ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ


0
(0)

Κοροϊδία ως κυβέρνηση, κοροϊδία και ως αντιπολίτευση;

Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο απέρριψε, ως κυβέρνηση, την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 και πλήρη αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αλλά και τώρα, με την πρόταση νόμου που καταθέτει, παραπέμπει στο 2022 την κατάργηση του νόμου που παραχωρεί στον εκάστοτε υπουργό Εργασίας την αρμοδιότητα να αποφασίζει το ύψος του κατώτατου μισθού, με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων!

Αυτό που χρειάζεται εδώ και τώρα είναι η πλήρης κατάργηση του αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου που συνδιαμόρφωσαν ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ, η κατάργηση του άθλιου νόμου “Βρούτση – Αχτσιόγλου”, η άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και η πλήρης αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

 

ΑΘΗΝΑ 5/2/2020                                          ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ ΑΠΟ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ” ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

 

Εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Δυτική Αθήνα και στη Δυτική Αττική προχώρησαν στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Τη μηνυτήρια αναφορά υπογράφουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Δυτικού Τομέα, Γρηγόρης Τημπλαλέξης και Νίκη Χρονοπούλου και οι Νίκος Ζαπάντης, Βαγγέλης Σίμος, Θοδωρής Σκολαρίκος και Αλέξης Τσοκάνης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους Δήμους Φυλής, Πετρούπολης, Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Ασπρόπυργου αντίστοιχα. Στη συνάντηση των εκλεγμένων με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Β. Πλιώτα και τον αντιεισαγγελέα Περιβάλλοντος κ. Δ. Ασπρογέρακα παραβρέθηκαν επίσης ο Γιάννης Πρωτούλης, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Γιάννης Γκιόκας, βουλευτής Αττικής του ΚΚΕ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς εντάσσεται στις πολύμορφες πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις για το – πρωτίστως πολιτικό – ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, που υλοποιείται όχι με κριτήριο τις ανάγκες του λαού της Αττικής, αλλά με γνώμονα την κερδοφορία των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό.

Οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θέλουν να καταδείξουν και με αυτόν τον τρόπο ότι προκειμένου να προχωρήσει η αντιλαϊκή πολιτική στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, η σημερινή κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις διαχρονικά, δεν διστάζουν να παραβιάσουν κατάφωρα ακόμα και τους νόμους, που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει.

Πιο συγκεκριμένα σημειώνουν:

«Η μηνυτήρια αναφορά που καταθέσαμε σήμερα θα αποκαλύψει το έγκλημα που διαπράττεται εδώ και δεκαετίες σε βάρος των κατοίκων της Αττικής και ειδικότερα των κατοίκων της Δυτικής Αττικής, από την λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής. Θα αποδείξουμε ότι η αρχική περιβαλλοντική αδειοδότηση του σημερινού ΧΥΤΑ Φυλής (“2ος ΧΥΤΑ Δυτικής Αττικής”) και πιο συγκεκριμένα η ΚΥΑ υπ’ αρ. 135831/3.12.2003 είναι παράνομη, αφού η Διοίκηση, Τοπική και Κεντρική, σκόπιμα “εξαφάνισε” και παραποίησε όλα τα κριτήρια, που οι ίδιοι οι νόμοι τους θέτουν, για τον αποκλεισμό της συγκεκριμένης θέσης στην Φυλή.

Η παράνομη αυτή πράξη, μαζί και με άλλες που προστέθηκαν στη συνέχεια, συμπαρασύρει και τις μετέπειτα Αποφάσεις Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) που τροποποιούν την αρχική του 2003 (ΚΥΑ 135831/2003), αφού σκοπίμως αποσιωπήθηκε ότι δεν είχαν αρθεί οι λόγοι αποκλεισμού χωροθέτησης του ΧΥΤΑ στη συγκεκριμένη θέση.

Σήμερα, ενώ οι εκπρόσωποι της Τοπικής και Κεντρικής Διοίκησης δήθεν παραδέχονται, ότι ο ΧΥΤΑ στη Φυλή είναι μία “ωρολογιακή βόμβα”, η οποία υποβαθμίζει εγκληματικά το περιβάλλον και υποσκάπτει την υγεία του λαού της περιοχής, την ίδια στιγμή σπεύδουν να πάρουν όλες τις απαραίτητες αποφάσεις για να δημιουργηθεί και 3ος ΧΥΤΑ στην Δυτική Αττική, ο οποίος φέρεται να χωροθετείται εκτός των εγκεκριμένων ορίων της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Φυλή (ΟΕΔΑ Φυλής).

Η κυβέρνηση και η «σύμπραξη» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Τζήμερου στην Περιφέρεια Αττικής υλοποιούν νέο έγκλημα σε βάρος του λαού της Αττικής, στη Φυλή, στο Γραμματικό και στα ανενεργά λατομεία που θέλουν να μετατρέψουν σε χωματερές. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, σε πρόσφατη εκδήλωση με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Η Αττική κάνει μια νέα “πράσινη” αρχή στη διαχείριση των απορριμμάτων» επιβεβαίωσε την συνέχιση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής «για όσο διάστημα απαιτηθεί».

Τώρα πρέπει να δυναμώσει η οργάνωση και ο αγώνας ενάντια στη συνειδητή υποβάθμιση της υγείας και την ποιότητα ζωής της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, προκειμένου να διασφαλιστούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που κάνουν μπίζνες με τα σκουπίδια. Στην κατεύθυνση αυτή θα δώσουν όλες τις δυνάμεις τους.»

 

 

ΑΘΗΝΑ 5/2/2020                                          ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr