ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΣΕ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 3 Φεβρουαρίου 2021 by energinews (admin)

Τα υποκριτικά κυβερνητικά χειροκροτήματα στο πρώτο κύμα πανδημίας, γρήγορα μετατράπηκαν σε αυταρχισμό, κι εν όψει του τρίτου κύματος της πανδημίας εξελίσσονται σε ανοιχτή καταστολή απέναντι στους αγωνιζόμενους υγειονομικούς.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών, νοιάζεται μόνο να εντείνει τον αυταρχισμό. Τελευταίο κρούσμα, η κλήση της προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Αφροδίτης Ρέτζιου, από την αστυνομία για “να παράσχει ανωμοτί εξηγήσεις στα πλαίσια διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης”, με βάση τον απαράδεκτο νόμο περιορισμού των διαδηλώσεων. Η εξέταση αφορά την απεργιακή διαδήλωση της 24ης Σεπτέμβρη 2020, που είχε εξαγγείλει με δελτίο τύπου η ΟΕΝΓΕ και άλλα σωματεία εργαζομένων από τα δημόσια νοσοκομεία και τον κλάδο της υγείας με διεκδικήσεις για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού.

Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν θα περάσουν!

 

ΑΘΗΝΑ 3/2/2021                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων, με επικεφαλής τον πρόεδρό της κύριο Γ. Καββαθά. Εκ μέρους του ΚΚΕ συμμετείχαν ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος και ο Θανάσης Τζίμας, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος ΕΒΕ της ΚΕ.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον κλάδο της Εστίασης. Από την πλευρά της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ εκφράστηκε η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη του Κόμματος και για αυτόν τον κλάδο που πλήττεται.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Ν. Καραθανασόπουλος δήλωσε:

 

“Η σημερινή συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων,  πραγματοποιήθηκε σε μια κρίσιμη περίοδο για τον κλάδο. Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, τα ανεπαρκή μέτρα στήριξης των ελεύθερων επαγγελματιών, που έχουν υποστεί τις συνέπειες των αλλεπάλληλων μέτρων περιορισμού, έχουν φέρει χιλιάδες επαγγελματίες της εστίασης στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν τους στηρίζει έμπρακτα αλλά τους ειρωνεύεται και πάνω, όπως έδειξαν και οι πρόσφατες απαράδεκτες δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης.

Ακούσαμε τους προβληματισμούς και τα αιτήματα της Ομοσπονδίας, εκφράσαμε τη στήριξη μας σε αυτά, όπως και στις κινητοποιήσεις που προετοιμάζονται για τις 10/2. Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή έθεσε τα προβλήματα του κλάδου της εστίασης στη βουλή και πρόσφατα κατέθεσε συνολικότερη πρόταση νόμου για τη στήριξη των αυτοαπασχολούμενων ελεύθερων επαγγελματιών ζητώντας ανάμεσα στα άλλα τη γενναία διαγραφή μέρους των χρεών τους σε εφορία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, την επιστροφή τους σε αφορολόγητο όριο ύψους 12.000 ευρώ,  αλλά και την άμεση στήριξή τους, μέσω μηνιαίας αποζημίωσης ύψους 1.000 ευρώ για όσο κρατούν τα περιοριστικά μέτρα.

Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση και το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να υιοθετήσει την πρόταση νόμου του ΚΚΕ και τα αιτήματα των επαγγελματιών.”

ΑΘΗΝΑ 3/2/2021                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.