ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


0
(0)

 Εν μέσω πανδημίας και μεγάλης ανασφάλειας για το τι «μέλλει γενέσθαι» με τις μεταλλάξεις, ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να προβάλει την πολιτική των συγχωνεύσεων, της μείωσης των περιφερειακών νοσοκομείων και της παραπέρα εμπορευματοποίησης του δημοσίου συστήματος υγείας, πολιτική που έχει κοστίσει πανάκριβα στους λαούς όλου του κόσμου.

Η πανδημία -με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων- βρήκε το εμπορευματοποιημένο δημόσιο σύστημα υγείας με 11 νοσοκομεία λιγότερα, με λιγότερες από 500 ΜΕΘ, με κατάργηση όσων είχαν απομείνει από την Πρωτοβάθμια Υγεία. Τώρα επιταχύνουν το σχέδιο για την κερδοφορία των ομίλων με πεδίο επενδύσεων την υγεία του λαού.

Αυτό είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο εκκολάπτονται και καλλιεργούνται ο φόβος κι ο ανορθολογισμός, που υπονομεύουν την ανάγκη του μαζικού εμβολιασμού. Εκεί ας αναζητήσει την αιτία του κακού ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος όχι μόνο δε δικαιούται να «κουνάει το δάχτυλο», καλλιεργώντας μάλιστα διχαστικές λογικές, αλλά αντίθετα, συνεχίζοντας την εγκληματική πολιτική της εμπορευματοποίησης της υγείας, εξελίσσεται στον καλύτερο χορηγό τέτοιων φαινομένων.

 

ΑΘΗΝΑ  04/07/2021                         ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Συγχαρητήριο μήνυμα του σ. Δημήτρη Κουτσούμπα προς τον σ. Στέφανο Στεφάνου, ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ

Download (PDF, 50KB)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Συνεδρίασε σήμερα η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και συζήτησε ζητήματα προγραμματισμού της δουλειάς και της δράσης του Κόμματος για το επόμενο διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα η Κεντρική Επιτροπή συζήτησε για τη δράση του ΚΚΕ, με βάση τις πρόσφατες διεθνείς και εσωτερικές, πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.

Στο πλαίσιο αυτό ξεχωρίζει η όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, όπως αποτυπώθηκαν και στις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου του ΝΑΤΟ, που θέτει σε μεγάλους κινδύνους τους λαούς στην ευρύτερη περιοχή. Σ’ αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς εμπλέκεται ενεργά και η ελληνική κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή κλιμακώνεται η επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης, η ένταση στις σχέσεις με την αστική τάξη της Ελλάδας, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει κλίμα εφησυχασμού εν όψει του καλοκαιριού.

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες αποτελεί σημαντική πρωτοβουλία το 30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ (9-11 Ιούλη, στη Μυτιλήνη), με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Νεολαίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας και σύνθημα: “Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ, κυβερνήσεις, καπιταλισμός – ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!”

Όσον αφορά τις εσωτερικές εξελίξεις η Κεντρική Επιτροπή τόνισε την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στο αντιλαϊκό νομοθετικό έργο της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως αποτυπώνεται αυτή την περίοδο με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την “αυτονομία” – ταξική κατηγοριοποίηση των σχολείων, αλλά και το νομοσχέδιο για την “επικουρική ασφάλιση”, που συνιστά έναν ακόμη κρίκο της επίθεσης στα ασφαλιστικά δικαιώματα, ειδικά των νέων εργαζομένων. Ξεχωρίζουν επίσης τα ζητήματα που αφορούν την πορεία της πανδημίας και την αντιλαϊκή κυβερνητική διαχείριση, όπως επίσης και τα προβλήματα που αφορούν τις ελλείψεις στον τομέα της αντιπυρικής προστασίας.

Η ΚΕ εκτίμησε, επίσης, την επιτυχία των μαθητικών και φοιτητικών φεστιβάλ της ΚΝΕ, όπως εκφράστηκε με τη μαζική συμμετοχή νέων στις εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις του 21ου Συνεδρίου, η ΚΕ κατέληξε να δοθούν στη δημοσιότητα ως ένθετα στο Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου στις εξής ημερομηνίες: Το Σάββατο 10 Ιούλη θα δημοσιευτεί η Πολιτική Απόφαση και το Σάββατο 17 Ιούλη η Απόφαση για τα καθήκοντα των κομμουνιστών στην εργατική τάξη και το κίνημά της και την κοινωνική συμμαχία.

Η Κεντρική Επιτροπή τοποθέτησε τους υπεύθυνους των τμημάτων της και εξέλεξε τη Γραμματεία της ΚΕ, η οποία ασχολείται με την καθοδήγηση των Οργανώσεων, με τον έλεγχο εφαρμογής των αποφάσεων και τη διεκπεραίωση τρεχόντων ζητημάτων της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Γραφείου. Με βάση το καταστατικό του κόμματος η ΚΕ εξέλεξε και την Επιτροπή Κομματικού Ελέγχου.

Η σύνθεση της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ είναι η εξής:

 

Αμπατιέλος Νίκος

Γαβαλά Μαρία

Δημουλάς Τηλέμαχος

Λυμπερίδης Ζήσης

Μαυροκέφαλος Νίκος

Μεντρέκας Παναγιώτης

Μπάτσικας Κώστας

Παρασκευάς Κώστας

Ράζου Λουϊζα

Τζαβάρας Δημήτρης

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ & ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Αν η κυβέρνηση αναζητά ευθύνες για τους μειωμένους ρυθμούς στους εμβολιασμούς, να κοιτάξει τον εαυτό της στον καθρέφτη. Εκεί θα δει τις παλινωδίες στην ουσιαστική ενημέρωση του λαού, τις ελλείψεις στα αναγκαία μέτρα προστασίας, αλλά και την υποταγή της διαδικασίας του εμβολιασμού στους ανταγωνισμούς των μεγάλων εταιρειών φαρμάκου και την πολιτική της ΕΕ, δηλαδή όλα αυτά που η ίδια και τα άλλα αστικά κόμματα, θεωρούν περίπου ως φυσιολογικά της περιβόητης “ελευθερίας της καπιταλιστικής αγοράς”. Όλα τα παραπάνω είναι που αφήνουν χώρο στους φόβους, τους δισταγμούς και τον ανορθολογισμό, υπονομεύοντας τον αναγκαίο εμβολιασμό και συνολικά την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *