Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την απεργία στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”


Reading time: 11 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 28 Σεπτεμβρίου 2022 by manos (ceo)-admin

Το ΚΚΕ στηρίζει τη σημερινή κινητοποίηση των γιατρών, των νοσηλευτών και του λοιπού προσωπικού στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”, που διεκδικούν την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων στη λειτουργία του μεγαλύτερου παιδιατρικού νοσοκομείου της χώρας. Είναι αγώνας που δεν αφορά μόνο τους ίδιους, αλλά αφορά κυρίως τους γονείς και τα παιδιά που έχουν ανάγκη νοσηλείας.
Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου απαιτούν από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας, χωρίς χρονοτριβές, να υλοποιήσει τα συγκεκριμένα αιτήματα που αφορούν στη δυνατότητα του προσωπικού να δουλεύει αξιοπρεπώς και να μπορεί να προσφέρει στους μικρούς ασθενείς την υγεία που τους αξίζει τον 21ο αιώνα. Άμεσα το Υπουργείο να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων για να μπορούν να λειτουργούν όλα τα τμήματα με επάρκεια. Οι μετακινήσεις, οι συγχωνεύσεις και οι ολιγόμηνες συμβάσεις, που υλοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις, όχι μόνο δεν έλυσαν τα προβλήματα, αλλά αντίθετα οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση διάλυσης βασικών τομέων του νοσοκομείου.
Καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα τους μέχρι τη δικαίωση των αιτημάτων τους, γιατί η υπόθεση της υγείας των παιδιών κάθε οικογένειας δεν μπορεί να θυσιάζεται για να αυξάνεται το πελατολόγιο των ομίλων της ιδιωτικής υγείας.

Παρέμβαση του Ν. Καραθανασόπουλου, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ και μέλους της ΚΕ, στον ρ/φ σταθμό “Real”

Η υπόθεση της διατήρησης της «ΝΑΤΟικής συνοχής» τροφοδοτεί την τουρκική επιθετικότητα, τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real».

Υπογράμμισε πως αυτό που θέλουν οι «σύμμαχοι» του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ είναι η συνδιαχείριση στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο, που είναι σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και δεν πρόκειται να σταθεροποιήσει την περιοχή.

Αναφερόμενος στην ενεργειακή ακρίβεια, σημείωσε πως όσο δεν αντιμετωπίζονται οι αιτίες, οι όποιες επιδοτήσεις θα είναι χωρίς αντίκρυσμα, γιατί θα καλύπτουν πολύ μικρό κομμάτι των απωλειών και θα καταλήγουν στις τσέπες των ενεργειακών ομίλων. Όπως εξήγησε, η ακρίβεια δεν ήταν ξαφνικό φαινόμενο, καθώς «το έδαφος είχε προετοιμαστεί» με την πολιτική της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, την «πράσινη μετάβαση», τους σκληρούς ανταγωνισμούς που οδήγησαν και στον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Οι πολιτικές της ΕΕ και αυτά που σχεδιάζει είναι αδιέξοδα, γιατί ανατροφοδοτούν την ενεργειακή ακρίβεια», ενώ «το ενεργειακό μείγμα ενδεχομένως δεν θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες», όπως είπε. Επίσης, έθεσε το θέμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και της πριμοδότησης του αμερικανικού LNG που είναι πανάκριβο και επικίνδυνο.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος τόνισε πως πρέπει να αξιοποιηθεί ο ενεργειακός πλούτος της χώρας, όπως ο λιγνίτης που απαξιώθηκε συνειδητά, σε συνδυασμό με την κατάργηση των έμμεσων φόρων και των τελών ρύπων.

Σε σχέση με την αστυνομική επιχείρηση στην Πολυτεχνειούπολη, υπογράμμισε πως έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια των φοιτητών που έδιναν εξετάσεις, «ήταν περισσότερο επίδειξη δύναμης και τρομοκρατίας των φοιτητών» παρά προσπάθεια να δράσουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του του οργανωμένου εγκλήματος. Υπενθύμισε δε πως οι ίδιοι οι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν καταγγείλει και έχουν ζητήσει να ξηλωθούν αυτά τα κυκλώματα που πουλάνε ναρκωτικά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΦΥΤΣΙΛΗ

 

            Το ΚΚΕ αποχαιρετά με αίσθημα περηφάνιας τον σύντροφο Βασίλη Φυτσιλή, τον αγωνιστή της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, που με την αγωνιστική του στάση και προσφορά, με το μαχητικό λόγο, το παράδειγμά του και την πένα του συνέβαλε στην ανάδειξη των αξιών και των ιδανικών του κομμουνιστικού κινήματος.

Ο σύντροφος Βασίλης Φυτσιλής γεννήθηκε στη Σέκλιζα της Καρδίτσας το 1927. Μετά την επιβολή της ναζιστικής κατοχής διακόπτει το Γυμνάσιο και γυρίζει στο χωριό του. Η οικογένειά του, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής, ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του ΕΑΜ και παίρνει δραστήρια μέρος στην Αντίσταση. Ο ίδιος, έφηβος ακόμα, εντάσσεται στην ΕΠΟΝ. Μετά τη Βάρκιζα ο ίδιος και η οικογένειά του, μαζί με δεκάδες χιλιάδες αγωνιστές αντιμετωπίζει τις  τρομοκρατικές διώξεις που ακολούθησαν από το αστικό κράτος και τις παρακρατικές οργανώσεις.

Ο σύντροφος Βασίλης, σε ηλικία 19 χρονών κατατάσσεται στο Δημοκρατικό Στρατό, στον τομέα της διαφώτισης της δύναμης της Νομαρχιακής Επιτροπής Καρδίτσας. Εκτός από τις υπηρεσίες τυπογραφείου που προσφέρει στην Καστανιά, αναλαμβάνει και τη δουλειά του συνδέσμου με την Καρδίτσα.

Τον Απρίλη του 1947 συλλαμβάνεται από κυβερνητικές δυνάμεις στη Νιάλα Αγράφων και καταδικάζεται από το έκτακτο στρατοδικείο της Λαμίας σε ισόβια δεσμά. Έμεινε 12 χρόνια σε φυλακές και εξορίες, περνώντας από τα κολαστήρια στα Γιούρα και στην Μακρόνησο. Στη φυλακή γράφει τα δυο πρώτα βιβλία του, τα οποία κρατούσε κρυμμένα απ’ τους δεσμοφύλακες σε ειδική κρύπτη. Εκεί με συγκλονιστικό τρόπο περιγράφει τα βιώματά του από το επικό πέρασμα της Νιάλας.

Στην άνιση μάχη με τις αριθμητικά υπέρμετρες δυνάμεις του κυβερνητικού στρατού και τη χιονοθύελλα στον αυχένα της Νιάλας, ο σύντροφος Βασίλης έσωσε από βέβαιο θάνατο την ηρωίδα του Κόμματος Βαγγελίτσα Κουσιάντζα, κουβαλώντας την στα χέρια σε μια κακοκτράχαλη διαδρομή όπου χάθηκαν δεκάδες μαχητές.

Οι δύο τους και περίπου 30 ακόμα μαχητές του ΔΣΕ και στελέχη του Κόμματος συνελήφθησαν τις επόμενες μέρες. Η Β. Κουσιάντζα καταδικάστηκε σε θάνατο και ο σ. Βασίλης σε ισόβια, λόγω του νεαρού της ηλικίας του. Στα πολλά χρόνια της φυλάκισής του, αλλά και τα μετέπειτα που ακολούθησαν, ο σύντροφος Βασίλης με τα γραπτά και τις αφηγήσεις του διαφύλαξε για την ιστορική μνήμη τη σκληρή μάχη στη Νιάλα, τον ηρωισμό της Βαγγελίτσας Κουσιάντζα και των άλλων συντρόφων που εκτελέστηκαν στη Ξηριώτισσα Λαμίας, το Μάη του 1947, από ΜΑΥδες και άλλους παρακρατικούς, καθώς οι στρατιώτες του κυβερνητικού στρατού αρνήθηκαν να εκτελέσουν τη διαταγή.

Μετά την αποφυλάκισή του εγκαθίσταται στην Αθήνα, γνωρίζει τη συντρόφισσα της ζωής του Αγγελική και δημιουργούν την οικογένειά τους. Το 1987 εγκαθίσταται μόνιμα στη Σέκλιζα.

Ο σύντροφος Βασίλης Φυτσιλής μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και από διάφορες θέσεις ευθύνης, αγωνίστηκε για την οργανωτική και ιδεολογική ανάπτυξη του Κόμματος. Την περίοδο των αντεπαναστατικών ανατροπών και της κρίσης του ΚΚΕ 1989-1991, υπερασπίστηκε τον επαναστατικό χαρακτήρα και τις αρχές του Κόμματος απέναντι στην υπονομευτική και διαλυτική επίθεση του οπορτουνισμού.

Ως μέλος της Κεντρικής Διοίκησης της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ από την ίδρυσή της και ως πρόεδρός της από το 2004 έως το 2007 εργάζεται δραστήρια για την προβολή, τη θεμελίωση και την επέκταση των αξιών και των οραμάτων της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.

Ο σύντροφος Βασίλης Φυτσιλής αφήνει πίσω του ένα πλούσιο συγγραφικό έργο 10 βιβλίων, στο οποίο με γλώσσα άμεση και “ζεστή” και με υψηλής ποιότητας λόγο, “ξεναγεί” τον αναγνώστη σ’ αυτό το εφιαλτικό “ταξίδι”, που κράτησε 12 ολόκληρα χρόνια, ξεκινώντας από την παγωμένη Νιάλα, την Ξηριώτισσα, τη Γιούρα, τη Μακρόνησο και απ’ όλα σχεδόν τα ανήλιαγα μπουντρούμια των φυλακών Αβέρωφ, Αίγινας, Ιντζεδίν, Κέρκυρας, όπου ο ίδιος μαζί με χιλιάδες άλλους αγωνιστές και αγωνίστριες, υπέστη καταναγκασμούς και βασανιστήρια που ο νους του ανθρώπου αδυνατεί να συλλάβει. Ήταν μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Αυτό το πλούσιο συγγραφικό του έργο, αξιόλογο κομμάτι της νεοελληνικής μας λογοτεχνίας, αποτελεί μεγάλη παρακαταθήκη για τις νέες γενιές, γιατί μέσα από τις σελίδες των βιβλίων του αποδεικνύεται πως ο συγγραφέας του είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη ψυχή, με υψηλό αγωνιστικό ήθος και πολύπλευρη προσφορά στους αγώνες του λαού μας. Για χρόνια επίσης αρθρογραφούσε στο Ριζοσπάστη στη στήλη “Διακριτικά”.

Το ίδιο σημαντικά είναι και τα έργα ζωγραφικής και τα γλυπτά του, πολλά από τα οποία αποτελούν μνημεία της ΕΑΜικής Αντίστασης και Μνημεία Πεσόντων σε διάφορες περιοχές.

Το ΚΚΕ αποχαιρετά τον σύντροφο Βασίλη Φυτσιλή έναν από τους τελευταίους της θρυλικής γενιάς των κομμουνιστών που ατσαλώθηκαν στη θυελλώδη δεκαετία του ‘40 και στην Ελλάδα των μετέπειτα πέτρινων χρόνων. Εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στα παιδιά του Δημήτρη και Πάμφυλο και στις οικογένειές τους.

