ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΒΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ “ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ” ΤΗΣ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ


0
(0)

Αυτές τις κρίσιμες ώρες, με τον κίνδυνο τα Βίλια να γίνουν “δεύτερη Βόρεια Εύβοια”, η κυβέρνηση να διαθέσει όλα τα αναγκαία επίγεια και εναέρια μέσα για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς, για να μην είναι η επόμενη “επιτροπή ανασυγκρότησης”, που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, για τα Βίλια και την ευρύτερη περιοχή.

Σε ό,τι αφορά στη Βόρεια Εύβοια, η κυβέρνηση δεν ξεγελά κανέναν, γιατί ανασυγκρότηση της ζωής των κατοίκων της σημαίνει, πρώτα απ’ όλα, αποζημιώσεις στο 100% για τις ζημιές, αναδάσωση των καμένων δασικών εκτάσεων χωρίς “ναι μεν αλλά” και “αναδόχους”, επίσπευση των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων τώρα, πριν είναι αργά. Ο,τιδήποτε άλλο αναλάβει να υλοποιήσει η αρμόδια επιτροπή του κ. Μητσοτάκη το σίγουρο είναι πως δεν θα υπηρετήσει το λαό της Βόρειας Εύβοιας και τις επείγουσες ανάγκες του, αλλά όσους είναι στο “περίμενε” με τα επιχειρηματικά σχέδια στο χέρι!

 

ΑΘΗΝΑ 18/08/2021                                        ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ σχετικά με τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και τις ευθύνες της ΕΕ

Τις διαχρονικές ευθύνες της ΕΕ και των Ελληνικών κυβερνήσεων που εδώ και χρόνια χρησιμοποιούν τα ΝΑΤΟϊκά προσχήματα για τη δήθεν “καταπολέμηση της τρομοκρατίας” για να διεξάγουν ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, καταδεικνύει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με αφορμή τις ανησυχητικές εξελίξεις σε βάρος του λαού του Αφγανιστάν. Στην ερώτησή τους προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας της Κομισιόν, Ζ. Μπορέλ, οι Ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος σημειώνουν:

20 χρόνια μετά την εισβολή και κατοχή των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στο Αφγανιστάν καταρρέουν όλα τα προσχήματά της. Αποκαλύπτεται για ακόμα μια φορά ότι η λεγόμενη «καταπολέμηση της τρομοκρατίας» αποτελεί το δούρειο ίππο που αξιοποιήθηκε και συνεχίζει να αξιοποιείται ως πρόσχημα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων όχι μόνο στο Αφγανιστάν, αλλά και στη Συρία, τη Λιβύη, το Ιράκ κ.α. Κριτήριο αυτών των επεμβάσεων αποτελούν οι γεωπολιτικές επιδιώξεις και η εξασφάλιση της μέγιστης κερδοφορίας των επιχειρηματικών τους ομίλων στον ανταγωνισμό με άλλες ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις όπως Κίνα και Ρωσία. Το Αφγανιστάν άλλωστε είναι μια χώρα πλούσια σε εξορυκτικές δυνατότητες που βρίσκεται στην καρδιά τέτοιων διασταυρούμενων γεωστρατηγικών σχεδιασμών.

Απόδειξη για τα παραπάνω αποτελούν οι σημερινές εξελίξεις στο Αφγανιστάν, όπου δύο δεκαετίες μετά, η χώρα παραδίδεται στους σκοταδιστές Ταλιμπάν, στους ίδιους δηλαδή που η καταπολέμησή τους αποτέλεσε την πρόφαση της ιμπεριαλιστικής εισβολής της ευρωατλαντικής συμμαχίας. Αυτούς που “ξεπήδησαν” από τους Μουτζαχεντίν που οι ΗΠΑ και η τότε ΕΟΚ χαιρέτησαν ως απελευθερωτές, χρηματοδότησαν και εξόπλισαν, σε βάρος της Λαϊκής Επανάστασης στο Αφγανιστάν που είχε ήδη προλάβει να κατοχυρώσει πρωτοφανή για την εποχή και τις συνθήκες της χώρας δικαιώματα στο λαό και ιδιαίτερα στις γυναίκες.

