ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΜΕΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΑΪΝΤΟΥ ΚΑΜΑΡΑ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 29 Μαρτίου 2022 by manos (seo)-admin

Η έκφραση αλληλεγγύης των συμμαθητών του Σαϊντού Καμαρά φώτισε σκοτεινά σημεία της μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Η εκπαιδευτική κοινότητα και οι τοπικές αρχές του Αγίου Δημητρίου έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση.

Η δήθεν «αυστηρή αλλά δίκαιη» πολιτική της Κυβέρνησης οδηγεί σε αδιέξοδα που δεν αντιμετωπίζονται με ασκήσεις φιλανθρωπίας επικοινωνιακού χαρακτήρα.

Το Κίνημα Αλλαγής/ΠΑΣΟΚ, στέκεται πάντα δίπλα στα παιδιά και τους νέους της χώρας μας, χωρίς διακρίσεις.

Οι θεσμικές μας παρεμβάσεις, με τη θεσμική εξασφάλιση από το 2001 της σχολικής φοίτησης των παιδιών των μεταναστών ακόμα και αν οι γονείς τους δεν έχουν χαρτιά, με το νόμο 3838/2010 για την ιθαγένεια, με την άδεια δεύτερης γενιάς το 2014, η υποστήριξη και υπερψήφιση του ν. 4332/15 για την ιθαγένεια, μεταξύ άλλων, επιβεβαιώνουν την πολιτική μας υπόσταση και το διαχρονικό σεβασμό σε αδιαπραγμάτευτες αρχές και αξίες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ κατήργησε τον Σεπτέμβριο του 2021, με το ν. 4825, ρύθμιση που έδινε στις αρμόδιες υπηρεσίες την διακριτική ευχέρεια να παραπέμπουν ανθρώπους που κρίνεται πως δεν δικαιούνται άσυλο στη διαδικασία απόκτησης άλλου τύπου άδειας διαμονής (ανθρωπιστικούς λόγους).

Η ρύθμιση αυτή -ΚΥΑ 30651- εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 2014. Η Νέα Δημοκρατία, κατήργησε δηλαδή, ρύθμιση που η ίδια είχε αποδεχτεί στο πλαίσιο της τότε κυβέρνησης συνεργασίας.

Ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος οφείλει να προστατεύει τα παιδιά και τους νέους.

Η Κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει τους επικοινωνιακούς αυτοσχεδιασμούς και, για αρχή, να επαναφέρει τη ρύθμιση που κατήργησε.

Να σταματήσει η διολίσθηση. Για τον Σαϊντού και κάθε Σαϊντού.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (ΓΕ.Π.Ο.Ε.Τ.)

Συνάντηση με εκπροσώπους της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕ.Π.Ο.Ε.Τ.) πραγματοποίησαν στα γραφεία της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή, ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών και Μεταφορών και Βουλευτής Άρτας, κ. Χρηστός Γκόκας, ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Γραμματέας του Τομέα Οικονομικών, κ. Γιάννης Κουτσούκος, ο Γραμματέας του Τομέα Μεταφορών, κ. Κώστας Κόκκορης, η Αναπληρώτρια Γραμματέας του Τομέα Τουρισμού, κα Ολυμπία Λόη και ο Διευθυντής της Κ.Ο., κ. Θανάσης Γλαβίνας.

Από την πλευρά της ΓΕ.Π.Ο.Ε.Τ. συμμετείχαν ο Πρόεδρος, κ. Αριστείδης Μαρίνης, ο Γενικός Γραμματέας, κ. Γιώργος Τσοπανάς, ο Διευθυντής, κ. Σπύρος Καπιτσίνας και το Μέλος, κ. Μανώλης Μπέρκης.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας ενημέρωσαν τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής για τη δραματική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις των τουριστικών λεωφορείων και των τουριστικών γραφείων, λόγω της υγειονομικής κρίσης, μετά και την οικονομική κρίση που είχε προηγηθεί, με αποτέλεσμα η ανάγκη για ουσιαστική στήριξη να είναι επιτακτική, για να μπορέσει ο κλάδος τους να επιβιώσει. Ενώ έχουν προστεθεί και οι επιπλέον συνέπειες της ενεργειακής κρίσης, αλλά και των γεωπολιτικών αναταραχών που είναι σε εξέλιξη.

