ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ


0
(0)

Αφού η κυβέρνηση με την πολιτική και τις παλινωδίες της κατάφερε να υπονομεύσει τον μαζικό εμβολιασμό, τώρα προσθέτει κι άλλα εμπόδια στην προστασία της υγείας του λαού. Το πέταγμα χιλιάδων υγειονομικών έξω από το σύστημα υγείας, με την εφαρμογή του νόμου για την υποχρεωτικότητα, θα επιβαρύνει κι άλλο την κατάσταση στο ήδη υποστελεχωμένο δημόσιο σύστημα με ορατό κίνδυνο την αναστολή λειτουργίας κλινικών, εξειδικευμένων ιατρείων και άλλων υπηρεσιών.

Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης, ότι θα αναπληρώσει αυτά τα κενά με μετακινήσεις προσωπικού, άρση κανονικών αδειών και συμβάσεις με ιδιώτες, δείχνει ποιος είναι ο στόχος τους. Στο “νέο ΕΣΥ” που ετοιμάζουν, ο κανόνας θα είναι εξουθενωμένοι υγειονομικοί και νέα κέρδη για τους επιχειρηματίες της υγείας. Ο λαός, μαζί με τον αγώνα του για την αναστολή των απολύσεων, να διεκδικήσει τον άμεσο, πλήρη και ασφαλή εμβολιασμό και την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

 

 

ΑΘΗΝΑ 01/09/2021                                                   ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ (VIDEO)

Ένα τσιγάρο δρόμος» η απόσταση ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ…

Ξεκινώντας την ομιλία της σχολίασε τις αναφορές βουλευτών στο χθεσινό ανασχηματισμό, δηλώνοντας πως παρότι δεν αξίζει να συζητιέται στη βουλή, απέδειξε ότι το πέρασμα από το ένα κόμμα στο άλλο, ανάμεσα σε κόμματα που έχουν την ίδια στρατηγική, ανεξαρτήτως τις επιμέρους διαφορές τους, είναι ένα τσιγάρο δρόμος και η λέξη αποστασία δεν έχει κανένα νόημα.

 

Διαχρονική η προσπάθεια των κυβερνήσεων να ξηλώσουν την κοινωνική ασφάλιση

Στη διαχρονική προσπάθεια όλων των κυβερνήσεων να χτυπήσουν την κοινωνική ασφάλιση αλλά και στην 30χρονη καθυστέρηση των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων, σε σχέση με άλλες χώρες, λόγω της ανάπτυξης αγώνων από το εργατικό – λαϊκό κίνημα, αναφέρθηκε η Αλέκα Παπαρήγα, βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στο νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί την επικουρική ασφάλιση.

Καταθέτοντας στα πρακτικά της βουλής, τις συνέπειες από τις αντίστοιχες αντιασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις σε τρεις χώρες την Γερμανία, τη Σουηδία και την Αγγλία, επισήμανε ότι είναι στην ίδια λογική, αφού εξυπηρετούν τις ανάγκες του κεφαλαίου και αποδεικνύουν από πού ξεκίνησε αλλά και πού θα καταλήξει η υπόθεση της κοινωνικής ασφάλισης. Αλλωστε, πρόσθεσε οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα είναι επεξεργασία της Παγκόσμιας Τράπεζας, πριν από χρόνια, που έγινε αποδεκτή από όλα τα κράτη μέλη της τότε ΕΟΚ, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες.

Εφερε ως παράδειγμα την Αυστραλία, όπου το κεφαλαιοποιητικό σύστημα στις επικουρικές συντάξεις ισχύει εδώ και χρόνια και αναφέρεται ως το παράδειγμα του «τέλειου ανταγωνισμού» που υπάρχει ανάμεσα στις μορφές της επικουρικής ασφάλισης, όπου «τα αποθεματικά των ταμείων χρηματοδοτούν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη της οικονομίας, οι ασφαλισμένοι θεωρούνται “συνιδιοκτήτες” των επενδύσεων και αντιλαμβάνονται ότι τα συμφέροντα του κεφαλαίου συμβαδίζουν με αυτά των εργαζομένων». Ουσιαστικά, δηλαδή επιχειρείται με τέτοιου είδους τερτίπια να κρυφτεί η ταξική εκμετάλλευση που υφίστανται οι εργαζόμενοι αλλά και η διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα.

Ολες οι κυβερνήσεις έχουν βάλει το λιθαράκι τους…

Αναφερόμενη στο ξήλωμα της κοινωνικής ασφάλισης, τόνισε ότι αυτό άρχισε από τη δεκαετία του ‘90, οπότε η κυβέρνηση της ΝΔ έβγαλε το συνταξιοδοτικό από τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Το ‘92 έγινε το δεύτερο βήμα, με την ομαδική ασφάλιση που κάνουν επιχειρήσεις με ιδιωτικές εταιρείες. Το 2012 έγιναν τα ιδιωτικά επαγγελματικά ταμεία, ενώ ο νόμος Κουτρουμάνη του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια ο νόμος Κατρούγκαλο από το ΣΥΡΙΖΑ, είναι “πρωτοξάδελφα” του σημερινού νόμου.

Η Αλ. Παπαρήγα επισήμανε ότι το γεγονός πως καθυστέρησαν επί 30 χρόνια οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, επειδή υπήρχαν αγώνες, είναι ένα μεγάλο κέρδος για τους εργαζόμενους. Αποδεικνύει ακόμα ότι στον καπιταλισμό, μπορεί να έχει κατακτήσεις – πάντα πίσω από τις πραγματικές ανάγκες – αλλά αυτό που δεν έχεις είναι το οριστικό κεκτημένο.

Το ΚΚΕ έχει και εμπιστοσύνη και ελπίδα στον λαό που με τη συσσωρευμένη πολιτική και κοινωνική του πείρα, μπορεί να ανεξαρτητοποιηθεί από τα κόμματα που  – είτε με αριστερά είτε με νεοφιλελεύθερα συνθήματα – υπερασπίζονται το καπιταλιστικό σύστημα και να ανατρέψει τον πραγματικό αντίπαλό του, που δεν είναι άλλος από τον καπιταλισμό.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Η ασφάλιση είναι κοινωνικό δικαίωμα, δεν είναι τζόγος. Υψώνουμε ανάστημα για να μην ιδιωτικοποιηθεί η επικουρική ασφάλιση.

Απαιτούμε κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ. Αυξήσεις στις συντάξεις και σε όλες τις κοινωνικές παροχές. Να επανέλθει ο 13ος μισθός, η 13η και η 14η σύνταξη και όλες οι περικοπές που έγιναν όλη την τελευταία δεκαετία. Οργανώνουμε, δυναμώνουμε την εργατική-λαϊκή πάλη, αποφασιστικά από δω και πέρα, αλλάζουμε τους αρνητικούς συσχετισμούς.

ΑΘΗΝΑ 01/09/2021                                        ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *