δίνεται πακτωλός χρημάτων…

Η αυτονόητη -έστω και καθυστερημένη- ικανοποίηση του λογικού αιτήματος των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών, για να μη δοθούν φέτος προαγωγικές ενδοσχολικές εξετάσεις, πρέπει να συνδυαστεί με την αντιμετώπιση με όλα τα μέσα και με επιπλέον κρατική στήριξη των μορφωτικών κενών και των τεράστιων ψυχοκοινωνικών και σωματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η νέα γενιά της χώρας μας και τα οποία θα είναι εδώ και την επόμενη σχολική χρονιά.

Αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει ουσιαστικά την κυβέρνηση, αφού καμιά κρατική επιστημονική μελέτη δεν έχει δρομολογηθεί και ανακοινωθεί για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση των συνεπειών από την αντιλαϊκή διαχείριση της πανδημίας.

Το ΚΚΕ καλεί όλον τον εκπαιδευτικό κόσμο, τους εργαζόμενους στο σύνολό τους, να κάνουν δική τους υπόθεση τη μόρφωση που δικαιούνται σήμερα οι νέοι και οι νέες, η οποία ούτε στις συμπληγάδες του κέρδους χωράει ούτε στη ζυγαριά του κόστους – οφέλους μπαίνει.

 

ΑΘΗΝΑ 22/4/2021 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει σε διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης των Θέσεων του Κόμματος για την Υγεία, με θέμα: “Το ΚΚΕ στο πλευρό των υγειονομικών, στην πρώτη γραμμή του αγώνα για: Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας για τον λαό και τις ανάγκες του”.

Στην εκδήλωση θα παρέμβουν ακόμη γιατροί και υγειονομικοί από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Δευτέρα 26 Απρίλη και ώρα 18.00, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό και θα μεταδίδεται ζωντανά από το κανάλι του ΚΚΕ στο youtube (youtube.com/kkemedia).

 ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ

Ε.Ο. του ΚΚΕ- ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΓΟΜΕΝΗ «ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ»

Η ΕΕ ξεκίνησε μια ακόμα προπαγανδιστική εκστρατεία πλύσης εγκεφάλου μέσω διαδικτύου, με την ψευδεπίγραφη επωνυμία «Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης».

Η ΕΕ, μια διακρατική  ένωση του κεφαλαίου, επιδιώκει να αυτοπροβληθεί δήθεν ως «η Ευρώπη». Όμως, οι εξελίξεις έχουν αποδείξει στην πράξη, και με το Brexit ότι η ΕΕ ούτε αιώνια είναι ούτε νομοτέλεια κι όσο κι αν πασχίζει, στήνοντας προπαγανδιστικούς μηχανισμούς να εμφανιστεί ως «δημιούργημα των λαών» ποτέ δεν υπήρξε τέτοιο.

Οι εκκλήσεις της στους λαούς της Ευρώπης τάχα εκ των υστέρων να τη «συνδιαμορφώσουν» συνιστούν προκλητικό εμπαιγμό. Από τις απαρχές της σαν Ευρωπαϊκή Κοινότητα Άνθρακα και Χάλυβα, στη συνέχεια ως ΕΟΚ,  μέχρι σήμερα, ήταν και είναι ένωση των μονοπωλίων και υπάρχει μόνο για να εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους, αυξάνοντας την εκμετάλλευση, τη φτώχεια και την καταπίεση των εργαζομένων.

Η Ιστορία έχει καταγράψει ότι ουδέποτε ρωτήθηκαν οι λαοί για τη συγκρότηση της. Κι όποτε με δημοψήφισμα τοποθετήθηκαν αυτοί για  αντιλαϊκές συμφωνίες της όπως η Συνθήκη του Μάαστριχτ στη Δανία ή τη Συνθήκη της Λισαβόνας στην Ιρλανδία και τις απέρριψαν, η…δημοκρατική ΕΕ και οι αστικές κυβερνήσεις επιστράτευσαν κάθε είδους εκβιασμό, επιβάλλοντας  τη διεξαγωγή επαναληπτικών δημοψηφισμάτων  μέχρι αυτές να επικυρωθούν κακήν κακώς.

Ανάλογη εμπειρία έχει κι ο ελληνικός λαός από το εκβιαστικό  δημοψήφισμα του 2015 επί ΣΥΡΙΖΑ με κάλπικα παραπλανητικά ερωτήματα όπου το «όχι» μετατράπηκε σε μια μέρα σε «ναι».

Η ΕΕ ήταν είναι και θα είναι ξένη κι αντίπαλη με τα λαϊκά συμφέροντα και οι λαοί έχουν πλέον πολύτιμη συσσωρευμένη πείρα.

Η επώδυνη εξέλιξη της πανδημίας για τους λαούς στην Ελλάδα και στην ΕΕ σημαδεύεται από το γεγονός ότι τα δημόσια συστήματα Υγείας, λόγω των χρόνιων πολιτικών υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης, κατέρρευσαν μετατρεπόμενα σε «μιας νόσου», οδηγώντας σε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς.

Την ίδια ώρα που κράτος και μεγαλοεργοδοσία απαλλάσσονται από την υποχρέωση λήψης μέτρων στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ και με το λεγόμενο «Πράσινο Πιστοποιητικό»,  οι  ιδιωτικές κλινικές θησαυρίζουν και οι φαρμακευτικές βιομηχανίες  με τον μεταξύ τους ανταγωνισμό λυμαίνονται την παραγωγή και διάθεση των εμβολίων με όλες τις αρνητικές συνέπειες για τους λαούς, τους οποίους η ΕΕ κι οι αστικές κυβερνήσεις χρεώνουν την ατομική ευθύνη και τους  καταδικάζουν στην αυτοδιάγνωση.

Η πανδημία, η εγκληματική επιλογή ΕΕ και καπιταλιστικών κρατών να μην προστατεύσουν την υγεία και τη ζωή των λαών για να μην βλάψουν την καπιταλιστική κερδοφορία, η νέα βαθύτερη καπιταλιστική κρίση μόλις λίγα χρόνια μετά την προηγούμενη, φορτώνονται στις πλάτες των λαών.

Όλα αυτά δεν θα αλλάξουν με το πολυδιαφημιζόμενο από την κυβέρνηση της ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, «Σχέδιο Ανάκαμψης» και το «Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ», που μοιράζουν σχεδόν 2 τρις ευρώ που αποτελούν χρήματα των λαών στους ομίλους της «πράσινης» και «ψηφιακής» οικονομίας, φορτώνοντας υπερμνημόνια, νέους «πράσινους» και
«ψηφιακούς» φόρους  στους λαούς.

Από τα αντιλαϊκά όργανα κι επιτελεία της, όπως η Κομισιόν, το Συμβούλιο και το Ευρωκοινοβούλιο με τη σύμπραξη της ελληνικής αστικής τάξης, των άλλων αστικών τάξεων της Ευρώπης,  έχουν προωθηθεί όλα αυτά τα χρόνια οδηγίες και κανονισμοί που  συνιστούν αντεργατικά τερατουργήματα που  επιβάλλουν  τον εργασιακό μεσαίωνα. Αυξάνουν  τις ώρες της ημερήσιας εργασίας και την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης – όπως μεθοδεύει αυτές τις μέρες η κυβέρνηση της ΝΔ με καθιέρωση 10ωρου με απλήρωτες υπερωρίες, την τηλεργασία– τη διάλυση των ΣΣΕ και της ασφάλισης.

Οι αυτοαπασχολούμενοι αντιμετωπίζουν το αδιέξοδο με τα χρέη και τα λουκέτα, οι βιοπαλαιστές αγρότες  βιώνουν  τεράστια προβλήματα με το υψηλό κόστος παραγωγής, δίνουν μάχη για την επιβίωση.

