ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΜΑΤ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ & ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 18 Φεβρουαρίου 2022 by manos (seo)-admin

Σαν να μην έφτανε που η κυβέρνηση σχεδιάζει το πετσόκομμα του επιδόματος επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας σε χιλιάδες εργαζόμενους, σήμερα επιτέθηκε απρόκλητα και στην κινητοποίηση εργαζομένων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, που δικαιολογημένα αντιδρούν σε μια τέτοια εξέλιξη.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει το νέο κρούσμα αυταρχισμού και καταστολής, με βάση και το νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, που αποτελεί το αναγκαίο συμπλήρωμα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Για το ζήτημα παρέμβαση πραγματοποίησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος Θανάσης Παφίλης στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου, καταγγέλλοντας την επίθεση και απαιτώντας την απόσυρση των ΜΑΤ από τη συγκέντρωση.

ΑΘΗΝΑ 18/2/2022 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Επικοινωνία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μετέφερε το αίτημα των αγροτών της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων για συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο υπουργών, προκειμένου να συζητήσουν πάνω στα δίκαια αιτήματα των αγροτών, ώστε να προχωρήσει η επίλυσή τους.

Ο Πρωθυπουργός απάντησε ότι κλιμάκιο των αρμόδιων υπουργών θα συναντήσει την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων από την ερχόμενη Δευτέρα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ “EUROFERRY OLYMPIA”

Η πυρκαγιά στο πλοίο “EUROFERRY OLYMPIA”, που είναι σε εξέλιξη θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των επιβατών και μελών του πληρώματος, είναι η δεύτερη παρόμοια μέσα σε λίγα χρόνια, μετά από αυτήν στο πλοίο “NORMAN ATLANTIC” το 2014.

Αυτά τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά θέτουν σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια των πλοίων σε συνθήκες “απελευθέρωσης” της ακτοπλοϊας, υποβάθμισης των μέτρων ασφαλείας και προστασίας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και μείωσης των οργανικών συνθέσεων των πλοίων με κριτήριο των κερδοφορία των εφοπλιστών.

Χρειάζεται άμεσα να ολοκληρωθεί η επιχείρηση διάσωσης όλων των επιβατών και μελών του πληρώματος. Να δοθεί άμεσα κάθε βοήθεια στους διασωθέντες προκειμένου να επιστρέψουν ασφαλείς και υγιείς στα σπίτια τους.

 

ΑΘΗΝΑ 18/2/2022                      ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

4

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.