Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μειώσει τον αριθμό των δωρεάν self test για τους μαθητές και τους εργαζόμενους των σχολείων


0
(0)

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας ότι από τη Δευτέρα 17 Μάη θα απαιτείται ένα και όχι δυο self test για την είσοδο στα σχολεία, είναι απαράδεκτη. Ήδη σε τέσσερις μέρες λειτουργίας των σχολείων έχουν κλείσει σχεδόν 100 σχολεία και  εκατοντάδες τμήματα σε όλη την Ελλάδα. Η κυβέρνηση που δεν πήρε άλλα ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού και την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων, διαφήμιζε ότι με μόνο όπλο τα δυο self test την εβδομάδα, τα κρούσματα θα εντοπίζονται. Αποδεικνύεται τελικά ότι και αυτό το όπλο λογαριάζεται ως κόστος και μειώνεται!

Η ευθύνη είναι αποκλειστικά της κυβέρνησης για ό,τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα!

Να πάρει πίσω την απαράδεκτη και επικίνδυνη απόφαση!

ΑΘΗΝΑ 13/5/2021 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δήλωση του Γιώργου Λαμπρούλη, βουλευτή του ΚΚΕ, για τις τελευταίες εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Καταγγέλλουμε το νέο έγκλημα που συντελείται το τελευταίο διάστημα σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος του Ισραήλ, εκφράζοντας παράλληλα και την αλληλεγγύη μας στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Η νέα ισραηλινή επιθετικότητα, που ενθαρρύνεται απ’ τις ΗΠΑ και την ΕΕ, προστίθεται στην κατοχή, τον αποκλεισμό και τους ισραηλινούς εποικισμούς που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι εδώ και χρόνια. Οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν μεγάλες ευθύνες, γιατί συστηματικά ακολούθησαν πολιτική αναβάθμισης της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ, δίνοντας άλλοθι στα εγκλήματα σε βάρος των Παλαιστινίων.

Να σταματήσει τώρα το έγκλημα κατά του παλαιστινιακού λαού! Να προχωρήσει άμεσα η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από την Ελλάδα, αξιοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της Βουλής του 2015. Ζητάμε να συγκληθεί άμεσα η Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Ελλάδας-Παλαιστίνης, για να καταδικάσει το νέο έγκλημα.

 

Λαμπρούλης Γιώργος,

Βουλευτής ΚΚΕ, ΣΤ΄ Αντιπρόεδρος Βουλής

& μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας- Παλαιστίνης

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΣΤΗΝ ΕΡΤ1

«Όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα έχουν ενισχύσει τον κατασταλτικό χαρακτήρα της Αστυνομίας», «δεν έχουν φροντίσει να αλλάξουν αυτόν τον προσανατολισμό και να ενισχύσουν αυτές τις υπηρεσίες οι οποίες σχετίζονται με την προστασία της ζωής και της περιουσίας των ανθρώπων», τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος.

Η τοποθέτηση αυτή έγινε σε συζήτηση στην ΕΡΤ1, το πρωί της Πέμπτης, με αφορμή την αντιπαράθεση που ξέσπασε για την εγκληματικότητα και τα λεγόμενα θέματα ασφάλειας, μετά το ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος σημείωσε πως υπήρξαν καταργήσεις Αστυνομικών Τμημάτων το προηγούμενο διάστημα, ενώ «αντίθετα έχουν ενισχυθεί οι μηχανισμοί της Αστυνομίας που έχουν κατασταλτικό ρόλο, τα ΜΑΤ, οι διάφορες δυνάμεις άμεσης και ταχείας επέμβασης για να καταστείλουν κινητοποιήσεις», με τελευταίο παράδειγμα την ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Σε σχέση με το σωφρονιστικό σύστημα και τον Ποινικό Κώδικα, υπογράμμισε πως πρέπει να γίνει μια πιο ολοκληρωμένη συζήτηση, «διαφορετικά, αν κάνουμε αποσπασματικές συζητήσεις, θα οδηγηθούμε σε τέτοιου είδους καταστάσεις οι οποίες είναι εκτρωματικές». Υπενθύμισε δε πως η αλλαγή του Ποινικού Κώδικα που έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «ήταν σε αντιδραστική κατεύθυνση, σχετιζόταν με τις γενικότερες αντιδραστικές αλλαγές στο επίπεδο της δικαιοσύνης».

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.