Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Μπάιντεν

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 17 Μαΐου 2022 by energinews (admin)

Ο κύριος Μητσοτάκης “λανσάρει” στις ΗΠΑ το ρόλο του ελληνικού κράτους ως “καλού παιδιού” στο ΝΑΤΟ, αλλά και ως “μεσάζοντα” για τις ενεργειακές μπίζνες που προωθούνται -με κυρίαρχο το ρόλο των ΗΠΑ- στο φόντο του πολέμου στην Ουκρανία.

Μόνο που από αυτή τη “συναλλαγή”, ο μεγάλος χαμένος θα είναι ο ελληνικός λαός που θα πληρώσει την “καλύτερη στιγμή στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις” με βαθύτερη εμπλοκή στα πολεμικά σχέδια, με μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια, με νέα κούρσα ΝΑΤΟικών εξοπλισμών και με νέους μεγάλους κινδύνους για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Κερδισμένοι θα είναι οι λεγόμενοι επενδυτές, δηλαδή οι επιχειρηματικοί όμιλοι στη μια και την άλλη πλευρά που θα ωφεληθούν από τα επικίνδυνα σχέδια σε βάρος των λαών.

Όσο για τη δήθεν προστασία έναντι της τουρκικής προκλητικότητας, αρκεί να δει κανείς μόνο το παζάρι που διεξάγεται αυτή την περίοδο ανάμεσα σε ΝΑΤΟ-ΗΠΑ και Τουρκία, με αφορμή την είσοδο της Σουηδίας και της Φινλανδίας στην ευρωατλαντική συμμαχία. Η διασφάλιση της ΝΑΤΟϊκής συνοχής, που διαπερνά και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είναι ο παράγοντας εκείνος που σπρώχνει σε υπονόμευση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και λύσεις “συνεκμετάλλευσης”.

 

 

ΑΘΗΝΑ 17/05/2022                                                   ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα συναντηθεί την Τετάρτη 18 Μαΐου στις 6:15 μμ στη Βουλή, με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Tiny Kox.

Ανακοίνωση του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας – Κάτω τα χέρια από τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των Λιμενικών!

Στο πρόσφατο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ) θα περίμενε κανείς να ακούσει -από το προεδρείο της- σκέψεις, ιδέες, προβληματισμό γύρω από τις διεκδικήσεις, τα προβλήματα, τις αγωνίες του απλού προσωπικού του Λιμενικού Σώματος. Πάνω απ’ όλα, το τί έκανε ή τί σκοπεύει να κάνει μια ομοσπονδία -η οποία θέλει να λέει ότι αντιπροσωπεύει τους Λιμενικούς- για τη λύση των προβλημάτων τους, που ολοένα και φουντώνουν από την πολιτική της κυβέρνησης, την ακρίβεια και τον πόλεμο.
Αντί αυτών, στο συνέδριο όπου παρέστη και μίλησε το ΚΚΕ μετά από σχετική πρόσκληση, συνέβη το εξής πρωτοφανές για Συνέδριο συνδικαλιστικής οργάνωσης: Ο πρόεδρος του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας δευτερολογώντας απάντησε σε όσα είπε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης ε.α. και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, στο χαιρετισμό του προς τους συνέδρους!
Αποτελεί πρωτοφανές γεγονός ο οικοδεσπότης να απαντάει στον φιλοξενούμενο, τη στιγμή μάλιστα που ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στο χαιρετισμό του εξέφρασε τη στήριξη για τα προβλήματα που έχουν οι λιμενικοί, καθώς και τις προσπάθειες του ΚΚΕ για την ανάδειξη κι επίλυσή τους. Μάλιστα τόνισε τη σταθερή και διαχρονική στήριξη του Κόμματος στα συνδικαλιστικά δικαιώματα του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας και ειδικότερα του Λιμενικού Σώματος.
Ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ στη συγκεκριμένη απαράδεκτη παρέμβασή του έφτασε στο σημείο να δηλώνει ότι η κυβερνητική επιδίωξη της ΝΔ με νομοθετική ρύθμιση να καταργήσει Ενώσεις Προσωπικού και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (ΠΟΛ), αποτελεί έμπνευση και επιδίωξη της ηγεσίας της ΠΟΕΠΛΣ, που προέβη μάλιστα και στις σχετικές παραινέσεις προς την κυβέρνηση. Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ, αντί να ασχολείται με τα προβλήματα που απασχολούν τους λιμενικούς και τις οικογένειές τους, αξιοποιεί τη θέση του για την απαγόρευση με νόμο συνδικαλιστικών φορέων που έχουν ιδρύσει κι έχουν επιλέξει να εκπροσωπούνται συνάδελφοί του σε όλη την Ελλάδα.
Οι Λιμενικοί πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα και να μην επιτρέψουν τέτοια φαινόμενα.
Επαναλαμβάνουμε: Τα σωματεία και οι Ενώσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, στην Πυροσβεστική, στην Αστυνομία, στο Λιμενικό, ιδρύονται και λειτουργούν όπως καθορίζει ο νόμος 1264. Δηλαδή 21 ιδρυτικά μέλη ιδρύουν πρωτοβάθμιο σωματείο, και δύο πρωτοβάθμια ιδρύουν Ομοσπονδία. Όποιος δηλώνει ενάντια σε αυτό το δικαίωμα και παλεύει για να διαλυθεί η ΠΟΛ ,πρέπει να βρει αντίθετο τον απλό κόσμο, γιατί ο συνδικαλισμός κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες.

17/5/2022
Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ
για τις Ένοπλες Δυνάμεις
και τα Σώματα Ασφαλείας

Επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη Β. Εύβοια

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα επισκεφθεί, την Παρασκευή 20 Μάη, τη Βόρεια Εύβοια.
Το πρόγραμμα της επίσκεψής του είναι το εξής:
-Στις 19.00 θα συναντηθεί με μαζικούς φορείς της περιοχής, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μαντουδίου.
-Στις 20.30 θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση, στην πλατεία Μαντουδίου.

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα Για τη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας

Οι απαράδεκτες και καταδικαστέες διακρίσεις και η βία σε βάρος συνανθρώπων μας, με κριτήριο τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους και άλλα προσωπικά γνωρίσματα, δεν αντιμετωπίζονται με ανέξοδες διακηρύξεις περί ισότητας και λόγια συμπάθειας, αλλά με αυστηροποίηση της νομοθεσίας για τους δράστες σεξιστικών, ομοφοβικών και ρατσιστικών επιθέσεων και με ολόπλευρη κοινωνική στήριξη όσων υφίστανται τέτοιες συμπεριφορές. Πραγματική ασπίδα προστασίας από τέτοιες διακρίσεις είναι η συλλογικότητα, η πάλη για σύγχρονα κοινωνικά δικαιώματα για όλο το λαό.

4

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.