ΣΧΟΛΙΟ ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ


0
(0)

Σχόλιο Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου Κινήματος Αλλαγής σχετικά με το πρόστιμο σε μαθητές που ανήγγειλε η κ. Μακρή για τους μαθητές μετά το σχολείο :

“Πρόστιμα σε μαθητές ;

Μήπως να ισχύσει ο νόμος 4000 και να τους κουρεύουν στο Σύνταγμα ;

Ας ασχοληθούν με τα δομικά προβλήματα της παιδείας που διαρκώς διογκώνονται και ας σταματήσουν να κάνουν τους χωροφύλακες.”

https://twitter.com/christidisp/status/1353347692433436672?s=19

ΔΗΛΩΣΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΗΦΗ ΒΑΛΥΡΑΚΗ

Η ξαφνική απώλεια του συντρόφου και φίλου Σήφη Βαλυράκη, μας γεμίζει θλίψη.

Πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη δημοκρατία και την προοδευτική παράταξη.

Μαχητής μέσα από το ΠΑΚ στον αγώνα κατά της Χούντας.

Συνοδοιπόρος του Ανδρέα Παπανδρέου στη μεγάλη πορεία του ΠΑΣΟΚ που οδήγησε στη μεγάλη νίκη του 1981.

Από όπου και αν υπηρέτησε τη χώρα και την προοδευτική παράταξη, βουλευτής και υπουργός, διακρίθηκε για το ήθος του, την εργατικότητα του, την αφοσίωση στους στόχους της παράταξης και το χρέος στην πατρίδα.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η θεώρηση που έχει για τους μαθητές η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή. Η δήλωση της για επιβολή προστίμων σε όσους μαθητές δεν μεταβαίνουν στις οικίες τους αμέσως μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου σκιαγραφεί με τον πλέον σαφή τρόπο την αδυναμία της Κυβέρνησης να κατανοήσει την υφιστάμενη κατάσταση.

Περιμέναμε απαντήσεις για την προετοιμασία της Κυβέρνησης προκειμένου να μην ξανακλείσουν τα σχολεία μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, αν λήφθηκε κάποια μέριμνα για την αντιμετώπιση της παρουσίας 25 μαθητών ανά αίθουσα, για τα κενά που έχουν διαμορφωθεί στην μαθησιακή πορεία των παιδιών, για το ψυχολογικό αποτύπωμα του πολύμηνου εγκλεισμού, για την έλλειψη κοινωνικοποίησης, για την δυνατότητας συγκέντρωσης μετά από την πολύωρη χρήση του υπολογιστή και δεν ακούσαμε τίποτα.

Η προσπάθεια της δε, να μαζέψει τα ασυμμάζευτα με τη βραδινή της δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι η απόλυτη απόδειξη μη ύπαρξης σχεδίου και ανοργανωσιάς.

Επιβεβαιώνεται, τέλος, ότι τα κυβερνητικά στελέχη ανεξαρτήτως ερωτήματος έχουν την ίδια απάντηση: πρόστιμο και καταστολή. Η ιδιοσυγκρασία των ανήλικων μαθητών, το γεγονός ότι τώρα διαμορφώνουν χαρακτήρα και προσωπικότητα απαιτεί να εξηγήσουμε με πειθώ γιατί πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας, για να προστατέψουν αυτούς και τους γύρω τους. Οι απειλές, η καλλιέργεια φόβου και η συνεχής καταπίεση της νέας γενιάς δεν πρόκειται να οδηγήσει σε συμμόρφωση αλλά σε μεγαλύτερες αντιδράσεις. Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αλλάξει πολιτική άμεσα.

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ! ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!

Μαζί με τη Σοφία για τον Αθλητισμό! Καταγγέλλουμε τον Λευτέρη Αυγενάκη για κατάχρηση εξουσίας!

Καταδικάζουμε χωρίς αστερίσκους όλα τα φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας και βίας, που είδαν το φως από την καταγγελία της Ολυμπιονίκου Σοφίας Μπεκατώρου.

Καταδικάζουμε κάθε μορφή κατάχρησης εξουσίας και τους υπεύθυνους για αυτήν και είμαστε αταλάντευτα μαζί και δίπλα σε όλους όσοι υπερασπίζονται το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης του κάθε ανθρώπου και την αξιοπρέπεια, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, θρησκείας, εθνικότητας, οικονομικής εξάρτησης.

Είμαστε ανυποχώρητοι στην καταδίκη των υπευθύνων για βαριά αδικήματα εις βάρος γυναικών και παιδιών ή εκβιασμών που βλέπουν το φως στον χώρο του Αθλητισμού.

Είναι υποχρέωσή μας, να προστατεύσουμε τον χώρο του Αθλητισμού και να καταγγείλουμε χωρίς συμψηφισμούς και συγκρίσεις, τις μεθοδεύσεις του Υφυπουργού και την προσπάθειά του να εκμεταλλευθεί για τις δικές του επιδιώξεις τις καταγγελίες.

Στόχος του η επιτυχία του πελατειακού, κομματικού παιχνιδιού, των επικοινωνιακών εντυπώσεων και εκκαθαρίσεων, που από καιρό σχεδιάζει.

Καταγγέλλουμε τα πλείστα όσα περιστατικά κατάχρησης εξουσίας από τον Υφυπουργό, ο οποίος δρα ανεξέλεγκτος, διατυμπανίζοντας πως έχει τη στήριξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι ωμές παρεμβάσεις που κάνει στις εκλογές των Αθλητικών Ομοσπονδιών, άμεσα ο ίδιος & συνεργάτες του και χρησιμοποιώντας έμμεσα τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ, ημέτερους Βουλευτές κ.λπ. για την εκλογή των αρεστών του, είναι επίσης μορφή κατάχρησης εξουσίας.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι βέβαιο ότι, μέχρι τις εκλογές των Ομοσπονδιών θα καταχράται ασύστολα τη θεσμική του θέση, για την ολοσχερή διάλυση του Ελληνικού Αθλητισμού, που την ξεκίνησε εδώ και 15 μήνες.

– Καλούμε τα Σωματεία και τα στελέχη τους «να σπάσουν τη σιωπή τους» και να καταγγείλουν δημόσια τα περιστατικά κατάχρησης εξουσίας.

Ταυτόχρονα, έληξαν οι ασφυκτικές προθεσμίες για την ένταξη στο Μητρώο των Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ και είναι φανερό πλέον, πως θα αποκλειστούν από τη χρηματοδότηση 1.500 Σωματεία τουλάχιστον,όπως είχαμε προβλέψει σε προηγούμενες ανακοινώσεις.

Τα εγγεγραμμένα Σωματεία στο Μητρώο της ΓΓΑ και αυτά που αναμένουν ξεπέρασαν τα 5.700, διαψεύδοντας τις ανακοινώσεις και προσδοκίες του Υφυπουργού γιαΣωματεία «μαϊμούδες» και «σφραγίδες».

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τη φημολογία ότι, τα Σωματεία που αναμένουν να ενταχθούν στο Μητρώο της ΓΓΑ μετά την 22η.01.2021 δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου, διαψεύδουν άλλη μια φορά τις δεσμεύσεις του στη Βουλή των Ελλήνων πως το Μητρώο θα παρέμενε ανοικτό.

– Καλούμε τον Υφυπουργό να προχωρήσει στη χρηματοδότηση όλων των Σωματείων που θα ενταχθούν στο Μητρώο και να τα αφήσει ελεύθερα να ασκήσουν το αναφαίρετο δικαίωμά τους να ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές των Ομοσπονδιών που ανήκουν.

Παρά τις ασφυκτικές και σκόπιμες προθεσμίες που έθεσε ο Υφυπουργός, οφείλουμε να επαινέσουμε δημόσια τους εργαζόμενους στην ΓΓΑ, για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που έκαναν εν μέσω κορωνοΐού βοηθώντας τα Σωματεία να ενταχθούν στο Μητρώο καθώς και τους εργαζόμενους σε Περιφέρειες, Δήμους, Πρωτοδικεία, Δ.Ο.Υ, που καταπονήθηκαν και ανταπεξήλθαν για τη χορήγηση των απαραίτητων εγγράφων και πιστοποιητικών.

Πριν το δραματικό φινάλε του έργου που σκηνοθέτησε ο Υφυπουργός, ήρθε η ώρα:

– Να σταματήσει τις πιέσεις προς τα Σωματεία, για την κομματική άλωση των Αθλητικών Ομοσπονδιών, καταχρώμενος τη θεσμική του θέση στην Κυβέρνηση.

– Να ασχοληθεί επιτέλους με την επανεκκίνηση του Ελληνικού Αθλητισμού, που έχει βαλτώσει από τις προτεραιότητές του, για προσωπική προβολή του.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ATHENAEUM

Καταδικάζουμε με αποτροπιασμό την κλοπή των μουσικών οργάνων και τους βανδαλισμούς που υπέστη το Ωδείο athenaeum, ένας από τους σπουδαιότεους χώρους πολιτισμού στη χώρα μας. Η απογοήτευσή μας και το σοκ μπροστά σε τέτοιες πράξεις είναι προφανή.

Το Ωδείο Athenaeum εδώ και δεκαετίες υπήρξε ένας θύλακας μεγάλης αισθητικής παράδοσης που έφερε το κοινό σε επαφή με τη μεγάλη τέχνη. Προσπάθησε να παρέχει μία υψηλού επιπέδου εκπαίδευση κάνοντας το πτυχίο και το δίπλωμα που έδινε, υψηλού κύρους.

Δημιούργησε θεσμούς παγκόσμιας φήμης, όπως ο διεθνής διαγωνισμός πιάνου και τραγουδιού Μαρία Κάλλας και η ετήσια συναυλία στο Ηρώδειο, αφιερωμένη στη Μαρία Κάλλας. Στην ουσία, κατάφερνε να αναπληρώνει την έλλειψη μιας Μουσικής Ακαδημίας στον τόπο μας.

Τα τελευταία 23 χρόνια στεγάστηκε στην Αρχαία Αγορά σε ένα νεοκλασικό κτίριο το οποίο αναπαλαίωσε και δημιούργησε μια από τις ομορφότερες αίθουσες συναυλιών καθώς και ένα φουαγιέ για πιο ανεπίσημες εμφανίσεις τζαζ καλλιτεχνών και τραγουδοποιών.

Τα χρόνια της κρίσης, αναγκάστηκε να διακόψει τον θεσμό των διαγωνισμών, αλλά αντιμετώπισε με πείσμα τα προβλήματα που έπληξαν την ελληνική κοινωνία και τον χώρο του πολιτισμού ειδικότερα, παρέχοντας σταθερά το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που το καθιέρωσε στον μουσικό κόσμο. Η πρόσφατη όμως βαρβαρότητα καθιστά αμφίβολη τη συνέχεια της λειτουργίας του.

Καλούμε το Υπουργείο Πολιτισμού να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του Ωδείου και την αποκατάσταση των ζημιών, ώστε να συνεχίσει το σπουδαίο έργο του αφήνοντας τη σπουδαία παρακαταθήκη του στον πολιτισμό μας.

Επίσης καλούμε να αρχίσει επιτέλους η συζήτηση για το τεράστιο θέμα της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης που θα αναδείξει τους καλλιτέχνες εκείνους που με το έργο τους θα συμβάλλουν στην επανεκκίνηση του πολιτισμού μας και στη διαμόρφωση αξιών και την καλλιέργεια μιας αισθητικής που θα αποτρέψουν παρόμοιες ντροπιαστικές εικόνες στο μέλλον.

Το Κίνημα Αλλαγής και ο Τομέας Πολιτισμού του Κινήματος στεκόμαστε δίπλα στη Νίνα Κουκουράκη, ψυχή του Ωδείου εδώ και 40 χρόνια, αποτίνοντας παράλληλα φόρο τιμής και στη μνήμη της Λούλης Ψυχούλη με την οποία ίδρυσαν μαζί το Athenaeum.

Αν δεν καταφέρουμε να συμβάλουμε στην αποκατάσταση και τη συνέχεια της λειτουργίας του Ωδείου, θα έχουμε αποτύχει όλοι.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ Ο ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΝΔ ΝΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΣΤΟ MEGA, ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA»

ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΙΟΡΔΑΝΗ ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟ

ΚΑΙ ΑΝΘΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

– Θα μου επιτρέψετε μία αναφορά στο Σήφη Βαλυράκη που έφυγε χθες τόσο άδικα και αναπάντεχα από τη ζωή. Έφυγε ένας αγωνιστής που τίμησε την πατρίδα, από τους αγώνες του κατά της Χούντας, μέχρι τη μετέπειτα πορεία του ως Βουλευτής και Υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Αφήνει ένα πολύ μεγάλο κενό πίσω του.

Διερευνητικές επαφές με την Τουρκία:

– Είναι πραγματικά σημαντικό ότι ξεκινούν οι διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, ως ένας θεσμικός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των δύο κρατών για τις διμερείς μας αντιπαραθέσεις, και όχι με τις εξωθεσμικές και πολλές φορές ακραίες ρητορικές – και όχι μόνο – αντιπαραθέσεις που είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα.

Αποτελεί ένα βήμα, αλλά οι διερευνητικές επαφές δεν σημαίνουν «διάλογο». Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι η εθνική μας γραμμή ορίζει ότι η Ελλάδα προσέρχεται σε διάλογο με την Τουρκία, μόνο για το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ. Αυτό αναγνωρίζουμε ως τη μοναδική διαφορά και διμερή αντιπαράθεση με την Τουρκία.

– Ένα σημείο, πολύ σημαντικό, που έχουμε επαναλάβει πάρα πολλές φορές και στο παρελθόν, αφορά στις κυρώσεις. Δεν μπορούμε να ξεχνάμε ότι η σημερινή συγκυρία μας βρίσκει ξανά εν μέσω προκλητικών και επιθετικών ενεργειών από την Τουρκία. Οι κυρώσεις θα έπρεπε να έχουν επιβληθεί ήδη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να συνεισφέρουν στην αποτροπή αυτών των επιθετικών ενεργειών, αλλά και για να αποτελέσουν ένα επιπλέον μέσο άσκησης πίεσης ώστε να είναι θεσμικές όλες οι διαδικασίες και οι πρωτοβουλίες επίλυσης των διμερών μας διαφορών.

– Όσον αφορά τη συνέντευξη του Α. Σαμαρά, αποτελεί ζήτημα η δημόσια διαφοροποίηση του πρώην Πρωθυπουργού από την κυβερνητική γραμμή. Και δυστυχώς φαίνεται πως η επιλογή να μην γίνει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, όπως είχαμε ζητήσει, πιθανώς να υποκρύπτει και την απροθυμία ανάδειξης ή διαχείρισης αυτής της εσωτερικής διαφοροποίησης. Δικαίωμα διαφορετικής άποψης έχουν όλοι, όμως σε πολύ κρίσιμες συγκυρίες όπως είναι αυτή που βιώνουμε σήμερα, δεν γίνεται η ΝΔ να εξωτερικεύει τα εσωτερικά της ζητήματα σε βάρος των εθνικών μας θεμάτων.

Η πορεία της πανδημίας:

– Θα μπορούσε κανείς να πει πάρα πολλά για τις παλινωδίες, τις ανακολουθίες καθώς και για την έλλειψη σχεδιασμού από την πλευρά της Κυβέρνησης.

– Ως Κίνημα Αλλαγής έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο για το ασφαλές άνοιγμα, με υγειονομικούς όρους, της οικονομίας και της κοινωνικής δραστηριότητας, φεύγοντας από τη στρατηγική των οριζόντιων γενικών μέτρων καθολικής εφαρμογής. Προτείνουμε στεγανοποίηση των νομών και των νησιών, και με βάση το ξεχωριστό επιδημιολογικό φορτίο κάθε περιοχής, να προχωρούμε σε μέτρα εξειδικευμένα με μακροπρόθεσμη προοπτική, και όχι «βλέποντας και κάνοντας».

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΑΛΛΗ ΓΡΑΜΜΗ Ο κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΑΛΛΗ Ο κ.ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής στην τηλεόραση του Οpen, στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος 7” με τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στον τ/σ του Οpen, στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος 7” με τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη ανέφερε σχετικά με τα ελληνοτούρκικα και την αρχή των διερευνητικών επαφών, ότι :Πρέπει να εξετάσουμε πως πορεύεται η χώρα σήμερα που ξεκινάνε οι διερευνητικές επαφές και όλο το επόμενο διάστημα. Ποια είναι η εθνική μας γραμμή και τι ακριβώς συζητάμε;”

Σε σχέση με την ηχηρή παρέμβαση του Α. Σαμαρά διαφοροποιώντας τον από την γραμμή Μητσοτάκη, ο κ. Χρηστίδης δήλωσε : “ότι το ενδιαφέρον με την παρέμβαση του κ. Σαμαρά είναι ότι είναι σε εντελώς διαφορετική γραμμή από αυτή που έχει εκφράσει ο Πρωθυπουργός.Eπί της ουσίας είναι εναντίον των διερευνητικών επαφών και εκτός κυβερνητικής γραμμής. Για να προλάβουμε τέτοιες ανωμαλίες και παρενέργειες η Φώφη Γεννηματά έχει ζητήσει έγκαιρα και επανειλημμένως Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και η απάντηση του κ. Μητσοτάκη ήταν προφανώς ή μη αποδοχή της πρότασης αυτής. Παράλληλα η Ευρώπη κρύβεται πίσω από τη γραφειοκρατία και τις λεπτομέρειες. Η στάση της είναι απολύτως κατευναστική απέναντι στα ζητήματα αυτά για αυτό δεν έχουν επιβληθεί και κυρώσεις. Χάσαμε ένα πολύ κρίσιμο χρονικό διάστημα και σήμερα ο κ. Ερντογάν κάνει μια στροφή, πιο πολύ επικοινωνιακή παρά ουσίας, εικάζω.

Προχωράμε,λοιπόν, σε νέες διερευνητικές όταν η Τουρκία ήταν αυτή που εγκατέλειψε τις προηγούμενες. Ξεκινάμε τις διερευνητικές χωρίς αυτό να έχει επιβεβαιωθεί σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Έτσι, προκύπτει ένα σημαντικό ζήτημα και πρόβλημα, όπως ήταν πρόβλημα το γεγονός ότι και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών πριν πάμε να συζητήσουμε με τους γείτονες μας για να βρούμε μια λύση η οποία κατέληξε να είναι η Συμφωνία των Πρεσπών. Άραγε γιατί το έκανε τότε αυτό ο κ. Τσίπρας; Mα φυσικά γιατί υπήρχε το πρόβλημα του κ. Καμμένου, ακριβώς όπως σήμερα το κάνει ο κ. Μητσοτάκης, ακριβώς γιατί έχει εσωτερικά ζητήματα και διαφορετικές γραμμές στη ΝΔ” .

Μαζί με τη Σοφία για τον Αθλητισμό! Καταγγέλλουμε τον Λευτέρη Αυγενάκη για κατάχρηση εξουσίας!

Ανακοίνωση του Τομέα Αθλητισμού

Καταδικάζουμε χωρίς αστερίσκους όλα τα φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας και βίας, που είδαν το φως από την καταγγελία της Ολυμπιονίκου Σοφίας Μπεκατώρου.

Καταδικάζουμε κάθε μορφή κατάχρησης εξουσίας και τους υπεύθυνους για αυτήν και είμαστε αταλάντευτα μαζί και δίπλα σε όλους όσοι υπερασπίζονται το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης του κάθε ανθρώπου και την αξιοπρέπεια, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, θρησκείας, εθνικότητας, οικονομικής εξάρτησης.

Είμαστε ανυποχώρητοι στην καταδίκη των υπευθύνων για βαριά αδικήματα εις βάρος γυναικών και παιδιών ή εκβιασμών που βλέπουν το φως στον χώρο του Αθλητισμού.

Είναι υποχρέωσή μας, να προστατεύσουμε τον χώρο του Αθλητισμού και να καταγγείλουμε χωρίς συμψηφισμούς και συγκρίσεις, τις μεθοδεύσεις του Υφυπουργού και την προσπάθειά του να εκμεταλλευθεί για τις δικές του επιδιώξεις τις καταγγελίες.

Στόχος του η επιτυχία του πελατειακού, κομματικού παιχνιδιού, των επικοινωνιακών εντυπώσεων και εκκαθαρίσεων, που από καιρό σχεδιάζει.

Καταγγέλλουμε τα πλείστα όσα περιστατικά κατάχρησης εξουσίας από τον Υφυπουργό, ο οποίος δρα ανεξέλεγκτος, διατυμπανίζοντας πως έχει τη στήριξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι ωμές παρεμβάσεις που κάνει στις εκλογές των Αθλητικών Ομοσπονδιών, άμεσα ο ίδιος & συνεργάτες του και χρησιμοποιώντας έμμεσα τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ, ημέτερους Βουλευτές κ.λπ. για την εκλογή των αρεστών του, είναι επίσης μορφή κατάχρησης εξουσίας.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι βέβαιο ότι, μέχρι τις εκλογές των Ομοσπονδιών θα καταχράται ασύστολα τη θεσμική του θέση, για την ολοσχερή διάλυση του Ελληνικού Αθλητισμού, που την ξεκίνησε εδώ και 15 μήνες.

– Καλούμε τα Σωματεία και τα στελέχη τους «να σπάσουν τη σιωπή τους» και να καταγγείλουν δημόσια τα περιστατικά κατάχρησης εξουσίας.

Ταυτόχρονα, έληξαν οι ασφυκτικές προθεσμίες για την ένταξη στο Μητρώο των Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ και είναι φανερό πλέον, πως θα αποκλειστούν από τη χρηματοδότηση 1.500 Σωματεία τουλάχιστον, όπως είχαμε προβλέψει σε προηγούμενες ανακοινώσεις.

Τα εγγεγραμμένα Σωματεία στο Μητρώο της ΓΓΑ και αυτά που αναμένουν ξεπέρασαν τα 5.700, διαψεύδοντας τις ανακοινώσεις και προσδοκίες του Υφυπουργού για Σωματεία «μαϊμούδες» και «σφραγίδες».

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τη φημολογία ότι, τα Σωματεία που αναμένουν να ενταχθούν στο Μητρώο της ΓΓΑ μετά την 22η.01.2021 δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου, διαψεύδουν άλλη μια φορά τις δεσμεύσεις του στη Βουλή των Ελλήνων πως το Μητρώο θα παρέμενε ανοικτό.

– Καλούμε τον Υφυπουργό να προχωρήσει στη χρηματοδότηση όλων των Σωματείων που θα ενταχθούν στο Μητρώο και να τα αφήσει ελεύθερα να ασκήσουν το αναφαίρετο δικαίωμά τους να ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές των Ομοσπονδιών που ανήκουν.

Παρά τις ασφυκτικές και σκόπιμες προθεσμίες που έθεσε ο Υφυπουργός, οφείλουμε να επαινέσουμε δημόσια τους εργαζόμενους στην ΓΓΑ, για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που έκαναν εν μέσω κορωνοΐού βοηθώντας τα Σωματεία να ενταχθούν στο Μητρώο καθώς και τους εργαζόμενους σε Περιφέρειες, Δήμους, Πρωτοδικεία, Δ.Ο.Υ, που καταπονήθηκαν και ανταπεξήλθαν για τη χορήγηση των απαραίτητων εγγράφων και πιστοποιητικών.

Πριν το δραματικό φινάλε του έργου που σκηνοθέτησε ο Υφυπουργός, ήρθε η ώρα:

– Να σταματήσει τις πιέσεις προς τα Σωματεία, για την κομματική άλωση των Αθλητικών Ομοσπονδιών, καταχρώμενος τη θεσμική του θέση στην Κυβέρνηση.

– Να ασχοληθεί επιτέλους με την επανεκκίνηση του Ελληνικού Αθλητισμού, που έχει βαλτώσει από τις προτεραιότητές του, για προσωπική προβολή του.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Η Τουρκική πλευρά -σύμφωνα με τις πληροφορίες- έθεσε σήμερα στο τραπέζι των διερευνητικών επαφών απαράδεκτα ζητήματα για την εθνική μας κυριαρχία.

Περιμένουμε την επίσημη Κυβερνητική ενημέρωση, επαναλαμβάνοντας ότι μοναδική διαφορά μας και αντικείμενο διαλόγου, είναι η οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας. Ανυποχώρητα. Υπάρχουν εθνικές κόκκινες γραμμές.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 25.1.2021

Φ. Γεννηματά: “Καλοί οι συμβολισμοί του εμβολιασμού, αλλά δεν αρκούν”

Παρά τα όσα ισχυρίζεται η Κυβέρνηση, οι καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς αποτελούν και δική της ευθύνη. Δική της ευθύνη αποτελεί ότι δεν υπάρχει προοπτική για την εργασία, τη ζωή και την ελευθερία. Δική της ευθύνη αποτελεί και το γεγονός ότι δεν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το ασφαλές άνοιγμα της οικονομίας και των υπολοίπων δραστηριοτήτων, αλλά και για τα σχολεία. Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά εμβολιάστηκε σήμερα με τη δεύτερη δόση, αλλά, όπως επισήμανε με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν αρκεί ο συμβολισμός που οι πολιτικοί έδωσαν με τον εμβολιασμό τους. Σε κάθε σπίτι περιμένουν τα εμβόλια που αργούν και η αγωνία μεγαλώνει. Και κάποιοι δεν έχουν καν τη δυνατότητα να κάνουν το τεστ και πιέζονται οικονομικά και κοινωνικά και δεν αρκούνται σε ευχές και διαγγέλματα. Διαβάστε την ανάρτηση

Οι δηλώσεις Σαμαρά αποκάλυψαν τον εσωτερικό διχασμό της ΝΔ

Ήμαστε εξαρχής υπέρ της επανεκκίνησης των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, αλλά με απαράβατους όρους τη συζήτηση μόνο για τις θαλάσσιες ζώνες και την αποχή της Τουρκίας από παράνομες και προκλητικές ενέργειες που θίγουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Ζητήσαμε, επίσης, κοινή εθνική γραμμή και κόκκινες γραμμές στη διαπραγμάτευση. Οι δηλώσεις Σαμαρά αποκάλυψαν την αλήθεια: οι έντονες διαφωνίες στο εσωτερικό της ΝΔ υπαγόρευσαν στον πρωθυπουργό την άρνησή του να συναινέσει στην πρότασή μας για Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, προκειμένου να διαμορφωθεί αυτή η εθνική γραμμή. Δεν νοείται σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή η ΝΔ ν’ αφήνει ν’ αναδειχθούν τα εσωτερικά της ζητήματα σε βάθος των εθνικών μας συμφερόντων.

Σχολεία: Πρόστιμα και καταστολή είναι το δόγμα της Κυβέρνησης

Η εκ των υστέρων προσπάθεια της υφυπουργού Παιδείας, κ. Μακρή, να μαζέψει τα ασυμμάζευτα σχετικά με όσα είπε για την επιβολή προστίμων σε μαθητές που «δεν συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις» δεν μπορεί να καλύψει την ανοργανωσιά και την έλλειψη σχεδίου της κυβέρνησης. Μάταια, άλλωστε, αναζητούμε απαντήσεις για το αν και πώς προετοιμάστηκε η κυβέρνηση για να μην κλείσουν ξανά τα σχολεία το επόμενο διάστημα. Αν θ’ αντιμετωπίσει την παρουσία 25 μαθητών σε κάθε αίθουσα και το ψυχολογικό αποτύπωμα του πολύμηνου εγκλεισμού και της έλλειψης κοινωνικοποίησης των μαθητών. Κυρίως όμως αναδεικνύει ότι η απάντηση της κυβέρνησης σε όλα τα ερωτήματα είναι ίδια: πρόστιμο και καταστολή! Γι’ αυτό και προειδοποιούμε το υπουργείο Παιδείας πως οι απειλές, η καλλιέργεια φόβου και η καταπίεση των νέων δεν θα οδηγήσει σε συμμόρφωση, αλλά σε μεγαλύτερες αντιδράσεις. Περισσότερα ΕΔΩ

“Έχουν πουληθεί περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από ό,τι λογαριάζαμε το 2020.”. Ποιος έκανε την δήλωση: Δεν είναι ούτε ο CEO της Volkswagen, ούτε ο Elon Musk της Τesla. Ειναι ο κ. Μητσοτάκης, στη σημερινή του επίσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης. Μόνο που ο κ. Μητσοτάκης ξέχασε να πει ότι όλα όσα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πουλήθηκαν πέρυσι, είναι εισαγόμενα. Γιατί απλά δεν πιστεύει στην ανάπτυξη με παραγωγή στον τόπο μας. Όπως, δηλαδή, υποστηρίζει το Κίνημα Αλλαγής.

Δεν θα περάσει η κομματοκρατία και η κατάχρηση εξουσίας του κ. Αυγενάκη στον αθλητισμό

Από την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε χωρίς «ναι μεν αλλά» τα φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας και βίας που είδαν το φως μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου. Είναι υποχρέωσή μας να προστατεύσουμε το χώρο του Αθλητισμού και γι’ αυτό καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις του αρμόδιου υφυπουργού και την προσπάθειά του να εκμεταλλευθεί για τις δικές του επιδιώξεις τις καταγγελίες. Ο κ. Αυγενάκης επιχειρεί εδώ και καιρό να κάνει κομματικό και πελατειακό παιχνίδι και βρήκε αφορμή να προχωρήσει με επικοινωνιακούς όρους σε εκκαθαρίσεις που από καιρό σχεδιάζει. Προχωρεί ο ίδιος ή μέσω συνεργατών του σε ωμές παρεμβάσεις στις εκλογές των Αθλητικών Ομοσπονδιών, χρησιμοποιώντας έμμεσα τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ. Πρόκειται όμως για κατάχρηση εξουσίας! Καλούμε τα σωματεία και τα στελέχη τους να σπάσουν κι εκείνα τη σιωπή τους και να καταγγείλουν δημόσια τα περιστατικά κατάχρησης εξουσίας εκ μέρους του κ. Αυγενάκη. Τον καλούμε, επίσης, να προχωρήσει στη χρηματοδότηση όλων των σωματείων που θα ενταχθούν στο οικείο Μητρώο και να τα αφήσει ελεύθερα να ασκήσουν το αναφαίρετο δικαίωμά τους να ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές των Ομοσπονδιών όπου ανήκουν. Περισσότερα ΕΔΩ

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *