Σχόλιο του Γραφείου Τύπου Για την ακρίβεια στην ενέργεια


Τελευταία ενημέρωση 20 Σεπτεμβρίου 2022 by manos (ceo)-admin

Όσο ενισχύονται οι παράγοντες αναπαραγωγής της ενεργειακής ακρίβειας και φτώχειας, δηλαδή η στρατηγική της “πράσινης μετάβασης” και η ενέργεια – εμπόρευμα, οι όποιες επιδοτήσεις θα είναι χωρίς αντίκρισμα για τα λαϊκά νοικοκυριά και θα καταλήγουν τελικά στις τσέπες των επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτό που απαιτείται άμεσα για την ουσιαστική ανακούφιση του λαού, είναι η αξιοποίηση όλων των εγχώριων πηγών ενέργειας, κόντρα στις δεσμεύσεις της ΕΕ, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε καύσιμα και ενέργεια. Οτιδήποτε άλλο, που προτείνουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, είναι ανακύκλωση του προβλήματος.

Συνάντηση με τον πρέσβη του Ιράν για την άμεση απελευθέρωση των εγκλωβισμένων ναυτεργατών από το λιμάνι «Bandar Abbas» του Ιράν

Συνάντηση με τον πρέσβη του Ιράν για την άμεση απελευθέρωση των εγκλωβισμένων ναυτεργατών από το ιρανικό λιμάνι «Bandar Abbas», στο οποίο  κρατούνται  τα δεξαμενόπλοια «Prudent Warrior» και «Delta Poseidon» από τις ιρανικές αρχές.  

Με πρωτοβουλία των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ Κώστα Παπαδάκη και Λευτέρη Νικολάου-Αλαβάνου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρέσβη του Ιράν στην Αθήνα, Αχμάντ Ναντέρι.

Στη συνάντηση, οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ έθεσαν στον κ. πρέσβη το επείγον αίτημα απεγκλωβισμού και άμεσου, ασφαλούς επαναπατρισμού του 24μελούς πληρώματος του υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιου «Prudent Warrior» και του 25μελούς πληρώματος του υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιου «Delta Poseidon», συνολικά 49 ναυτεργατών εκ των οποίων 10 Έλληνες, 1 Κύπριος, που από 27 Μάη 2022 είναι εγκλωβισμένοι στο ιρανικό λιμάνι «Bandar Abbas», όπου κρατούνται τα δύο πλοία.

Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ μεταφέροντας την αγωνία των ναυτεργατών και των οικογενειών τους, αναφέρθηκαν στις οδυνηρές συνέπειες που έχει προκαλέσει στα πληρώματα των πλοίων ο πολύμηνος εγκλωβισμός, έθεσαν τα προβλήματα υγείας  που αντιμετωπίζουν ορισμένα μέλη των πληρωμάτων και τόνισαν την επείγουσα ανάγκη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Ζήτησαν, επίσης, να εξασφαλιστεί η άμεση επικοινωνία των ναυτεργατών με το δικηγόρο τους.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Oμάδα του ΚΚΕ θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες ανάδειξης της κατεπείγουσας ανάγκης η ελληνική κυβέρνηση και οι πλοιοκτήτριες εταιρείες, καθώς επίσης και οι ιρανικές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να επαναπατριστούν άμεσα και με ασφάλεια οι ναυτεργάτες.

20/09/2022                                    Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν στον ΟΗΕ

Το παραλήρημα Ερντογάν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου προέβαλε όλο το φάσμα των διεκδικήσεων της τουρκικής άρχουσας τάξης σε βάρος Ελλάδας και Κύπρου, δεν μπορεί να ερμηνευτεί ούτε σαν προεκλογική τακτική, ούτε ως προϊόν δήθεν απομόνωσης της Τουρκίας.

Είναι ακριβώς οι στρατηγικές σχέσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ με την Τουρκία – σε μια περίοδο όξυνσης του ανταγωνισμού με τη Ρωσία και προσπάθειας απόσπασης της Τουρκίας από τη ρωσική επιρροή – που τροφοδοτούν την επιθετική ρητορική και τις αντίστοιχες ενέργειες της τουρκικής κυβέρνησης σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

 

 

ΑΘΗΝΑ 20/09/2022                                                   ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δήλωση του Ν. Καραθανασόπουλου, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, μετά τη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής: Επιβεβαιώνεται η εκτίμηση του ΚΚΕ για μεθοδευμένη προσπάθεια συγκάλυψης (VIDEO)

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.