ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


0
(0)

Η παρέμβαση του εισαγγελέα για τις μαθητικές κινητοποιήσεις ρίχνει λάδι στη φωτιά και εξυπηρετεί την απαράδεκτη κυβερνητική μεθόδευση να ταυτίσει προβοκατόρικα τα δίκαια μαθητικά αιτήματα με τους λεγόμενους “αρνητές της μάσκας”. Αυτό, άλλωστε, επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι στη Θεσσαλονίκη, όπου έγινε η παρέμβαση του εισαγγελέα, οι μαθητές σήμερα βγήκαν στους δρόμους με το σύνθημα «μόνο με μάσκες και χωρίς μέτρα δε γίνεται τίποτα».

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να επιλύσει τα προβλήματα των σχολείων, που είναι αυτά που «υποκινούν» τους αγώνες των μαθητών, των γονιών, των εκπαιδευτικών.

21/9/2020 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ

Η ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου σχετικά με τους πρόσφυγες και μετανάστες, που ”φιλοξενούνται” στη νέα δομή του Καρά Τεπέ, αποκάλυψε πως η υγειονομική βόμβα που υπήρχε στη Μόρια όχι μόνον δεν εξουδετερώθηκε, αλλά μεταφέρθηκε στη νέα δομή και είναι έτοιμη να εκραγεί. Πέρα από τους 243 νοσούντες -ποσοστό πάνω από 3% των ελεγχθέντων- υπάρχουν και 2.334 παιδιά κάτω των 10 ετών που δεν έχουν ελεγχθεί, που είναι πολύ πιθανόν κάποια από αυτά να είναι φορείς και που κυκλοφορούν ελεύθερα μέσα στη δομή.

Παράλληλα η Λεσβιακή κοινωνία, που ήταν ήδη υπερκορεσμένη πριν τη φωτιά στη Μόρια και που γι’ αυτό το λόγο είχαν παρθεί πρόσθετα μέτρα για το νησί, εξακολουθεί να δίνει καθημερινά κρούσματα, ενώ ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός πως σήμερα -πρώτη μέρα που το κουδούνι χτύπησε στα σχολεία του νησιού- παρουσιάστηκε κρούσμα σε εκπαιδευτικό. Όλα δείχνουν πως η κοινωνία του νησιού μας κάθεται πάνω σε μία υγειονομική νάρκη, έτοιμη να εκραγεί.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και οι τοπικοί θεσμοί (δήμοι – Περιφέρεια), έχουν τεράστιες ευθύνες για αυτή την κατάσταση. Τους καλούμε, έστω και τώρα, την ύστατη ώρα, να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προφυλάξουν από τα χειρότερα και τη λεσβιακή κοινωνία και τους πρόσφυγες και μετανάστες. Απαιτούμε ΤΩΡΑ:

–Άμεση πρόσληψη του απαραίτητου υγειονομικού προσωπικού και ενίσχυση με την υποδομή που απαιτείται για να κάνουν όπως πρέπει τη δουλειά τους.

–Άμεση χορήγηση στις υγειονομικές μονάδες του νησιού επαρκών τεστ rapid για να κάνουν επαναλαμβανόμενες εξετάσεις σε όλους τους υγειονομικούς, την εκπαιδευτική κοινότητα, τους εργαζόμενους σε μεγάλους εργασιακούς χώρους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.

–Επαναλαμβανόμενες εξετάσεις σε όλες τις προνοιακές δομές και τις δομές υπερηλίκων.

21/9/2020

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.