Η κηδεία του Βασίλη Φυτσιλή θα είναι πολιτική και θα γίνει αύριο Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη, στις 14:00, στην κεντρική πλατεία της Σέκλιζας( Καλλίθηρο) Καρδίτσας.

 

 

 

ΑΘΗΝΑ  28/9/2022

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου Για τις δηλώσεις του εκπροσώπου του State Department

Την ώρα που η κυβέρνηση αποθεώνει με κάθε ευκαιρία τους “ισχυρούς συμμάχους” των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και της ΕΕ ως δήθεν “ασπίδα προστασίας” έναντι της επιθετικότητας της τουρκικής άρχουσας τάξης, έρχονται οι δηλώσεις του εκπροσώπου του State Department, με τη γνωστή στάση “Πόντιου Πιλάτου”, με την προτροπή “βρείτε τα για το καλό του ΝΑΤΟ”, ακόμη και με την αφωνία του για το ζήτημα της ελληνικής κυριαρχίας των νησιών, να διαψεύσουν τον εφησυχασμό που καλλιεργούν στον λαό, η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του “ευρωατλαντισμού”.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τα απαράδεκτα γεγονότα στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Η άθλια παράσταση που στήθηκε σήμερα στο Εφετείο, με την προκλητική στάση των φασιστοειδών, όπως ο Κασιδιάρης και ο Λαγός, με τα φασιστικά συνθήματα και τις επευφημίες, αλλά και με την απαράδεκτη ανοχή που επέδειξαν η έδρα και η αστυνομία, δικαιολογημένα προκαλεί τη λαϊκή αγανάκτηση, δεν εκπλήσσει όμως.
“Αέρα στα πανιά” τέτοιων συμπεριφορών έχουν δώσει εδώ και καιρό: Τα πεντέμισι χρόνια για να ολοκληρωθεί η δίκη σε πρώτο βαθμό, η προκλητική αθωωτική εισαγγελική πρόταση, η δικαστική απόφαση που έριξε στα μαλακά τους φασίστες για την υπόθεση σε βάρος των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, οδηγώντας στην παραγραφή της δολοφονικής επίθεσης των ναζί εναντίον των κομμουνιστών και ορθώνοντας περισσότερα εμπόδια στην ολόπλευρη ανάδειξη του ναζιστικού εγκληματικού χαρακτήρα της ΧΑ στη δευτεροβάθμια δίκη, η αποφυλάκιση σειράς στελεχών της, η ανοχή ή και στήριξη στις φασιστικές επιθέσεις και δράση νέων φασιστικών μορφωμάτων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και αλλού.
Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ότι το «φίδι» του φασισμού δε νικιέται με τα «τερτίπια» της αστικής δημοκρατίας και των θεσμών της, στον «κόρφο» των οποίων θρέφεται και κρύβεται. Μόνο το εργατικό – λαϊκό κίνημα έχει τη δύναμη να τσακίσει το τέρας του φασισμού, με την πάλη του ενάντια στο σύστημα που το γεννάει και το θρέφει.

Η άθλια παράσταση που στήθηκε σήμερα στο Εφετείο, με την προκλητική στάση των φασιστοειδών, όπως ο Κασιδιάρης και ο Λαγός, με τα φασιστικά συνθήματα και τις επευφημίες, αλλά και με την απαράδεκτη ανοχή που επέδειξαν η έδρα και η αστυνομία, δικαιολογημένα προκαλεί τη λαϊκή αγανάκτηση, δεν εκπλήσσει όμως.

“Αέρα στα πανιά” τέτοιων συμπεριφορών έχουν δώσει εδώ και καιρό: Τα πεντέμισι χρόνια για να ολοκληρωθεί η δίκη σε πρώτο βαθμό, η προκλητική αθωωτική εισαγγελική πρόταση, η δικαστική απόφαση που έριξε στα μαλακά τους φασίστες για την υπόθεση σε βάρος των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, οδηγώντας στην παραγραφή της δολοφονικής επίθεσης των ναζί εναντίον των κομμουνιστών και ορθώνοντας περισσότερα εμπόδια στην ολόπλευρη ανάδειξη του ναζιστικού εγκληματικού χαρακτήρα της ΧΑ στη δευτεροβάθμια δίκη, η αποφυλάκιση σειράς στελεχών της, η ανοχή ή και στήριξη στις φασιστικές επιθέσεις και δράση νέων φασιστικών μορφωμάτων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και αλλού.

            Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ότι το «φίδι» του φασισμού δε νικιέται με τα «τερτίπια» της αστικής δημοκρατίας και των θεσμών της, στον «κόρφο» των οποίων θρέφεται και κρύβεται. Μόνο το εργατικό – λαϊκό κίνημα έχει τη δύναμη να τσακίσει το τέρας του φασισμού, με την πάλη του ενάντια στο σύστημα που το γεννάει και το θρέφει. 

 

Ομιλία του Κώστα Παπαδάκη μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτή στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μανώλη Γλέζου

«Κυρία πρόεδρε του Ευρωκοινοβουλίου,

Αγαπητοί συγγενείς του Μανώλη Γλέζου,

Κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων και των μαζικών φορέων

            Στη σημερινή εκδήλωση του ευρωκοινοβουλίου, το ΚΚΕ τιμά τον Μανώλη Γλέζο. Ο Μανώλης Γλέζος, ο αγωνιστής της Αντίστασης, καταγράφηκε στην ελληνική και παγκόσμια ιστορία πρωτοστατώντας μαζί με το Λάκη Σάντα, σε μια εμβληματική ενέργεια γενναίας αντίστασης του λαού μας, κατεβάζοντας από την Ακρόπολη την αποκρουστική και λαομίσητη χιτλερική σημαία, τη νύχτα της 30ής προς 31η Μάη του 1941.

            Ο Μανώλης Γλέζος στην περίοδο της Κατοχής, έδρασε μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και του ΕΑΜ. Συνελήφθη και καταδικάστηκε 3 φορές από τις ιταλικές και τις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις.

            Μετά την απελευθέρωση ανέλαβε τη χρέωση του αρχισυντάκτη στον “Ριζοσπάστη”.

            Συνελήφθη και πέρασε από δίκη το 1948. Όπως χιλιάδες αγωνιστές, θα υποστεί για χρόνια φυλακές, εξορίες, βασανιστήρια.

            Μέσα από τη φυλακή, το Σεπτέμβρη του 1951, εκλέγεται βουλευτής με την ΕΔΑ. Αποφυλακίζεται το 1954 και το 1956 αναλαμβάνει διευθυντής της “Αυγής”, που ήταν τότε η εφημερίδα της ΕΔΑ. Φυλακίζεται και πάλι από το 1958 έως το 1962. Το 1962 τιμήθηκε με το Βραβείο Λένιν από τη Σοβιετική Ένωση, για την αντιστασιακή, αντιφασιστική του δράση, την πάλη του για την ειρήνη.

            Το 1961 εκλέχτηκε μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ από το 8ο Συνέδριο του Κόμματος. Με την επιβολή της χούντας των συνταγματαρχών στις 21 Απρίλη 1967, συλλαμβάνεται και κρατείται για 4 χρόνια σε φυλακές κι εξορίες: Γουδή, Πικέρμι, Γενική Ασφάλεια, Γυάρος, Παρθένι Λέρου, μέχρι την απελευθέρωσή του το 1971 από τον Ωρωπό. Συνέδεσε σημαντικό μέρος της ζωής του με το ΚΚΕ. Μέχρι το 1968 ήταν μέλος του.

            Από το 1981 και έπειτα, είχε εκλεγεί βουλευτής και ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ και αργότερα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όλα αυτά τα χρόνια οι ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές μας ετίθεντο πάντα με ευθύτητα κι ανοικτά.

            Μέχρι το τέλος της ζωής του πήρε πρωτοβουλίες για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, δραστηριοποιήθηκε μέσα από το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησής τους, όσο και με την ιδιότητα του ευρωβουλευτή.

            Η ζωή και δράση του συνδέθηκε με την σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας και τους αγώνες του λαού μας. Θα τον θυμόμαστε πάντα ως σύμβολο του αγώνα ενάντια στο φασισμό – ναζισμό, για τη λευτεριά και την ειρήνη.»

28/09/2022                                     Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δελτίο Τύπου από τη συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με τη δημοσιογράφο – συγγραφέα Εύα Νικολαΐδου

Στις 28 Σεπτεμβρίου 1988, αποχαιρετούσαμε τη “δασκάλα του γένους” Έλλη Αλεξίου. Με αφορμή τη σημερινή επέτειο, η μνήμη γίνεται απέραντη για αυτή την ξεχωριστή μορφή των γραμμάτων. Όλη η διαδρομή της ζωής της ζωντανεύει μέσα από τις πολύωρες αφηγήσεις της, καταγεγραμμένες από τη φίλη της, δημοσιογράφο – συγγραφέα, Εύα Νικολαΐδου.
Εκπληρώνοντας ένα χρέος, φόρο τιμής απέναντί της, δωρίζει στο ΚΚΕ -που με συνέπεια και αφοσίωση υποστήριζε η Έλλη Αλεξίου- το ηχητικό υλικό των συζητήσεων ως παρακαταθήκη για τις μελλοντικές γενιές.
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας παρέλαβε τη δωρεά στο γραφείο του με συγκίνηση, λέγοντας: “Με την ιστορία της ζωής της, που είναι αποτυπωμένη σε αυτές τις κασέτες, ο δικός της κόσμος θα γίνει και δικός μας”.
Παράλληλα με τη δωρεά αυτή χαρίζει στο Κόμμα ένα θεατρικό έργο που έγραψε για την παιδαγωγό και αναφέρεται μέσα από δυνατό κείμενο, στα χρόνια του επαναπατρισμού της.
Μαθαίνουμε για τους ισχυρούς δεσμούς της ζωής της, με τον Κ. Βάρναλη, τον Β. Δασκαλάκη, την Γαλάτεια και τον Νίκο Καζαντζάκη κ.ά, καθώς και για τα χρόνια που δίδαξε ως δασκάλα στο Ηράκλειο και ποια ήταν η καθημερινότητά της τα τελευταία χρόνια.
Η δημοσιογράφος έγραψε ένα βιβλίο, πριν από δέκα χρόνια, για τη γνωριμία της με την Έλλη Αλεξίου, τα πνευματικά δικαιώματα του οποίου παραχώρησε στην “Σύγχρονη Εποχή”.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τις απολύσεις συνδικαλιστών στο εργοστάσιο «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»

Δεν έφτανε η παροχή ασυλίας της κυβέρνησης προς την εργοδοσία της επιχείρησης «Μαλαματίνα», δεν αρκούσε η εκτεταμένη καταστολή έξω από το εργοστάσιο με ΜΑΤ και χημικά αλλά και η προσπάθεια στησίματος απεργοσπαστικού μηχανισμού, σήμερα έφτασαν στο σημείο να απολύσουν τον πρόεδρο του Σωματείου που είναι και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμφιαλωμένων Ποτών, καθώς και δεύτερο εκλεγμένο συνδικαλιστή.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες. Να ακυρωθούν τώρα οι απολύσεις. Οι αγώνες για το δικαίωμα στην εργασία, για αυξήσεις στους μισθούς και δουλειά με δικαιώματα, δε θα καμφθούν από την καταστολή κυβέρνησης και εργοδοσίας.

 

 

ΑΘΗΝΑ 28/09/2022                                                   ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

 

 

2

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.