Η νεολαία βρίσκεται απέναντι σε μια πολιτική που τσακίζει τα μορφωτικά κι εργασιακά δικαιώματά της.

Σε όλα τα κράτη μέλη προωθείται ο δραστικός περιορισμός ως και κατάργηση της απεργίας, των διαδηλώσεων, της συνδικαλιστικής οργάνωσης και δράσης. Γενικεύεται το ψηφιακό ευρωφακέλωμα, με τους μηχανισμούς παρακολούθησης, καταγραφής προσωπικών δεδομένων προς όφελος των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων σε βάρος των λαών και των δημοκρατικών ελευθεριών τους, οξύνεται ο αντικομμουνισμός κι η προκλητική εξίσωση του κομμουνισμού με το τέρας του φασισμού.

Δεν είναι άλλωστε  τυχαίο το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση επέλεξε ως μέρα  επίσημης  έναρξης των «διαβουλεύσεων για το μέλλον της» την  9η Μάη. Εδώ και χρόνια επιχειρεί ανεπιτυχώς να παραχαράξει τη μέρα της επετείου  της  Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των λαών, της συντριβής του φασισμού. Πρόκειται για ανιστόρητη ασέλγεια στη μνήμη των δεκάδων εκατομμυρίων θυμάτων του φασισμού για μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες στιγμές της Ιστορίας της ανθρωπότητας. Ασέβεια στη μνήμη πάνω από 50 εκατ. νεκρών, δεκάδων εκατομμυρίων τραυματιών που καταγράφηκαν με το τέλος του μεγαλύτερου και πλέον πολύνεκρου πολέμου που γνώρισε η ανθρωπότητα, του β’ παγκοσμίου πολέμου.

Η ανησυχία τους είναι ολοφάνερη καθώς τα μονοπώλια, παρά την μεγάλη κρατική υποστήριξη, κυνηγούν περισσότερα κέρδη.

Η πανδημία δεν έχει ανασχεθεί  κι οι προβλέψεις για την νέα καπιταλιστική κρίση επιβεβαιώνουν το μεγάλο βάθος και τη διάρκειά της, διαψεύδοντας τα σενάρια περί  «γρήγορης ανάκαμψης».

Στόχος τους είναι να αξιοποιηθεί προπαγανδιστικά η «Διάσκεψη» με μια επίφαση λαϊκής συμμετοχής ενώ οξύνονται οι εσωτερικές αντιθέσεις της ΕΕ, με επίκεντρο το «Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» και τους εντεινόμενους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς ακόμα και για τα εμβόλια σε ένα διεθνές περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από τη σκληρή διαπάλη ΗΠΑ-Κίνας για την πρωτοκαθεδρία στο ιμπεριαλιστικό σύστημα και την επιδίωξη της ΕΕ να κερδίσει  έδαφος.

Η «Διάσκεψη» ανεξάρτητα από το εάν θα έχει σαν αποτέλεσμα αλλαγές στις ευρωπαϊκές συνθήκες και συμφωνίες ή όχι, επιδιώκεται να αξιοποιηθεί σαν μηχανισμός ενσωμάτωσης της δίκαιης αγανάκτησης και οργής που εκφράζουν οι εργαζόμενοι, σε ολόκληρη την ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ως ένωση καπιταλιστικών κρατών δεν υπηρέτησε και δεν μπορεί να υπηρετήσει τις λαϊκές ανάγκες.

Το μέλλον των λαών βρίσκεται στην ισχυροποίηση της πάλης σε κάθε χώρα ενάντια στην ΕΕ και την εξουσία των μονοπωλίων, για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις με την εξουσία και την οικονομία στα δικά τους χέρια, με επίκεντρο τις σύγχρονες εργατικές-λαϊκές ανάγκες κι όχι το καπιταλιστικό κέρδος.

22/04/2021                         Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.