ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΧΡΥΣΑΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 26 Ιουλίου 2022 by manos (seo)-admin

Το γεγονός ότι η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Χρύσα Ρουμελιώτη, με εντιμότητα ανακοινώνει την παραίτησή της από την κάλυψη του ρεπορτάζ της Προεδρίας της Δημοκρατίας, καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στη δουλειά της, αποκαλύπτει για πολλοστή φορά, αυτό που όλοι γνωρίζουν: ότι η “ελεύθερη και αντικειμενική ενημέρωση” γενικά και από την κρατική ραδιοτηλεόραση ειδικά, είναι ένας μύθος.

Ορισμένοι, μάλιστα, προκαλούν όταν εμφανίζονται να “πέφτουν απ ‘τα σύννεφα”, αφού ο μιντιακός αυταρχισμός που επικρατεί και περιλαμβάνει παρεμβάσεις στη δουλειά των δημοσιογράφων, αποκλεισμό της προβολής του ΚΚΕ και των εργατικών λαϊκών αγώνων, είναι μόνιμος και διαμορφώνεται από την εκάστοτε αστική κυβέρνηση και τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών ιδιοκτητών ΜΜΕ.

Τροπολογία του ΚΚΕ για τη μονιμοποίηση όλων των πενταετών – επταετών και των εποχικών πυροσβεστών

Download (PDF, 294KB)

Τοποθέτηση του Θ. Παφίλη, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ, στη βουλή για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του Ν. Ανδρουλάκη

Στο θέμα των καταγγελιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, για απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του με λογισμικό παρακολούθησης, αναφέρθηκε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, σε τοποθέτησή του σε συζήτηση στην Ολομέλεια σχετικά με προτεινόμενες αλλαγές στον κανονισμό της Βουλής.

Ο Θ. Παφίλης τόνισε ότι είναι καταδικαστέα εκ των προτέρων τα φαινόμενα αυτά, ωστόσο υπογράμμισε το γεγονός ότι τα άλλα κόμματα τήρησαν «σιγήν ιχθύος» στις αλλεπάλληλες καταγγελίες του ΚΚΕ για τις συνακροάσεις στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος.

Αναφορικά με το ερώτημα «ποιος παρακολουθεί», τόνισε ότι όπως ιστορικά έχει αποδειχθεί αυτές είναι οι μυστικές υπηρεσίες, όπως η CIA, MI6 κλπ., οι οποίες, όπως χαρακτηριστικά είπε, «αλωνίζουν».

Κατέκρινε επίσης το γεγονός ότι το συγκεκριμένο λογισμικό έχει κατασκευαστεί από ισραηλινή εταιρεία, ωστόσο ούτε η εταιρεία τιμωρήθηκε ούτε επιβλήθηκαν κυρώσεις στο Ισραήλ.

Αναφορικά με τις προτεινόμενες αλλαγές στον κανονισμό της Βουλής, ο Θ. Παφίλης στάθηκε ιδιαίτερα στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία Επιτροπής που θα «ελέγχει και θα τροποποιεί» το Ταμείο Ανάκαμψης.

Χαρακτήρισε την πρόταση «κοροϊδία» καθώς δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η κατεύθυνση του Ταμείου, το οποίο ο λαός θα το πληρώσει «χρυσό», καθώς προέρχεται από την υπερφορολόγηση των λαών της ΕΕ, θα αυξήσει το δημόσιο χρέος και έχει προαπαιτούμενα, δηλαδή αποτελεί ουσιαστικά ένα νέο μνημόνιο.

Με αυτό το σκεπτικό το ΚΚΕ θα ψηφίσει «παρών» επειδή δεν θέλει να καλλιεργεί τέτοιες αυταπάτες στον κόσμο.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.