ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ


0
(0)

Προβλέψεις για ρεκόρ κρουσμάτων, με ευχολόγια και συστάσεις ατομικής ευθύνης, χωρίς καμία στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας και χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο για χώρους δουλειάς, σχολεία, μέσα μεταφοράς, που αποτελούν εστίες μετάδοσης.

Επιδημιολογική επιτήρηση στα λόγια, χωρίς δωρεάν κι επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλο τον πληθυσμό.

Μάσκες αυξημένης προστασίας, με μετακύλιση του αυξημένου κόστους στο λαό και τους εργαζόμενους.

Αυτή είναι η ουσία των κυβερνητικών μέτρων για την πανδημία, τα οποία  επαναλαμβάνονται -χωρίς κανένα αποτέλεσμα- κάθε τρεις και λίγο, οδηγώντας σε τραγικά αδιέξοδα και αποτελέσματα.

Παρεμβάσεις του βουλευτή του ΚΚΕ, Μανώλη Συντυχάκη, στην ΕΡΤ1: Η κυβέρνηση ανακυκλώνει τα ίδια μέτρα και συνεχίζει την επικίνδυνη λογική της ατομικής ευθύνης

Η κυβέρνηση ανακυκλώνει τα ίδια μέτρα, συνεχίζει την επικίνδυνη λογική της ατομικής ευθύνης στον κόσμο, επιδίδεται σε ευχολόγια και αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, επισήμανε ο Μανώλης Συντυχάκης βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Τρίτης 28 Δεκέμβρη στην τηλεόραση της ΕΡΤ1.

Ενώ χρειάζονται μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, η κυβέρνηση προχωρά σε απολύσεις των εργαζομένων που είναι σε αναστολή, ενώ χρειάζεται επιδημιολογική επιτήρηση στέλνει τον κόσμο σε αυτοδιάγνωση μέσω self test, ενώ εξαγγέλλει τη χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας, μετακυλίει το κόστος στον λαό και τους εργαζόμενους, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση αρνείται προκλητικά να ικανοποιήσει το αίτημα που προβάλλουν όχι μόνο το ΚΚΕ αλλά οι υγειονομικοί, οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι σε χώρους δουλειάς για ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Υπενθύμισε πως όταν το ΚΚΕ έλεγε ότι η αναγκαία εμβολιαστική κάλυψη θα είναι μία μακροχρόνια διαδικασία που χρειάζεται μάλιστα συνδυασμένα μέτρα και ενίσχυση της Α’ βαθμιας φροντίδας, η κυβέρνηση ισχυριζόταν ότι το εμβόλιο είναι το άπαν, για να αποδειχθεί σήμερα ότι δεν επαρκεί με δεδομένα και τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού.

Η πολιτική της κυβέρνησης αποτελεί τον προάγγελο για το εθνικό σύστημα υγείας που θέλει να δημιουργήσει με βάση το “νέο ΕΣΥ”, ένα εμπορευματοποιημένο σύστημα, με εξορθολογισμό του κόστους και μείωση των κρατικών δαπανών για να αυξάνονται τα κέρδη των ιδιωτών. Συνυπεύθυνος είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε, γιατί κι αυτός όταν ήταν κυβέρνηση εφάρμοζε μπαλώματα στον τομέα της υγείας και τώρα μιλά για σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην υγεία, πρακτική που επίσης οδηγεί στην ενίσχυση των ιδιωτικών ομίλων με ζημιωμένους τους εργαζόμενους.

Σημειώνοντας πως ο καβγάς μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ είναι αποπροσανατολιστικός κάλεσε τους εργαζόμενους να συστρατευθούν με το ΚΚΕ και να αγωνιστούν ενάντια στην πολιτική που χτυπά τα δικαιώματα, την υγεία και της ζωή τους, κατέληξε ο Μ. Συντυχάκης.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr