ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ & ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


0
(0)

Η διαρροή μέρους των πρακτικών της επιτροπής των ειδικών επιβεβαιώνει ότι οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται με αμιγώς επιστημονικά δεδομένα, αλλά με βάση το πολιτικό πλαίσιο, που διαμορφώνει και επιβάλλει η κυβέρνηση. Και είναι αυτό ακριβώς το πλαίσιο που έχει οδηγήσει στην εργαλειοποίηση της επιστήμης, στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και στα γνωστά τραγικά αποτελέσματα.

Τελικά η κυβέρνηση δεν ακούει τους ειδικούς, όπως μας έλεγε, αλλά υπαγορεύει στους ειδικούς. Τους μόνους που ακούει είναι τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα «πρωτόκολλά» τους.

Ομιλία του Χρήστου Κατσώτη, βουλευτή & μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, στη συζήτηση επερώτησης στη βουλή για τον Τουρισμό: Όλοι οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό – Τουρισμό να επιτρέψουν στη δουλειά με τα δικαιώματά τους

 

Την στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό – Τουρισμό για να επιστρέψουν όλοι στη δουλειά, με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα, με μέτρα προστασίας της υγείας τους, εξέφρασε ο βουλευτής του Κόμματος Χρήστος Κατσώτης μιλώντας στη Βουλή σε επερώτηση του ΚΙΝΑΛ για τον Τουρισμό.

Αναφέρθηκε στα ανεπαρκή μέτρα της κυβέρνησης τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους μικροεπαγγελματίες του κλάδου τονίζοντας ότι η μεγάλη πλειοψηφία είναι στην απόλυτη φτώχεια και στα χρέη. Υπενθύμισε τις παρεμβάσεις του ΚΚΕ εντός και εκτός βουλής για να μην μείνει κανείς εργαζόμενους χωρίς ουσιαστικό εισόδημα και για γενναία διαγραφή χρεών των μικροεπαγγελματιών.

Σημείωσε ότι στις 14 Μαίου θα ανοίξει ο Τουρισμός με υγειονομικά πρωτόκολλα πολύ πιο πίσω από τα περσινά που έγινα με βάση τις ανάγκες των αεροπορικών εταιρειών, των μεγαλοξενοδόχων και των tours operators και οδήγησαν σε χιλιάδες κρούσματα κορονοϊού.

Επιπλέον, ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στο «νέο έγκλημα» που ετοιμάζει η κυβέρνηση με την κατάργηση του 8ωρου και την νομοθέτηση του 10ωρου τονίζοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να το καλύψει με χυδαία ψέματα. Υπογράμμισε τις επιπτώσεις στην υγεία και της μόνιμες βλάβες στον οργανισμό που προκαλεί η 10ωρη εργασία για μήνες όπως έχει διαπιστωθεί στον Τουρισμό που οι εργαζόμενοι έχουν πικρή πείρα.

Τόνισε ότι η φετινή πρωτομαγιά συμπίπτει με τον σχεδιασμό για κατάργηση του 8ωρου και κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν καθολική απαίτηση στην κυβέρνηση, το κεφάλαιο και σε όποιον άλλο στηρίζει τις ανατροπές στα εργατικά δικαιώματα.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.