ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ


0
(0)

Η επίθεση στα καταστήματα της συζύγου του κ. Χαρδαλιά είναι ενέργεια καταδικαστέα κι επικίνδυνη, απολύτως ξένη προς οποιαδήποτε πολιτική στάση και κριτική.

 

 ΑΘΗΝΑ 23/5/2021                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στο ΔΙΚΕΠΑΖ με αφορμή το υπό διαβούλευση ν/σ «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα ΆΡΓΟΣ».

Aντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τη Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτή Β’ Πειραιά του Κόμματος και τον Ορέστη Διαμαντόπουλο, κτηνίατρο μέλος του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ, επισκέφτηκε την Πέμπτη 20/5/2021 τις εγκαταστάσεις του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ) στο Σχιστό Περάματος, όπου είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΣ του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), Γρηγόρη Γουρδομιχάλη  και την Πρόεδρο του Φιλοζωικού Σωματείου Πειραιά Σοφία Χαλικιά.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αφού ξεναγήθηκε στους χώρους του ΔΙΚΕΠΑΖ, συνομίλησε με το προσωπικό (κτηνίατροι, νοσηλευτές και εθελοντές – φιλόζωοι), ενημερώθηκε για τις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι του κέντρου για την περίθαλψη, την πρόληψη νοσημάτων, τη φιλοξενία, τις στειρώσεις, την περισυλλογή αδέσποτων ζώων, καθώς και την με επιστημονικά κριτήρια επανατοποθέτηση τους στο φυσικό περιβάλλον τους.

Κατά τη συνάντηση έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με το νέο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ με την επωνυμία «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα ΆΡΓΟΣ».

Η αντιπροσωπεία του κόμματος επεσήμανε την ανάγκη διαχείρισης του προβλήματος αδέσποτων ζώων με αποκλειστική ευθύνη κρατικών δομών, με  ενιαίο τρόπο πανελλαδικά και με εξασφάλιση από το κράτος όλων των απαιτούμενων πόρων, ανθρώπινων και οικονομικών, για τη διαμόρφωση χώρων, τη στέγαση και λειτουργία καταφυγίων προσωρινής διαμονής αδέσποτων ζώων, με το αντίστοιχο κτηνιατρείο με υποδομές κλινικής για αδέσποτα (εξεταστήριο, χειρουργείο, νοσηλευτήριο, μικροβιολογικό εργαστήριο, μόνιμους κτηνιάτρους βάρδιας, μόνιμους νοσηλευτές, ζωοκόμους εκπαιδευμένους, εκπαιδευτές, αυτοκίνητα περισυλλογής κλπ) σε επίπεδο δήμου ή ομάδας όμορων δήμων. Γιατί είναι εμφανές ότι το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται πάντα με την λογική των γεωγραφικών ορίων των δήμων, καθώς, όπως έχει αποδειχτεί, τα αδέσποτα ζώα δεν έχουν σύνορα και τόπο κατοικίας, οπότε όταν ένας δήμος έχει ένα σχετικά πιο δομημένο πρόγραμμα, αλλά ο διπλανός δήμος δεν έχει, το πρόγραμμα καταρρέει.

Πρόκειται για τις προϋποθέσεις, ώστε να μπορούν να διεξάγονται αποτελεσματικά οι διαδικασίες της περισυλλογής, του ιατρικού ελέγχου και  περίθαλψης–στείρωσης, της καταγραφής–σήμανσης, της απελευθέρωσης (εφόσον αυτή είναι εφικτή και με επιστημονικά κριτήρια και με μέτρα για την αποφυγή σχηματισμού αγελών) στο σημείο περισυλλογής και του μετέπειτα ελέγχου των αδέσποτων, χωρίς την παρεμβολή ιδιωτών, μεσαζόντων και διαφόρων ΜΚΟ.

Να σταματήσει η συνήθης πρακτική, την οποία ενισχύει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, τα όποια κονδύλια να δίνονται δεξιά και αριστερά, χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, με μόνους κερδισμένους ορισμένους κύκλους επιχειρηματικών συμφερόντων και ΜΚΟ.

Η καθολική στείρωση πρέπει να εφαρμόζεται στα αδέσποτα με σεβασμό στην ασφάλεια και ευζωία των ζώων, με ιατρικές πράξεις σε κατάλληλα ασφαλή χειρουργεία των δημοτικών ή διαδημοτικών κτηνιατρείων, κάτι που  υπονομεύεται από το νομοσχέδιο, ενώ στα δεσποζόμενα κατοικίδια η στείρωση θα πρέπει να είναι προαιρετική, με βάση τη βούληση του κηδεμόνα τους ή τυχόν ιατρική σύσταση.

Η επιβολή υποχρεωτικής στείρωσης των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, στο όνομα του ελέγχου των γεννήσεων,  ενισχύει τη λογική εμπορευματοποίησης των ζώων, καθώς η πρόσβαση σε κουτάβι ή σε νεαρό σκύλο  θα είναι εφικτή σχεδόν αποκλειστικά μέσω αγοράς.

Τα φιλοζωικά σωματεία θα πρέπει να ασκούν τον εθελοντικό τους ρόλο, συνεπικουρώντας το έργο των κρατικών δομών και συμβάλλοντας στη διαδικασία των υιοθεσιών αδέσποτων, η οποία θα πρέπει να βρίσκεται υπό τον κρατικό έλεγχο με διαμόρφωση και λειτουργία κατάλληλης πλατφόρμας για το σύνολο των υιοθεσιών.

Υιοθεσίες να μπορούν να πραγματοποιούνται αποκλειστικά από φυσικά πρόσωπα και όχι από νομικά, και με συγκεκριμένο όριο (πχ μέχρι 1 ή 2 ετησίως). Να δοθούν κίνητρα στους δημότες για την υιοθεσία αδέσποτων ζώων, όπως είναι για παράδειγμα η δωρεάν (με κάλυψη από το κράτος) στείρωση και κτηνιατρική περίθαλψη για ένα χρονικό διάστημα.

            Επιπλέον, η εκπαίδευση, η επιμόρφωση και η προαγωγή του σεβασμού προς τα ζώα και το περιβάλλον είναι επείγουσα ανάγκη και πρέπει να γίνεται από τους κρατικούς φορείς (σχολεία α’ βάθμιας, β’ βάθμιας, πανεπιστήμια, δήμοι κλπ) ανελλιπώς.

Κατά τη συνάντηση υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ  βρίσκεται στον αντίποδα μιας ουσιαστικής παρέμβασης για τα αδέσποτα ζώα, με κρατική χρηματοδότηση, ευθύνη και έλεγχο και σε σύγκρουση όχι μόνο με τα επιστημονικά δεδομένα, αλλά και την κοινή λογική, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με τη διάταξη που επιβάλλει την υποχρεωτική στείρωση όλων των ζώων συντροφιάς ακόμα και των δεσποζόμενων.

Για άλλη μια φορά και σε συνέχεια αντίστοιχης νομοθετικής πρωτοβουλίας της προηγούμενης  κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που δεν ολοκληρώθηκε, προωθούνται αλλαγές στο ισχύον πλαίσιο για τα ζώα συντροφιάς, με επιχειρηματικά κριτήρια που επιταχύνουν την εκχώρηση αρμοδιοτήτων κρατικών υπηρεσιών σε φορείς της λεγόμενης “κοινωνικής οικονομίας” (πχ ΜΚΟ), αλλά και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Επίσης, λόγω της ελλιπούς χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, πρόκειται να ενταθεί το φόρτωμα νέων βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα δημοτικά τέλη.

            Το ΚΚΕ θα συμβάλλει με τις τοποθετήσεις του, ώστε να αναδειχτούν οι πραγματικές στοχεύσεις του νομοσχεδίου της κυβέρνησης της ΝΔ,  που κινείται σε μια επικίνδυνη λογική και να διεκδικηθούν τόσο η απόσυρση του όσο και η υλοποίηση ενός συνόλου προϋποθέσεων για την ευζωία των ζώων συντροφιάς.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΣΤΟ ΜΙΝΣΚ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ

Το σχέδιο των ΗΠΑ και της ΕΕ να παρέμβουν ωμά στα εσωτερικά της Λευκορωσίας δεν μπορεί να κρυφτεί απ’ την απαράδεκτη ενέργεια της αναγκαστικής προσγείωσης του αεροσκάφους της Ryanair  στο Μινσκ. Πάει πολύ αυτές οι δυνάμεις να παριστάνουν τους “ευαίσθητους” για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, όταν είναι οι ίδιοι που έχουν διαμορφώσει ένα ολόκληρο θεσμικό πλαίσιο που, στο όνομα της “καταπολέμησης της τρομοκρατίας”, προβλέπει τέτοιες πρακτικές, τις οποίες έχουν χρησιμοποιήσει επανειλημμένα στο παρελθόν, ενώ τώρα για τα δικά τους συμφέροντα ακολουθούν την υποκριτική τακτική “δύο μέτρα και δύο σταθμά”.

Για τα σχέδιά τους αξιοποιούν τη γνωστή “καραμέλα” των “ανθρωπίνων δικαιωμάτων” που και στο παρελθόν αποτέλεσε το πρόσχημα για δεκάδες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Δεν διστάζουν μάλιστα, όπως έκαναν και στην περίπτωση της Ουκρανίας, να στηρίζουν ακόμα και νεοναζιστικές οργανώσεις που βαφτίζουν “ακτιβιστές”, ενώ πρόσφατα αποκαλύφθηκαν σχέδια πραξικοπήματος στη Λευκορωσία, με την εμπλοκή στρατιωτικών δυνάμεων που έφταναν μέχρι και τη δολοφονία του εκλεγμένου προέδρου, θυμίζοντας επεμβάσεις  σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όχι απλά συμμετέχει, αλλά πρωτοστατεί σ’ αυτό το σχέδιο, υιοθετώντας όλα τα απαράδεκτα προσχήματα, συνεπικουρούμενη απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ. Μοναδικός υπεύθυνος για να επιλέξει το μέλλον του και να καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα του είναι ο ίδιος ο λαός της Λευκορωσίας, χωρίς ξένες επεμβάσεις, που υπηρετούν άλλες σκοπιμότητες.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΩΝΙΔΕΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κίνηση ποινικής διαδικασίας σε βάρος γονέων μαθητών της Ιωνιδείου του Πειραιά, μελών του ΔΣ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Οι γονείς που καταγγέλλονται, στήριξαν τις αγωνιστικές αποφάσεις και κινητοποιήσεις του δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου και των μαθητών της Ιωνιδείου, τον περασμένο Σεπτέμβρη, με τα δίκαια και αυτονόητα αιτήματά τους για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και τα μέτρα προστασίας της υγείας της σχολικής κοινότητας.

Το άνοιγμα της δικογραφίας αναδεικνύει ανυπόστατες και ανώνυμες καταγγελίες, που αναφέρονται στα παιδιά που αγωνίζονται ως «αλήτες», στοχοποιώντας ονομαστικά τα ίδια και τους γονείς τους. Μάλιστα, η ανώνυμη καταγγελία, δεν διστάζει να κατονομάσει γονείς και με την πολιτική τους ιδιότητα, ως μέλη του ΚΚΕ και άλλων κομμάτων. Επιπλέον, ερωτηματικά προκαλεί η “σπουδή” της εισαγγελέως να δώσει συνέχεια στην υπόθεση, ενώ, με βάση τον νόμο, μπορούν οι ανώνυμες καταγγελίες να τεθούν απευθείας στο αρχείο.

Η κυβέρνηση έχει ευθύνη για τον αντιδραστικό κατήφορο. Άλλωστε η ίδια πρωτοστάτησε στη συκοφάντηση των μαθητικών αγώνων και στην προσπάθεια καταστολής τους.

Απαιτούμε, εδώ και τώρα, να μπει στο αρχείο η υπόθεση και να σταματήσει οποιαδήποτε προσπάθεια ποινικοποίησης της αγωνιστικής δράσης των μαθητών και των γονιών.

 ΑΘΗΝΑ 24/5/2021                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα με τον Manh Cuong Nguyen, Πρέσβη της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας Βιετνάμ, στην έδρα της ΚΕ. Στη συνάντηση συμμετείχε, επίσης, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

Στη συνάντηση έγινε αμοιβαία ενημέρωση για τις εξελίξεις στις δύο χώρες και ανταλλάχθηκαν σκέψεις για τις διεθνείς εξελίξεις, την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ του ΚΚΕ και του ΚΚ Βιετνάμ, της φιλίας και αλληλεγγύης των δύο λαών.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ενημέρωσε για τη συνεδριακή διαδικασία και το 21ο Συνέδριο του Κόμματος.

Ο πρέσβης του Βιετνάμ επέδωσε χαιρετιστήριο μήνυμα της ΚΕ του ΚΚ Βιετνάμ προς το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ και απηύθυνε εκ μέρους της ΚΕ πρόσκληση στον Δημήτρη Κουτσούμπα να επισκεφθεί το Βιετνάμ μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν. Επίσης ενημέρωσε για την επικείμενη αναχώρησή του από την Ελλάδα, καθώς λήγει η θητεία του και ευχαρίστησε το ΚΚΕ για την καλή συνεργασία στη διάρκεια της θητείας του στη χώρα μας.

Συζητήθηκε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ – Μ. Συντυχάκης: Η κυβέρνηση ακολουθεί πολιτική εξαφάνισης των ερασιτεχνικών σωματείων προς όφελος του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού

Την ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων στήριξης για την ασφαλή επανέναρξη της δραστηριότητας του ερασιτεχνικού αθλητισμού επισήμαινε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, στη συζήτηση της σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης που είχε καταθέσει.

Σημείωσε ότι επανέναρξη δεν σημαίνει ότι «πατάω ένα κουμπί» και επανεκκινείται ο αθλητισμός, καθώς η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού με την οικονομική ασφυξία -λόγω της περικοπής στις επιχορηγήσεις όλων των Ομοσπονδιών, στην πεπατημένη της συνεχόμενης μείωσης των αθλητικών επιχορηγήσεων από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις- λειτουργεί απαγορευτικά για την επαναλειτουργία των Σωματείων.

Τόνισε ακόμα ότι το λεγόμενο πρόγραμμα «ΧΙΛΩΝ» απλώς διαχειρίστηκε τις μειώσεις, το ψαλίδισμα στην επιχορήγηση και μάλιστα με την προχειρότητα της επιλογής των κριτηρίων και ιδιαίτερα για τις μεγάλες Ομοσπονδίες που έχουν σημαντικό όγκο αθλητών και αγώνων, συμμετοχές σε διοργανώσεις, προολυμπιακά τουρνουά, διεθνή meetings, αθλητικά camps προετοιμασίας κ.λπ. Πολύ περισσότερο που φέτος είναι Ολυμπιακή χρονιά.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω έρχεται ο περιορισμός μεγάλου μέρους των ζωτικών παροχών σε χιλιάδες αθλητές και τις οικογένειές τους, προπονητές και άλλους εργαζόμενους κλπ, που η επιβίωσή τους εξαρτάται από την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό και είναι χωρίς εισόδημα για μήνες. Η πραγματικότητα αυτή είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση στα χνάρια των προκατόχων της και στοχεύει στην εξαφάνιση των μικρών ομάδων και το χτύπημα του ερασιτεχνικού αθλητισμού προς όφελος του Αθλητισμού-εμπόρευμα, καταργώντας το δικαίωμα στην άθληση για όλους, επισήμαινε.

Απαντώντας, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης κατέφυγε σε βερμπαλισμούς, παρουσιάζοντας ως μέτρα στήριξης του αθλητισμού τη μείωση του συντελεστή φορολογίας σε εισιτήρια αγώνων και συμβολαίων που αφορούν όμως τις Ανώνυμες Εταιρείες, αποδεικνύοντας ότι κύριο μέλημα είναι η στήριξη των επιχειρηματιών και τους εμπορευματοποιημένου αθλητισμού. Ακόμα, υπεραμύνθηκε του μητρώου ερασιτεχνικών σωματείων που εισήγαγε η κυβέρνηση, το οποίο όμως, όπως απάντησε ο Μ. Συντυχάκης στη δευτερολογία του έχει ως στόχο τον έλεγχο από την κυβέρνηση των σωματείων, ενώ με τα οικονομικά και γραφειοκρατικά εμπόδια που είχε η διαδικασία πολλά σωματεία δεν κατάφεραν να εγγραφούν.

Συνεχίζοντας, στη δευτερολογία, του ο βουλευτής του ΚΚΕ ανέδειξε ότι η αιτία του προβλήματος είναι η οικονομική πολιτική που ασκείται στον αθλητισμό, που σημαίνει ανυπαρξία ή κακή κατάσταση αθλητικών εγκαταστάσεων, έλλειψη ιατροφαρμακευτικής φροντίδας, ενώ επισήμανε ότι βρισκόμαστε στα τέλη Μάη και τα ερασιτεχνικά σωματεία δεν έχουν λάβει ακόμα ούτε την πρώτη δόση της επιχορήγησης από τη ΓΓΑ, θέτοντας το εύλογο ερώτημα πώς θα γίνει η προετοιμασία των αθλητών ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων.

Κάλεσε ακόμα τον υφυπουργό να απαντήσει, πράγμα το οποίο απέφυγε, στο αν η κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει 12 διεθνή αθλητικά meetings, γεγονός που ζητά και ο ΣΕΓΑΣ. Κλείνοντας, ανέφερε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί πολιτική εξαφάνισης των μικρών ομάδων και του ερασιτεχνικού αθλητισμού προς όφελος εμπορευματοποιημένου αθλητισμού.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου Για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στη σύσκεψη για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Πυροσβεστικής

Οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη επιβεβαίωσαν μία τραγική, επαναλαμβανόμενη πραγματικότητα: Αρχικά, οι κυβερνήσεις εξαγγέλλουν ότι όλα είναι έτοιμα για την αντιπυρική περίοδο, ύστερα καίγονται χιλιάδες στρέμματα και περιουσίες, όπως στην πρόσφατη πυρκαγιά στην Κορινθία και τη Δυτική Αττική και μετά την καταστροφή καταστρώνουν νέα, ειδικά επιχειρησιακά σχέδια, σε επικοινωνιακού χαρακτήρα συσκέψεις . Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, έσπευσε να ενημερώσει χωρίς ντροπή ότι τρεις μήνες μετά την κακοκαιρία “Μήδεια” δεν έχουν απομακρυνθεί ακόμη κομμένα δέντρα και εύφλεκτα υλικά σε δασικές εκτάσεις στο λεκανοπέδιο της Αττικής! Δεν δεσμεύτηκε καν ότι θα καθαριστούν όλες οι δασικές εκτάσεις, παρά μόνο “στο μέτρο του εφικτού”!

Οι τραγικές ελλείψεις σε μέσα, υποδομές και προσωπικό, στους τομείς της πυρόσβεσης και της δασοπροστασίας, η διαχρονική πολιτική εμπορευματοποίηση της γης και των δασικών εκτάσεων, η ανυπαρξία πρόληψης, αποτελούν τα βασικά συστατικά της εμπρηστικής πολιτικής των κυβερνήσεων.

Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να πάρει τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα που απαιτούνται για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού, αλλά και για την αποκατάσταση των καταστροφών από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *