ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 26 Ιανουαρίου 2021 by energinews (admin)

Η αστυνομική απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων, σε μια περίοδο μάλιστα που η κυβέρνηση υλοποιεί σωρηδόν μέτρα που προκαλούν δικαιολογημένες αντιδράσεις, όπως το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, είναι πολιτική επιλογή και ομολογία ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή είναι μόνιμο συστατικό στοιχείο της πολιτικής της.

Όλα τα υπόλοιπα περί προστασίας της δημόσιας υγείας είναι παραμύθια, όταν η κυβέρνηση με δική της ευθύνη δεν έχει εξασφαλίσει τα μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, εκπαίδευσης, μέσα μεταφοράς κ.α και όταν πλέον έχει αποδειχθεί ότι οι συγκεντρώσεις δεν ευθύνονται για τη διάδοση του ιού, αφού οι πρώτοι που τηρούν τα μέτρα προστασίας είναι αυτοί που τα διεκδικούν, δηλαδή οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς τους.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΩΝ

«Η απαγόρευση των συναθροίσεων θα γίνει κουρελόχαρτο», «καλούμε την κυβέρνηση, τώρα να πάρει πίσω την απαράδεκτη αυτή απόφαση της ΕΛ.ΑΣ., διαφορετικά, της το λέμε καθαρά, σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες», τόνισε από τη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος για τη νέα αυταρχική κυβερνητική απόφαση.

Σημείωσε πως «θα την κάνουν κουρελόχαρτο οι ίδιοι οι νεολαίοι και οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές. Τα συλλαλητήρια που έχουν εξαγγελθεί για την 28η Ιανουαρίου θα δείξουν την αποφασιστικότητα της νέας γενιάς και των εκπαιδευτικών».

Υπογράμμισε πως η απόφαση «επιβεβαιώνει την κλιμάκωση του αυταρχισμού και της καταστολής από τη μεριά της κυβέρνησης». Πρόσθεσε ότι «είναι πλέον πρόσχημα η πανδημία για την κυβέρνηση» και πως «η απαγόρευση έχει σαφή στόχο. Γίνεται ενάντια στο νεολαιίστικο, στο εργατικό και το λαϊκό κίνημα, με στόχο να περάσει, διά πυρός και σιδήρου, η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης».

Ολόκληρη η δήλωση:

«Καταγγέλλουμε τη νέα απαράδεκτη ενέργεια, την απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. να απαγορεύσει τις συναθροίσεις μέχρι την 1η Φεβρουαρίου. Είναι απόφαση η οποία επιβεβαιώνει την κλιμάκωση του αυταρχισμού και της καταστολής από τη μεριά της κυβέρνησης.

Είναι πλέον πρόσχημα η πανδημία για την κυβέρνηση. Η απαγόρευση έχει σαφή στόχο. Γίνεται ενάντια στο νεολαιίστικο, στο εργατικό και το λαϊκό κίνημα, με στόχο να περάσει, διά πυρός και σιδήρου, η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, να περάσουν τα νέα σχέδια της κυβέρνησης ενάντια στο δικαίωμα για την εκπαίδευση, για τη μόρφωση της νεολαίας των λαϊκών στρωμάτων, μετατρέποντας το Λύκειο σε εξεταστήριο, βάζοντας φραγμούς στην εισαγωγή, αλλά και στην ολοκλήρωση των σπουδών, για τους εργαζόμενους φοιτητές, μετατρέποντας τα Πανεπιστήμια σε πυρήνα αυταρχισμού και κρατικής τρομοκρατίας, μέσα από την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Γι’ αυτό άλλωστε η κυβέρνηση, ένα χρόνο τώρα, κρατά κλειστά επιδεικτικά τα Πανεπιστήμια, γιατί δεν θέλει τους φοιτητές στα Πανεπιστήμια, για να μπορέσει να περάσει τα μέτρα ενάντια στους φοιτητές.

Είναι βαθύτατα γελασμένη η κυβέρνηση ότι με αυτό τον τρόπο έχει λυμένα τα χέρια της για να κάνει ό,τι θέλει και να ψηφίσει ό,τι θέλει. Και αυτή η απαράδεκτη απόφαση της ΕΛ.ΑΣ., η απαγόρευση των συναθροίσεων, θα γίνει κουρελόχαρτο. Και θα την κάνουν κουρελόχαρτο οι ίδιοι οι νεολαίοι και οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές. Τα συλλαλητήρια που έχουν εξαγγελθεί για την 28η Ιανουαρίου θα δείξουν την αποφασιστικότητα της νέας γενιάς και των εκπαιδευτικών.

Εμείς καλούμε την κυβέρνηση τώρα να πάρει πίσω την απαράδεκτη αυτή απόφαση της ΕΛ.ΑΣ., διαφορετικά, της το λέμε καθαρά, σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες».

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΜΒΟΛΙΩΝ

Εμπορικοί πόλεμοι χωρών και εταιριών για τα εμβόλια…

Καθυστερήσεις στις παραδόσεις…

Προνομιακή αντιμετώπιση ισχυρών κρατών…

Απόρρητες συμφωνίες της ΕΕ με φαρμακοβιομηχανίες…

Αυτά είναι τα τραγικά αποτελέσματα, όταν τα πιο σημαντικά επιτεύγματα της επιστήμης και της ανθρώπινης εργασίας υποτάσσονται στο κυνήγι του κέρδους.

Ή αλλιώς… Ο καπιταλισμός είναι ο πραγματικός και ορατός “ιός”!

 

Spot του ΚΚΕ: 21ο συνέδριο ΚΚΕ – Το 1ο κείμενο των Θέσεων με τον Ριζοσπάστη 30-31 Γενάρη

Με τον Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου 30-31 Γενάρη προμηθευόμαστε το 1ο
κείμενο των Θέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για το 21ο συνέδριο:
«Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΚΑΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 20ό ΣΤΟ 21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ. ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΩΣ
ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ
ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ – ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ»

21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ ΝΟΥΣ | ΚΑΡΔΙΑ | ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ
– ΛΑΪΚΗΣ ΠΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.