ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ


0
(0)

Απ’ ό,τι φαίνεται οι επιχειρήσεις τύπου “Κουκάκι” δεν χρησιμοποιούνται μόνο για τον εκφοβισμό του λαού και την εμπέδωση του δόγματος “νόμος και τάξη”, αλλά και ως εργαστήρια δοκιμής και νομιμοποίησης πιο εξελιγμένων μηχανισμών και όπλων καταστολής, που προμηθεύθηκαν και διατήρησαν όλες οι κυβερνήσεις και που τελικό στόχο έχουν το εργατικό – λαϊκό κίνημα.

ΑΘΗΝΑ 19/12/2019                                        ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΙΡΓΙΣΙΑΣ,ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΑΣΗΣ ΤΗΣ ΛΕΓΕΩΝΑΣ ΤΩΝ SS ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΑΣ

Το ΚΚΕ καταδικάζει την προσπάθεια αποκατάστασης λεγεώνας των SS, που πολέμησε και κατά του ΕΛΑΣ με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στο Κοινοβούλιο της Κιργισίας.

Η προσπάθεια, που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβρη, στο κοινοβούλιο της Κιργισίας, από 15 βουλευτές έξι κομμάτων, που εκπροσωπούνται στη Βουλή της χώρας, για την αποκατάσταση όσων διώχθηκαν από τις σοβιετικές αρχές, συμπεριλαμβανομένων ακόμη και των «μαχητών» της ναζιστικής «Λεγεώνας του Τουρκεστάν» είναι πέρα για πέρα απαράδεκτη. Αυτή η λεγεώνα, όπως και άλλα τμήματα των ναζιστικών SS, ευθύνεται για εγκλήματα πολέμου κατά των λαών, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου και φέρεται να πολέμησε και στην Ελλάδα κατά του ΕΛΑΣ.

Πρόκειται για επαίσχυντη ενέργεια, που ακολουθεί ανάλογες κινήσεις άλλων αστικών καθεστώτων, όπως το μνημείο, που ανέγειραν οι αρχές του Καζακστάν το 2017, στην πόλη Κιζιλόρντα στον ιδεολογικό νου και ιδρυτή αυτής της λεγεώνας, τον Καζάκο εθνικιστή Μουσταφά Σοκάι.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει αυτές τις ενέργειες, που συμβαδίζουν με την επιδίωξη δικαίωσης του φασισμού, στην αναθεώρηση των αποτελεσμάτων του Β Παγκοσμίου πολέμου, που γράφτηκε με το αίμα του κόκκινου στρατού, του λαού της ΕΣΣΔ, των αντάρτικων κινημάτων. Αυτή την επιδίωξη άλλωστε στηρίζει και η ΕΕ, μέσα από την αντικομμουνιστική εκστρατεία, στην οποία επιδίδεται.

Το ΚΚΕ απαιτεί την άμεση απόσυρση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, και εκφράζει τη στήριξη του στις πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις στην Κιργισία και στην υπόλοιπη Κεντρική Ασία, που αντιτίθενται στην επιχείρηση αποκατάστασης της τουρκμενικής λεγεώνας των SS.

 

ΑΘΗΝΑ 19/12/2019                          ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ 10η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ «ΧΑΡΤΗ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ» ΤΗΣ ΕΕ

 

            Την ώρα που η ΕΕ «γιορτάζει» τη συμπλήρωση των 10 χρόνων από τη Συνθήκη της Λισαβόνας και του «Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων» της ΕΕ, οι λαοί όχι μόνο δεν έχουν κανένα λόγο να γιορτάσουν, αλλά μπορούν να βγάλουν πολύτιμα συμπεράσματα για τον αντιλαϊκό ευρωμονόδρομο, που έχει οικοδομηθεί σε βάρος τους. Οι συζητήσεις για τα 10χρονα των αντιδραστικών αυτών συνθηκών δεν στοχεύουν στο παρελθόν, αλλά βασικά σε ένα ακόμα πιο αντιδραστικό μέλλον, που σχεδιάζουν ενάντια στους λαούς.

Η 10χρονη πείρα των λαών δικαιώνει απόλυτα τις προβλέψεις και την τεκμηριωμένη κριτική του ΚΚΕ, που επισήμανε έγκαιρα ότι η Συνθήκη της Λισσαβόνας θα ενίσχυε ακόμη περισσότερο τον αντιλαϊκό και αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ εναντίον τους. Η Κοινή Πολιτική Άμυνας, η ενισχυμένη στρατιωτική συνεργασία (PESCO), τα νέα ταμεία χρηματοδότησης επεμβάσεων, δυνάμωσαν τη στρατιωτικοποίηση της ΕΕ και την επιθετικότητα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, στη σφοδρή αντιπαράθεσή τους με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα και δυνάμεις. Το αποδεικνύουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της ΕΕ, όλ’ αυτά τα χρόνια, για τα συμφέροντα των ευρωενωσιακών ομίλων στη Συρία, τη Λιβύη, την Ουκρανία, το Μάλι, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου και Β. Αφρικής.

Η πολιτική της ΕΕ και οι οικονομικές στρατιωτικές σχέσεις της με την Τουρκία ενισχύουν την τούρκικη επιθετικότητα, όπως εκφράζεται με την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται για τους λαούς στο Αιγαίο και την Ανατ. Μεσόγειο, με τις συνεχείς παραβιάσεις και προκλήσεις στο Αιγαίο, την καταπάτηση της Κυπριακής ΑΟΖ και τη διατήρηση της κατοχής στην Κύπρο.

Παράλληλα, η Συνθήκη της Λισσαβόνας εξόπλισε την ΕΕ και τις κυβερνήσεις με νέα πιο βάρβαρα μέσα και μηχανισμούς προώθησης της αντιλαϊκής πολιτικής: έλεγχος των κρατικών προϋπολογισμών, εuρωεξάμηνο και μνημόνια διαρκείας, «πρόγραμμα στήριξης μεταρρυθμίσεων», ενισχυμένη εποπτεία και υποχρεωτικοί «κόφτες» κοινωνικών δαπανών για το τσάκισμα μισθών και συντάξεων. Γιγάντωσε τους υπάρχοντες και δημιούργησε και νέους μηχανισμούς καταστολής (Ευρωαστυνομία, Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή, και Ακτοφυλακή, Ευρωεισαγγελία κλπ), έκανε ασφυκτικότερο τον περιορισμό των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων με πολλαπλασιασμό οργανισμών και εργαλείων ηλεκτρονικού φακελώματος, με ενίσχυση του αντικομμουνισμού, των διώξεων σε βάρος κομμουνιστικών κομμάτων. Μετέτρεψε τη Μεσόγειο σε υγρό τάφο χιλιάδων κατατρεγμένων προσφύγων και μεταναστών και τα κράτη μέλη της, ιδίως την Ελλάδα, σε στρατόπεδα συγκέντρωσής και μαζικού εγκλωβισμού τους σε απάνθρωπες συνθήκες.

Τα μόνα δικαιώματα που πραγματικά κατοχυρώνει ο λεγόμενος «Χάρτης θεμελιωδών δικαιωμάτων» της ΕΕ, ο οποίος συνόδευσε τη Συνθήκη της Λισαβόνας, είναι η «ιερή» και «απαραβίαστη» ιδιοκτησία των καπιταλιστών και η ελευθερία κίνησης του κεφαλαίου. Αποκορύφωμά του είναι η αναγνώριση και κατοχύρωση της ανταπεργίας (λοκ-άουτ) των εργοδοτών για το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, το οποίο βρίσκεται, στο στόχαστρο και των ελληνικών κυβερνήσεων, σήμερα της ΝΔ, χθες του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε όλα τα κράτη μέλη της, ΕΕ και κυβερνήσεις κατεδαφίζουν τα εργασιακά δικαιώματα, τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια, κάθε κοινωνικό δικαίωμα, όπως η δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και υγεία. Βασικά κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες (ενέργεια, μεταφορές, επικοινωνίες) μετατρέπονται σε πανάκριβο εμπόρευμα και παραδίδονται στα μονοπώλια.

Οι “ευρωσυνθήκες” δεν είναι παρά δεσμά, με τα οποία ΕΕ και κυβερνήσεις,  αλυσοδένουν τους εργαζόμενους στο άρμα των συμφερόντων του κεφαλαίου. Η εντεινόμενη έλλειψη εμπιστοσύνης που καταγράφεται σε κάθε ευκαιρία απέναντι στην ΕΕ μπορεί να δυναμώσει, να βαθύνει, να στοχεύσει στον ίδιο το χαρακτήρα της ως ένωσης του κεφαλαίου που δεν μπορεί να βελτιωθεί, να γίνει φιλολαϊκή.

Οι λαοί όταν το αποφασίσουν έχουν την δύναμη να απελευθερωθούν από την τυραννία των μονοπωλίων, με αποδέσμευση από τις συμμαχίες, όπως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, παίρνοντας την εξουσία και την οικονομία στα δικά τους χέρια, οικοδομώντας μία άλλη Ευρώπη της ειρήνης, της φιλίας, της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας των λαών, την Ευρώπη της λαϊκής προκοπής και ευημερίας, του σοσιαλισμού.

ΑΘΗΝΑ 19/12/2019                                      ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.