ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΜΥΚΗΝΩΝ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 31 Αυγούστου 2020 by energinews (admin)

Ούτε τους αρχαιολογικούς χώρους δεν μπορεί να προστατεύσει η κυβέρνηση από τις πυρκαγιές, όπως αποδείχτηκε χτες με την πυρκαγιά στον αρχαιολογικό χώρο στις Μυκήνες,που αν και μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, δεν φαίνεται να ήταν ενταγμένος σε κάποιο σχέδιο πρόληψης και προστασίας από πυρκαγιά! Ο συγκεκριμένος αρχαιολογικός χώρος, με τεράστια φυσική, ιστορική και πολιτιστική αξία, ήταν απροστάτευτος, με προφανή ευθύνη της κυβέρνησης και των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών, αφού διαχρονικά κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει παρθεί για την αντιπυρική προστασία και πρόληψη, την στελέχωση του Πυροσβεστικού Σώματος. Αυτή η ευθύνη δεν μπορεί να κρυφτεί κάτω από το χαλί της επικοινωνίας και της υποβάθμισης του μεγέθους των καταστροφών.

 

ΑΘΗΝΑ 31/8/2020                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Για ενημέρωση

Το ΚΚΕ θεωρεί κρίσιμο ζήτημα την πορεία αντιμετώπισης της πανδημίας και τα μέτρα που απαιτούνται για την προστασία του λαού. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Σε αυτό το πλαίσιο, παίρνει μία σειρά πρωτοβουλίες για να αναδείξει την ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα τόσο για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, όσο και για την προστασία στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

Μία από αυτές τις πρωτοβουλίες είναι και η εκδήλωση που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αττικής την Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη, στις 7.30 το απόγευμα στο Αιγάλεω στο Μπαρουτάδικο, όπου θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στην εκδήλωση με θέμα: “Ο αγώνας για τη ζωή και την υγεία του λαού δεν μπορεί να περιμένει”, ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα παρουσιάσει τις θέσεις του ΚΚΕ για την υγεία του λαού και της νεολαίας, δεδομένου της κατάστασης που υπάρχει στα νοσοκομεία, λόγω των ελλείψεων σε υγειονομικούς και υποδομές, τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που πρέπει να παρθούν και να τηρηθούν σε όλους τους εργασιακούς χώρους, όπως είναι οι μεγάλες επιχειρήσεις, τα εργοστάσια, για την αποφυγή συνωστισμού στα Μέσα Μεταφοράς, καθώς και όλα εκείνα τα μέτρα που θα διασφαλίσουν την ασφαλή μόρφωση της νεολαίας, σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Στην εκδήλωση θα παρέμβουν εκπρόσωποι σωματείων από τον χώρο της υγείας αλλά και των κλάδων του τουρισμού, των τροφίμων, των μέσων μαζικής μεταφοράς αλλά και της εκπαίδευσης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΟΥΡΟΥ

Με θλίψη αποχαιρετούμε τον Γιώργο Βούρο, έναν σημαντικό θεατράνθρωπο,  ο οποίος έφυγε, αφού έχασε τη μάχη με τον καρκίνο και κηδεύεται αύριο Τρίτη 1 Σεπτέμβρη.

Υπήρξε ένας πολύπλευρος καλλιτέχνης του θεάτρου και διακρίθηκε ως ηθοποιός, σκηνοθέτης, μεταφραστής και δάσκαλος. Συνεργάστηκε με μεγάλες προσωπικότητες του ελληνικού θεάτρου  τον Δημήτρη Ροντήρη, τον Αλέξη Μινωτή, τον Αλέξη Σολομό, τον Σπύρο Ευαγγελάτο, τον Μίνωα Βολανάκη, τον Μιχάλη Κακογιάννη, τον Κώστα Μπάκα και τον Γιώργο Μιχαηλίδη, αλλά και με αλλοδαπούς καλλιτέχνες όπως η Γκλέντα Τζάκσον και η Έρθα Κιτ, στο διάστημα που είχε εγκατασταθεί στο Λός Άντζελες. Δίδαξε υποκριτική αρχαίου δράματος στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Είχε, επίσης, ένα πλούσιο μεταφραστικό έργο.

Ήταν μέλος του ΣΕΗ της ΕΕΣ και της ΕΕΘΣ, ειδικά στο ΣΕΗ στήριζε τις ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στην Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών, ακόμα και με την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο, παρά το οξύ πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

 

ΑΘΗΝΑ 31/8/2020                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.