Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τις απαράδεκτες αλλαγές στα Ωρολόγια Προγράμματα Γυμνασίων και Λυκείων


Reading time: 4 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 18 Ιουνίου 2020 by energinews (admin)

Το Υπουργείο Παιδείας αποδεικνύει πώς εννοούσε το σχολείο της δήθεν αναβάθμισης και των δεξιοτήτων. Πιο συγκεκριμένα:

  • Εξαφανίζει από το Λύκειο μια σειρά μαθήματα Κοινωνικών Επιστημών και Καλλιτεχνικής Παιδείας.
  • Στερεί από τους μαθητές των Λυκείων την επαφή με αντικείμενα, που μόνο δευτερεύοντα δεν μπορούν να θεωρηθούν.
  • Μετατρέπει ακόμα πιο έντονα το σχολείο σε προγνυμαστήριο δεξιοτήτων, εξετάσεων και Τράπεζας Θεμάτων, με βάση τα SOS.
  • Είναι απαράδεκτη η απόφαση να αφαιρεθούν από το πρόγραμμα του Λυκείου μαθήματα που εξετάζονται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις (σχέδιο, ξένες γλώσσες, μουσική). Ουσιαστικά σπρώχνει και με τη βούλα του νόμου χιλιάδες παιδιά στην παραπαιδεία.
  • Με τις αλλαγές αυτές χτυπιούνται τα εργασιακά δικαιώματα χιλιάδων εκπαιδευτικών, που πολλοί από αυτούς κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Είναι βέβαιο ότι θα γενικευτεί η απαράδεκτη από κάθε άποψη κατάσταση όπου οι εκπαιδευτικοί θα εξαναγκάζονται να διδάσκουν μαθήματα άσχετα με το επιστημονικό τους αντικείμενο, με ολέθριες συνέπειες στη μόρφωση των μαθητών.

Η εξέλιξη αυτή δεν είναι καθόλου άσχετη με μια σειρά αντιδραστικές παρεμβάσεις παλιών και νέων κυβερνήσεων, που μόνιμο στόχο έχουν να φτιάξουν σχολεία πολλών ταχυτήτων και κατηγοριών και γι’ αυτό νομιμοποιούν την απαράδεκτη διάκριση σε πρωτεύοντα, δευτερεύοντα και τριτεύοντα μαθήματα.

“Ξεχνάνε” οι φωστήρες των Υπουργείων Παιδείας ότι οι νέοι έχουν ανάγκη για πολλαπλά ερεθίσματα και εικόνες στη ζωή τους. Έχουν ανάγκη να αναπτύσσουν μαζί με τη γνώση και το συναίσθημα. Έχουν ανάγκη να είναι ολοκληρωμένοι άνθρωποι, με όποιο επάγγελμα κι αν ασχοληθούν στην πορεία της ζωής τους.

Εδώ και τώρα πρέπει να δοθεί ένα τέλος σε αυτόν τον απάνθρωπο αντιπαιδαγωγικό κατήφορο. Για να ανοίξει ο δρόμος για το σχολείο που θα έχουν θέση και ρόλο όλα τα μαθήματα και τα αντικείμενα που είναι αναγκαία για να διαπαιδαγωγούνται και να μορφώνονται ολόπλευρα τα παιδιά μας.

18/6/2020 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ TOY KKE – Να επανέλθει τώρα ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ για όλα τα νησιά

Να επανέλθει τώρα ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ σε όλα τα νησιά. Αυτό το δίκαιο αίτημα των νησιωτών τώρα είναι επιτακτική ανάγκη να ικανοποιηθεί άμεσα ώστε να δώσει μια μικρή ανάσα στους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επιχειρηματίες των νησιών. Είναι ένα στοιχειώδες μέτρο άμβλυνσης των συνεπειών, λόγω των μεγάλου μεταφορικού κόστους και άλλων δυσμενών παραγόντων που δυσκολεύουν τη ζωή των νησιωτών και την κάνουν πιο ακριβή. Επιπλέον τώρα που πλήττονται σκληρά από τη νέα οικονομική κρίση και τις συνέπειες που έχει υποστεί ο τουρισμός από την πανδημία του “νέου κορωνοϊού”.

Τα κόμματα (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ) που ψήφισαν μαζί το τρίτο μνημόνιο και την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ για τα νησιά του πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους νησιώτες.

Το ΚΚΕ θα επανακαταθέσει στη βουλή την τροπολογία που απέρριψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τον Φεβρουάριο του 2019, με την οποία ζητά να επανέλθει ο μειωμένος συντελεστής σε όλα τα νησιά του Αιγαίου.

Οφείλουν όλοι να πάρουν ξεκάθαρη θέση

Αρκετά με την υποκρισία και τον εμπαιγμό.

Για να στηρίξουν τώρα το εισόδημα των νησιωτών, για να ενισχύσουν τις δομές της Υγείας και τις κρίσιμες υποδομές των νησιών, υποκρίνονται ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Όμως για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τους εφοπλιστές, εκτός από φοροαπαλλαγές και προνόμια, εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ τους δίνουν με επιδοτήσεις και δάνεια με κρατική εγγύηση.

Καλούμε το λαό των νησιών, τα σωματεία και τους άλλους φορείς τους, να στηρίξουν τη νέα πρωτοβουλία του ΚΚΕ, να πιέσουν την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα. Τώρα πρέπει να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων και του λαού των νησιών για να μην πληρώσουν ξανά τις συνέπειες της νέας κρίσης.

 

ΑΘΗΝΑ 18/6/2020                                          ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

 

“Ήρθε η ώρα του Δήμου Επιχειρηματία” ανήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζοντας το νέο επενδυτικό πρόγραμμα, με άξονα τους Δήμους και τις Περιφέρειες, που καλούνται σε αυτήν τη φάση να συνεισφέρουν στην επανεκκίνηση της καπιταλιστικής ανάπτυξης στη χώρα, με επίκεντρο πάντα τις ιεραρχήσεις των επιχειρηματικών ομίλων και όχι τις λαϊκές ανάγκες στις πόλεις και τα χωριά της χώρας που υπονομεύονται διαχρονικά.

Άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης δεν μας αναγγέλλει κάτι καινούριο. Η επιχειρηματική δραστηριότητα των Δήμων και ακόμη περισσότερο αυτή των Περιφερειών είναι γεγονός εδώ και χρόνια, στόχος και αποτέλεσμα των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο κράτος και την Τοπική Διοίκηση που υπηρετούν με συνέπεια όλες οι αστικές κυβερνήσεις. Είναι αυτή η αντιδραστική πολιτική που έχει αναδείξει τους Δήμους χρόνια τώρα σε ένα διευρυμένο φορομπηχτικό μηχανισμό, που δρα μόνιμα και σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος, έχει εμπορευματοποιήσει και συρρικνώσει κρίσιμες κοινωνικές υπηρεσίες και δομές, ιδιωτικοποιεί ακόμη περισσότερες και ανατρέπει εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα εργαζομένων και φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Η εξαγγελία δε δια στόματος πρωθυπουργού ότι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα περάσει στην αρμοδιότητα της Τοπικής Διοίκησης σίγουρα δεν ξαφνιάζει κανέναν. Η εμπορευματοποίηση της είναι στρατηγική της κυβέρνησης, όπως και των άλλων αστικών κομμάτων και η Τοπική Διοίκηση καλείται να παίξει το ρόλο του Δούρειου Ίππου στο αντιλαϊκό έργο στο χώρο της υγείας που ο λαός μας το ζει στο πετσί του και εν μέσω πανδημίας.

Ας γνωρίζουν όμως, ότι ο λαός δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του κουβέντα.

 

 

ΑΘΗΝΑ 18/6/2020                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.