Την ίδια ώρα ο αφγανικός λαός μετρά δεκάδες χιλιάδες νεκρούς αμάχους, εκατομμύρια ξεριζωμένους πρόσφυγες, μια κατεστραμμένη χώρα με ζωή σε άθλιες συνθήκες, φτώχεια και εξαθλίωση. Η ΕΕ φέρει μεγάλες ευθύνες για αυτήν την κατάσταση. Η Ελλάδα, όπως και πολλές χώρες της ΕΕ, είχε αδιάλειπτη 20χρονη συμμετοχή, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, στις αποστολές δυνάμεων κατοχής με στρατιωτικά και άλλα μέσα.

Στο πλαίσιο της αντιδραστικής μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ ήδη προμηνύεται η άγρια καταστολή, η παραμονή των προσφύγων σε απάνθρωπες υπερδομές κι οι μαζικές απελάσεις των ξεριζωμένων,

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο Αντιπρόεδρος/Ύπατος Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική, Ζ. Μπορέλ:

– από τη στιγμή που η ΕΕ με δηλώσεις της επιδιώκει να θέσει στις αποκρουστικές δυνάμεις των Ταλιμπάν όρους περί “σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων” προκειμένου να μη διακοπεί η συνεργασία και χρηματοδότηση προς το Αφγανιστάν, τους θεωρεί ως εν δυνάμει εταίρους της;

– πώς τοποθετείται σχετικά με τις ευθύνες της ΕΕ για τη σημερινή κατάσταση στο Αφγανιστάν, όπως διαμορφώθηκαν μετά από την εικοσαετή συμμετοχή κι εμπλοκή της στο στρατό κατοχής μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ;

– πώς τοποθετείται για τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών, και του νέου κύματος που αναμένεται από το Αφγανιστάν, για άμεσες διαδικασίες ασύλου στις χώρες πραγματικού προορισμού, χωρίς απελάσεις, χωρίς εγκλωβισμό στις υπερδομές – φυλακές, για τις οποίες μάλιστα η ελληνική κυβέρνηση  ετοιμάζεται να διαθέσει 175 εκ ευρώ ;

18/08/2021                                    Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Συνέντευξη του Γιάννη Πρωτούλη, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ: Δόθηκαν 30 χιλ. ευρώ για δασικούς δρόμους στην Αττική και 300 εκατ. για το Αφγανιστάν

Τις εγκληματικές ευθύνες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων που άφησαν τη χώρα ανοχύρωτη απέναντι στις πυρκαγιές επισήμανε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ το πρωί της Πέμπτη 19 Αυγούστου.

Όπως είπε, δεν μπορούμε να μασάμε τα λόγια μας την ώρα που για 9 μέρες καιγόταν η Εύβοια και για 4 μέρες καίγεται η Αττική με άπνοια, αναφερόμενος στο γεγονός ότι οι υποδομές δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης είναι ανύπαρκτες. «Δεν υπάρχει ούτε ένας δασικός δρόμος, ούτε μονοπάτι στο όρος Πατέρα», τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι για τη διάνοιξη δασικών δρόμων στην Αττική δόθηκαν μόλις 30 χιλιάδες ευρώ, την ώρα που το ελληνικό κράτος πληρώνει 300 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για να στηρίξει την ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Αφγανιστάν με τη συμμετοχή της χώρας.

Ακόμα, σημείωσε την ανάγκη να κινητοποιηθεί ο λαός, να οργανωθεί και να απαιτήσει όλα τα αναγκαία μέτρα για την κατάσβεση της φωτιάς, αλλά και την επόμενη μέρα για την πλήρη αποκατάσταση των καταστροφών.

Όσον αφορά στην πανδημία, τόνισε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί το ίδιο τροπάρι της ατομικής ευθύνης και ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή το σχέδιο για το «νέο ΕΣΥ» που περιλαμβάνει ΣΔΙΤ, συγχωνεύσεις νοσοκομείων, περαιτέρω εμπορευματοποίηση, τη συνταγή δηλαδή που μας έφερε ως εδώ, τη συνταγή που εξυπηρετεί τα επιχειρηματικά κέρδη.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *