ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 11 Μαρτίου 2020 by energinews (admin)

Οι νέες προκλητικές ενέργειες στα νησιά και στον Έβρο δεν είναι προϊόν απομόνωσης της Τουρκίας, όπως λένε ορισμένοι, αλλά αποτέλεσμα της ανοχής, αν όχι της ενθάρρυνσης, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας, σε βάρος γειτονικών χωρών και εν μέσω παζαριών για την διατήρησή της στο ευρωατλαντικό μπλοκ. Κατά συνέπεια, ο λαός καταδικάζοντας την προκλητικότητα της τουρκικής κυβέρνησης πρέπει να αντιπαλέψει και τον επικίνδυνο εναγκαλισμό της χώρας με το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ και την πολιτική της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

 

ΑΘΗΝΑ 11/3/2020                                                    ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Κάτω τα χέρια από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Χιλής!

Κάτω τα χέρια από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Χιλής!

 

            Το ΚΚΕ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στις 10/3/2020, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚ Χιλής. Οι θρασύδειλοι εισβολείς έκαναν εκτεταμένες καταστροφές και αφαίρεσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλα αντικείμενα. 

            Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αφού έρχεται να προστεθεί στις επιθέσεις που έχουν γίνει σε γραφεία του ΚΚ Χιλής, σε διάφορα σημεία της χώρας, σε βίαιες επιθέσεις ενάντια σε μέλη του ΚΚ Χιλής, αλλά και στην αστήριχτη δίωξη του βουλευτή Ούγκο Γκουτιέρες. Πρόκειται για αντικομμουνιστικού τύπου κλιμάκωση της κρατικής και παρακρατικής βίας από την αντιλαϊκή κυβέρνηση του Σεμπάστιαν Πινιέρα,  με στόχο να τρομοκρατήσει και να καταστείλει τις μεγάλες εργατικές-λαϊκές κινητοποιήσεις, που συνεχίζονται στη Χιλή και ιδιαίτερα την παρέμβαση του ΚΚ Χιλής.

            Απαιτούμε από την κυβέρνηση του Σεμπάστιαν Πινιέρα:  Να σταματήσουν άμεσα κάθε τύπου επιθέσεις και διώξεις ενάντια στο ΚΚ Χιλής, κάτω τα χέρια από το ΚΚ Χιλής! Να πάρει πίσω όλα τα μέτρα έντασης της καταστολής ενάντια στις εργατικές-λαϊκές κινητοποιήσεις, να τιμωρηθούν άμεσα όλοι οι ένοχοι για τις δεκάδες δολοφονίες και τους  χιλιάδες τραυματισμένους διαδηλωτές.

            Το ΚΚΕ εκφράζει την στήριξή του στις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις στη Χιλή και στα δίκαια αιτήματά τους, εκφράζει ιδιαίτερα την αλληλεγγύη του στο ΚΚ Χιλής και την ΚΝ Χιλής, που παλεύουν για τα λαϊκά δικαιώματα και θα σταθεί στο πλευρό τους χρησιμοποιώντας όλα τα αναγκαία μέσα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

 

ΑΘΗΝΑ 11/3/2020                                          ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

 

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.