Τόνισαν ότι η τιμή των καυσίμων είναι απαγορευτική για τον κλάδο τους και τα τελευταία μέτρα που εξαγγέλθηκαν από την Κυβέρνηση καλύπτουν μόνο το 5% του κόστους των αυξήσεών τους, γι’ αυτό και ζητούν την επιδότησή τους, όπως γίνεται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όπως επίσης ζητούν τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, καθώς και τη διατήρηση των χαμηλών συντελεστών Φ.Π.Α. και τη μείωσή του στο 13% για τα τουριστικά πακέτα. Ενώ πρότειναν και σειρά άλλων μέτρων ενίσχυσης των επιχειρήσεών τους ανάλογων με άλλους πληττόμενους κλάδους.

Επίσης επεσήμαναν ότι τα χρέη που έχουν προς το Δημόσιο, από φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές, έχουν συσσωρευθεί μαζί με τους τόκους και τις προσαυξήσεις των δύο τελευταίων ετών από προηγούμενες ρυθμίσεις που χάθηκαν και πλέον είναι αδύνατη η αποπληρωμή τους. Γι΄ αυτό ζητούν νέες ρυθμίσεις 120 δόσεων με διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων, με έναρξη αποπληρωμής το 2023.

Παράλληλα εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τον αποκλεισμό των επιχειρήσεών τους από το νέο Αναπτυξιακό Νόμο, καθώς τα τελευταία χρόνια δεν έχουν ενταχθεί σε κανένα επενδυτικό σχέδιο και ο στόλος των τουριστικών λεωφορείων είναι ήδη γερασμένος. Γι’ αυτό το λόγο αίτημά τους αφορά στην ένταξη του κλάδου τους σε αντίστοιχα προγράμματα, ώστε να μπορέσουν να αντικαταστήσουν τα λεωφορεία τους και να δημιουργηθούν σύγχρονες εγκαταστάσεις στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων. Όπως επίσης πρότειναν μέτρα στήριξης της απασχόλησης στον κλάδο και ιδιαίτερα για τους οδηγούς.

Επιπλέον αναφέρθηκαν στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργία του κλάδου των Μεταφορών και υπογράμμισαν τη μεγάλη καθυστέρηση εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 1370/2007 περί Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών. Ζήτησαν την παρουσίαση και κατάθεση σχετικού Νομοσχεδίου προς διαβούλευση, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού και αποκλεισμών.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του Κινήματος Αλλαγής αναγνωρίζοντας τη συμβολή του κλάδου του Τουρισμού για την πορεία της Οικονομίας μας, δεσμεύτηκαν για τη συνέχιση της στήριξης των επιχειρήσεων των τουριστικών λεωφορείων και των τουριστικών γραφείων. Με σκοπό να συνειδητοποιήσει η Κυβέρνηση ότι για να συνεχίσει ο Τουρισμός να αποφέρει σημαντικά έσοδα στη χώρα, θα πρέπει να ενισχυθεί οικονομικά ο κλάδος, να υπάρξουν μέτρα στήριξης για την επιβίωσή του, προγράμματα για επενδύσεις εκσυγχρονισμού των εν λόγω επιχειρήσεων και συμμετοχή όλων στο διάλογο για τη διαμόρφωση του νέου θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του Τομέα των Δημόσιων και Επιβατικών μεταφορών.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟ-OΡΓΑΝΩΣΗΣ

Στο πλαίσιο της αυτο-οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, συνεχίζονται οι δράσεις του κινήματος πανελλαδικά.

Συγκεκριμένα:

ΚΑΣΤΟΡΙΑ 30/3/2022

19.00 Ξενοδοχείο Λιμναίον (4ο χλμ. Εθνικής Οδού)

Ομιλητές: Απόστολος Πάνας, Βουλευτής Χαλκιδικής, Χρήστος Ναούμ, μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής

Π.ΦΑΛΗΡΟ-ΑΛΙΜΟΣ-Ν.ΣΜΥΡΝΗ 30/3/2022

19:00 Β’ ΚΑΠΗ Αλίμου (Ελ. Βενιζέλου 17, Άνω Καλαμάκι)

Ομιλητές: Κώστας Σκανδαλίδης, Βουλευτής Α’ Αθηνών και Δημήτρης Διαμαντίδης, Γραμματέας Τομέα Ναυτιλίας

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ: ΟΙ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ -ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ- ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει τα χτυπήματα στους χαμηλοσυνταξιούχους. Εφαρμόζει την ασφαλιστική «μεταρρύθμιση» Βρούτση (Ν. 4670/2020), με την οποία δεν καταργεί, όπως είχε υποσχεθεί, τον νόμο Κατρούγκαλου που έχει στερήσει το ΕΚΑΣ σε 350.000 πολίτες. Μειώνει ακόμη περισσότερο το πενιχρό εισόδημα όσων χαμηλοσυνταξιούχων εργάζονται και τους ωθεί, όπως και την πλειοψηφία των συνταξιούχων, στην έσχατη φτώχεια και την περαιτέρω εξαθλίωση.

Την ώρα που η ακρίβεια καλπάζει «πνίγοντας» τα νοικοκυριά, η Κυβέρνηση περιορίζει κατά 30% τις συντάξεις των ήδη απασχολούμενων, πριν από την έναρξη ισχύος του νόμου 4387/2016, χαμηλοσυνταξιούχων οι οποίοι, σύμφωνα με τις διατάξεις που θεσμοθέτησε το ΠΑΣΟΚ (Ν.3863/2010), εξαιρούνταν από τις μειώσεις λόγω απασχόλησης.

Είναι η ίδια Κυβέρνηση που:

παραβιάζοντας το νόμο 4670/2020 (άρθρο 27), που η ίδια ψήφισε, περικόπτει κατά 30% ΟΛΟΚΛΗΡΗ την σύνταξη του χαμηλοσυνταξιούχου που θα εργαστεί έστω και μία (1) ημέρα μέσα στον συγκεκριμένο μήνα (ο νόμος προβλέπει περικοπή ανάλογη με τις ημέρες απασχόλησης),
προεκλογικά κατήγγελλε την κατάργηση των κατώτατων ορίων σύνταξης από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά μετεκλογικά διατηρεί την κατάργησή τους,
με ψευδοερμηνεία της απόφασης του ΣτΕ, που την έκανε και διάταξη νόμου, αρνείται εδώ και 2 χρόνια να καταβάλλει στους χαμηλοσυνταξιούχους τα κομμένα δώρα και τις περικοπές του 11μήνου Ιουνίου 2015-Μαΐου 2016.
Εμείς επιμένουμε στην πρότασή μας που -μεταξύ άλλων- προβλέπει την άμεση θεσμοθέτηση ενός νέου ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους, προκειμένου να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις της ακρίβειας για την ιδιαίτερα ευάλωτη αυτή κοινωνική ομάδα. Πρόταση που επιβάλλεται να αποδεχτεί και να υλοποιήσει η Κυβέρνηση, ιδιαίτερα σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Ενώ η υπουργός Παιδείας παρουσιάζει σε συναντήσεις με Σύνοδο Πρυτάνεων, ΠΟΣΔΕΠ και πολιτικά κόμματα τις «σκέψεις» της για το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια, την Τετάρτη 23/3/2022 το υπουργείο κατέθεσε αιφνιδιαστική τροπολογία που παρέχει νέα παράταση της θητείας των πρυτάνεων έως 31/12/2022 και απαγορεύει την προκήρυξη εκλογών για πρυτανικές αρχές.

Ωστόσο, ενώ λίγες μέρες νωρίτερα ζητούσε να μην προκηρύξουν εκλογές οι πρυτάνεις δέκα πανεπιστημίων, όπως οφείλουν λόγω λήξης θητείας, διαβεβαίωνε τη Σύνοδο των πρυτάνεων ότι δεν θα δοθεί παράταση. Η υπουργός αποδεικνύεται αναξιόπιστη και οι διακηρύξεις της περί της πρόθεσής της να μειώσει τις παρεμβάσεις του υπουργείου στη λειτουργία των πανεπιστημίων είναι απλή επικοινωνιακή φούσκα.

Απαιτούμε την απόσυρση της τροπολογίας, να δοθεί στη δημοσιότητα το Σχέδιο Νόμου και να προχωρήσει στην άμεση συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ «ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ»

Το ζήτημα του κόστους ενέργειας, με την επίδραση πολλών παραγόντων, βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εδώ και αρκετούς μήνες. Η ρωσική εισβολή την Ουκρανία επιδείνωσε μια ήδη δυσχερή τάση συνεχούς ανόδου των διεθνών τιμών ενέργειας, ιδιαίτερα μέσω της άμεσης επίδρασης στις τιμές του Φυσικού Αερίου.

Το θέμα απασχολεί έντονα όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, αναμοχλεύει την πολιτική συζήτηση, καθορίζει το κλίμα των αγορών και βέβαια προκαλεί αγωνία σε κάθε επιχείρηση καικάθε νοικοκυριό αν θα καταφέρει να διαχειριστεί την διακύμανση των τιμών και να ανταπεξέλθει. Στη Ελλάδα το πρόβλημα εμφανίζεται ακόμη πιο έντονο καθώς βλέπουμε τις εγχώριες τιμές ενέργειας -ήδη πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία- να βρίσκονται ανάμεσα στις υψηλότερες της Ευρώπης, με δεδομένες τις εισοδηματικές διαφορές, τις στρεβλώσεις της εγχώριας αγοράς και τη λειτουργία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας.

Με αφορμή και την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής και τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την διαχείριση του Φυσικού Αερίου και τις τιμές της Ενέργειας, το ΙΝΣΟΣΙΑΛ διοργανώνει συζήτηση-ανάλυση των συμπερασμάτων καθώς και των επιπτώσεων στην Ελλάδα και διεθνώς με θέμα:

«Από το Φυσικό Αέριο στο Χρηματιστήριο Ενέργειας»

Διαδικτυακή Συζήτηση (Facebook – live : Σελίδα «Ινστιτούτο για τη Σοσιαλδημοκρατία – InSocial»)

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022, ώρα 18:30

Συζητούν:

Παντελής Κάπρος
Καθηγητής Ενεργειακής Οικονομίας και Επιχειρησιακής Έρευνας ΕΜΠ, πρ. Πρόεδρος ΡΑΕ

Χάρης Δούκας
Αν. Καθηγητής Ενεργειακής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής ΕΜΠ,
Γραμματέας Τομέα Ενέργειας ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Συντονίζει – Παρεμβαίνει:

Νίκος Χριστοδουλάκης
Καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης ΟΠΑ,πρ. Υπουργός,
Επικεφαλής ΙΝΣΟΣΙΑΛ

ΣΧΟΛΙΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΝΤΖΟΥ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

O Πρωθυπουργός επιχειρώντας να δικαιολογήσει την ατολμία του να υιοθετήσει παρεμβάσεις – ασπίδα για τους πολίτες και να χτυπήσει την κερδοσκοπία των εταιρειών ενέργειας – που σημειωτέον άλλες ευρωπαϊκές χώρες ήδη εφαρμόζουν – καταφεύγει σε επιχειρήματα εκτός πραγματικότητας.

Ως αξιόπιστη πολιτική δύναμη με σαφείς και ρεαλιστικές προτάσεις, από τον Φεβρουάριο είχαμε υπογραμμίσει την ανάγκη για την φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας. Εδώ και καιρό μιλούσαμε για τις υπεραποδόσεις του ΦΠΑ, για να επιβεβαιωθούμε πολύ πρόσφατα από τα μέτρα, που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση με καθυστέρηση.

Η ενεργειακή κρίση επιβάλει την λήψη άμεσων μέτρων για να μειωθούν οι ανισότητες και το μάρμαρο να μην πληρώσουν μόνο οι πολίτες και το κράτος.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΜΙΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΣ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ, ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΚΤΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΪΝΤΟΥ ΚΑΜΑΡΑ

Κοινή Δήλωση Γιώργου Καμίνη και Χαράς Κεφαλίδου, υπεύθυνων ΚΤΕ Μετανάστευσης και Παιδείας με αφορμή τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Σαϊντού Καμαρά

Για ακόμη μια φορά η Κυβέρνηση θυσιάζει την ουσία για την επικοινωνία.
Η Αρχή Προσφυγών είναι ανεξάρτητο όργανο. Οι, έστω και έμμεσες, παραινέσεις προς αυτήν θιγούν το κύρος και την ανεξαρτησία της

Η αρμοδιότητα της κυβέρνησης είναι να προτείνει λύσεις για τα κοινωνικά προβλήματα με νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Αυτό οφείλει να κάνει και τώρα, στο πνεύμα του ν. 3838/2010.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, αύριο Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022 θα συμμετάσχει στο συνέδριο του Οικονομικού Ταχυδρόμου “ΟΤ FORUM”.

Στις 17:20 ο κ. Ανδρουλάκης θα συζητήσει με τους δημοσιογράφους Νίκο Φιλιππίδη και Δημήτρη Μανιάτη με θέμα: “Οικονομικές και κοινωνικές κρίσεις και η αντιμετώπισή τους”.

 

2

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.