ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ


Τελευταία ενημέρωση 6 Οκτωβρίου 2021 by manos (ceo)-admin

Η κυβέρνηση καλό θα ήταν να εξηγήσει πως οι σημερινές εξαγγελίες του Υπουργείου Υγείας ενισχύουν την εμβολιαστική εκστρατεία, γιατί αυτό δεν το κατάλαβε κανείς. Πάνω στη βιασύνη της να αξιοποιήσει για άλλη μία φορά το εμβόλιο ως μέσο διχασμού, “ξέχασε” να αναφέρει τί θα κάνει για τα μέτρα πρόληψης, την επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση και την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, που είναι απαραίτητοι όροι γα την αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

Παρέμβαση του Θανάση Παφίλη, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΚΚΕ, στο Α’ Πρόγραμμα της ΕΡΑ: “Θερμοκήπιο του αντικομμουνισμού είναι η ανιστόρητη θεωρία των “δύο άκρων”

“Η αντικομμουνιστική επίθεση που εκδηλώνεται έχει στόχο να σταματήσει τους αγώνες του λαού, κατήγγειλε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ μιλώντας στο Α’ Πρόγραμμα της ΕΡΑ το πρωί της Τετάρτης 6 Οκτώβρη, με αφορμή τη χτεσινή εμετική τοποθέτηση του Μπογδάνου στη Βουλή.

Επισήμανε ότι θερμοκήπιο του αντικομμουνισμού είναι η ανιστόρητη θεωρία των «δύο άκρων», που αναπαράγεται από κυβερνητικά και άλλα στελέχη και διάφορους δημοσιολογούντες που επιχειρούν να εξισώσουν την προκήρυξη και τα πανό των λαϊκών αγώνων με τα μαχαίρια, τα τέιζερ και τα πιστόλια αερίου. Πρωταγωνίστρια σε αυτήν τη θεωρία και τον αντικομμουνισμό είναι η ΕΕ, που εδώ και χρόνια επιχειρεί να εξισώσει τους θύτες με τα θύματα, χωρίς να σέβεται ούτε τα 20 εκατομμύρια νεκρούς της ΕΣΣΔ που τσάκισαν τον φασισμό.

Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ ήταν το μοναδικό κόμμα που άνοιξε μέτωπο από την πρώτη στιγμή με την Χρυσή Αυγή, όταν άλλα κόμματα τους χάιδευαν και τους ανέχτηκαν.

Η φασιστική ιδεολογία και η Χρυσή Αυγή είναι γέννημα του καπιταλιστικού συστήματος, που τους χρησιμοποιεί σαν «ντόπερμαν», άλλοτε τους αφήνουν και άλλοτε τους μαζεύουν, έχοντας ως κύριο χαρακτηριστικό να υπηρετήσουν με τον πιο στυγνό τρόπο τα συμφέροντα του κεφαλαίου, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε ότι η δράση των φασιστικών ομάδων δείχνει και την ανησυχία του συστήματος για τη μεγάλη ανταπόκριση που βρήκαν οι φετινές εκδηλώσεις του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» και όλες οι εκδηλώσεις του ΚΚΕ, όπου εκατοντάδες χιλιάδες νέοι ήρθαν σε επαφή με τις θέσεις και τις πρωτοπόρες ιδέες του Κόμματος.

Ο Θ. Παφίλης επισήμανε ότι το ΚΚΕ δεν έκρυψε ποτέ ότι θέλει να αλλάξει αυτό το σύστημα, που είναι η δικτατορία αυτών που κατέχουν τον πλούτο, μιας χούφτας που κατέχει το 60% – 70% του ΑΕΠ και ο υπόλοιπος κόσμος φυτοζωεί. Αυτή δεν είναι δημοκρατία, η πραγματική δημοκρατία είναι να έχει όλος ο κόσμος τα ίδια δικαιώματα, τόνισε και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ θέλει μία κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Καταλήγοντας, επισήμανε πως είναι τόσο άδικη και απάνθρωπη η επίθεση του κεφαλαίου στα δικαιώματα του λαού, που θα γεννήσει μεγάλους αγώνες και κάλεσε τον εργαζόμενο κόσμο, ανεξάρτητα από το τι ψηφίζει, να σκεφτεί το συμφέρον του και να αγωνιστεί, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, ακόμα κι αν διαφωνεί μαζί του σε ορισμένα πράγματα. Το ΚΚΕ θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό, όπως κάνει πάντα”.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.