ΣΧΟΛΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 18 Νοεμβρίου 2020 by manos (seo)-admin

Τα στοιχεία της Ε.Ε. για την αξιοποίηση του προγράμματος SURE για την στήριξη της απασχόλησης, αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα διεκδίκησε λιγότερα κονδύλια σε σύγκριση με χώρες με μικρότερο ή ίσο πληθυσμό, αλλά και μικρότερο πρόβλημα ανεργίας σε σχέση με τη χώρα μας.

Τα στοιχεία δείχνουν:

Ελλάδα 2,7 δισ. ευρώ

Πορτογαλία 5,9 δισ. ευρώ

Βέλγιο 7,8 δισ. ευρώ

Πρόκειται για ανικανότητα ή για ιδεολογική μεροληψία;

Μάλλον και τα δυο μαζί.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά συζήτησε με εκπροσώπους Επιμελητηρίων και επαγγελματικών οργανώσεων από όλη την Ελλάδα, κατά την τηλεδιάσκεψη που οργανώθηκε από το Επαγγελματικό Επιμελητήρια Αθηνών και τον Πρόεδρο του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν τα προβλήματα που δημιουργούνται -στους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τον νέο πτωχευτικό κώδικα και τα ανεπαρκή μέτρα στήριξης της Κυβέρνησης μετά το νέο lockdown. Από τις τριτοβάθμιες οργανώσεις μετείχαν ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ Γιώργος Καββαθάς και ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας. Επίσης ο αρμόδιος βουλευτής Μιχάλης Κατρίνης και οι γραμματείς των Τομέων Ανάπτυξης και Μικρομεσαίων του Κινήματος Αλλαγής Απόστολος Πόντας και Στέφανος Κομνηνός.

Μετά την τηλεδιάσκεψη η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έκανε την παρακάτω δήλωση:

Σήμερα και ιδιαίτερα μετά το δεύτερο lockdown, η μικρομεσαία ελληνική επιχείρηση κινδυνεύει. Η ύφεση στην οικονομία διογκώνεται, η μείωση των εισοδημάτων μειώνει την κατανάλωση, πολλές επιχειρήσεις απειλούνται με λουκέτο. Η αλυσίδα της οικονομίας κάνει την καραντίνα του ενός, ανεργία και λουκέτο για τον άλλον και η Κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες. Πάλι τα μέτρα που εξαγγέλλει είναι ανεπαρκή. Και επιπλέον ο νέος πτωχευτικός κώδικας που ψήφισε η ΝΔ, δεν δίνει δεύτερη ευκαιρία , απειλεί με πλειστηριασμό της πρώτη κατοικία τους, και μετατρέπει τους ιδιοκτήτες σε ενοικιαστές. Από την έκθεση Πισσαρίδη, προκύπτει ότι οι ΜΜΕ δεν περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό της Κυβέρνησης, που ενδιαφέρεται για τους λίγους και ισχυρούς. Αφήνοντας τους αδύνατους στην τύχη τους. Απέκλεισε τη μεγάλη πλειοψηφία από τα προγράμματα ρευστότητας.

Το Κίνημα Αλλαγής επιδιώκει να υπάρξουν νέες γενναίες και Στοχευμένες παρεμβάσεις για τους μικρομεσαίους, την βιοτεχνία, τους επαγγελματίες, το εμπόριο. Ένα στοχευμένο και αποτελεσματικό Πρόγραμμα επιβίωσης της μικρομεσαίας επιχείρησης. Όλη μας η δράση αποσκοπεί στο να αποτρέψουμε να δημιουργήσει η κρίση νέα αδιέξοδα και να κρατήσουμε ΟΡΘΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ και ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Το πρόγραμμα επιβίωσης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες περιλαμβάνει:

1) Αύξηση του προγράμματος επιστρεπτέας προκαταβολής στο ύψος των 4 δις ευρώ που θα υλοποιηθεί ως το τέλος του 2020, με κύριο κριτήριο την μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων. Το 1,7 δις που έχει ανακοινώσει η Κυβέρνηση και περιλαμβάνει και αυτοαπασχολούμενους δεν επαρκεί. Μείωση στο 50% του ποσού που θα επιστραφεί από τις επιχειρήσεις σε όλες τις φάσεις της επιστρεπτέας προκαταβολής (και στις προηγούμενες).

2) Στις επιχειρήσεις που πλήττονται επιδότηση εργασίας από το κράτος με το 100% των ασφαλιστικών εισφορών.

3) Αναστολή για 6 μήνες των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων που πλήττονται προς εφορίες, ασφαλιστικά Ταμεία και Τράπεζες. Η αναστολή που ανακοινώνει η Κυβέρνηση αφορά μόνο τον Νοέμβριο λες και τον Δεκέμβριο θα είναι όλα κανονικά. Κοροϊδία και εξαπάτηση.

4) Επιδότηση του 40% των ενοικίων για επαγγελματική στέγη από το κράτος για 6 μήνες.

5) Αναστολή για όλο το διάστημα που διαρκεί η κρίση ,της εφαρμογής του πτωχευτικού νόμου και των πλειστηριασμών Α’ κατοικίας. Πάγωμα της πληρωμής επιταγών.

6)Δημιουργία ακατάσχετου λογαριασμού για τους μικρομεσαίους Και επίσης ειδικά για την εστίαση και συναφείς κλάδους

7) Μείωση της καταβολής των τελών στους Δήμους (για τραπεζοκαθίσματα, πλατείες κλπ).

Οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών οργανώσεων μου έθεσαν επίσης θέμα για “κούρεμα¨ των υποχρεώσεων τους , δεδομένου ότι λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης και της καραντίνας, δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν.

Το αίτημα τους είναι λογικό και ρεαλιστικό και δεσμεύομαι ότι θα συνεργαστούμε στενά για να καταλήξουμε από κοινού σε μια πρόσφορη και αποτελεσματική λύση.

Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Η ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΕ ΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ

Σημεία Συνέντευξης Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρώτο Θέμα 104,6» και στους δημοσιογράφους Παντελή Καψή και Ντόνα Δρούτσα

Η κυβέρνηση με την ανακοίνωση της Αστυνομίας πυροδότησε το διχασμό

Δεν ανήκει σε κανένα πολιτικό κόμμα η επέτειος του πολυτεχνείου και έπρεπε να έχουμε συνεννοηθεί όλοι μεταξύ μας, πολύ νωρίτερα, από την Πέμπτη που έγινε η ομιλία στη βουλή για το πως θα τιμήσουμε την επέτειο αυτή.

Ο κ. Χρυσοχοίδης κάλεσε εκ των υστέρων τους πολιτικούς αρχηγούς και εφόσον είχε πυροδοτηθεί το κλίμα. Στη βουλή ο κ. Μητσοτάκης ανέβασε τους τόνους γύρω από την επέτειο του Πολυτεχνείου, στήνοντας παγίδα στην αντιπολίτευση. Δυστυχώς, κάποιοι έπαιξαν το παιχνίδι του.

Τελικά η συζήτηση στην βουλή, αντί την ενημέρωση για τον κορωνοϊό και την υγεία των Ελλήνων πολιτών, είχε ως στόχο να υπάρξει μια αντιπαράθεση και το ιδεολογικοπολιτικό πρόσημο του Πολυτεχνείου.

Ο κ. Τσίπρας, που έλεγε πως δεν συμφωνεί με την πορεία για να προστατευτεί η υγεία των πολιτών, συνυπέγραψε τελικά κείμενο μαζί με το Μέρα 25 και το ΚΚΕ, που ήθελαν πορεία.

Αυτές τις αντινομίες και τις μικροκομματικές τακτικές, ο κόσμος δεν τις συγχωρεί σε κανέναν μας σε αυτή τη συγκυρία.

Οι κανόνες προστασίας της υγείας του καθενός μας ήταν επαρκείς για να μην κατέβουμε στην πορεία. Να αυτοπροστατευτούμε δηλαδή απέναντι στον ιό.

Υπεύθυνη για τη χθεσινή εικόνα είναι η κυβέρνηση που έριξε λάδι στη φωτιά και πυροδότησε το κλίμα.

Το αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνηση ήταν να κάνει μια χαρά πορεία το ΚΚΕ και να συζητάμε τώρα για το επεισόδια που έγιναν 6 ώρες μετά. Κανένα σχέδιο, κανένας σεβασμός στους πολίτες. Άραγε είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο;

Από τη μια γράφουν την κυρία που πήγε να καταθέσει το λουλούδι της και από την άλλη αφήνουν 200 μέλη του ΚΚΕ, να κάνουν πορεία.

Η κυβέρνηση έπρεπε ή να είχε αφήσει με μέτρα να γίνει η πορεία όπως ενδεχομένως έκανε το ΚΚΕ, ή έπρεπε να έχει προχωρήσει σε άλλα μέτρα για όσους βγήκαν στο δρόμο.

Αυτό που έγινε τώρα είναι αναποτελεσματικό και φαιδρό.

Η κυβέρνηση αποφασίζει και διατάζει κατά το δοκούν και δεν εξηγεί σε κανέναν τι κάνει και προφανώς δεν ασχολείται με το μείζον θέμα που είναι η υγεία μας και η προστασία από τον ιό.

Αποτελεί μια ελληνική παραδοξότητα, η κομματοποίηση των λοιμοξιολόγων. Το ζήσαμε και αυτό!

Οι επιστήμονες εισηγούνται αλλά αυτός που παίρνει τις αποφάσεις είναι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του.

Η κριτική μας είναι απέναντι στην κυβέρνηση σε μια σειρά μέτρων που είτε πήρε με καθυστέρηση είτε δεν πήρε καθόλου.

Η επιστημονική κοινότητα μένει απ’ έξω από την κομματική κριτική.

Εμείς δεν συμμετέχουμε σε τέτοιου είδους μυωπικές επιλογές.

Εμείς θα επιλέξουμε πολιτικά και στρατηγικά πως θα απαντήσουμε απέναντι στον αυταρχισμό της κυβέρνησης.

Είναι άδικο και ιστορικά αφελές, στην συγκυρία που ζούμε να μην μπορούμε να εξηγήσουμε στα παιδιά τα οποία αναρωτιούνται για το πολυτεχνείο την σημασία και το ρόλο του και να ασχολούμαστε μόνο με την πορεία και τον ευτελισμό της για μικροκομματικά συμφέροντα και τακτικές εντυπωσιασμού.

Το γεγονός ότι κάποιοι επιλέγουν να προβάλλουν την εικόνα των επεισοδίων και όχι τα παιδιά από όλα τα σχολεία της χώρας που πηγαίνουν το πρωί και καταθέτουν τα λουλούδια τους, είναι κάτι που έχει την σημασία του και αυτό. Αξίζει να σημειωθεί.

Η Ελλάδα πρέπει να τιμά τις ημέρες που η δημοκρατία ενισχύθηκε και αντιμετώπισε κίνδυνους.

Η χούντα χτύπησε το πολυτεχνείο, πρόδωσε και ένα μεγάλο κομμάτι της Κύπρου και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ.

Μ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ ΣΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Σημεία συνέντευξης Μανώλη Χριστοδουλάκη, Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής στο MEGA, στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega»με τους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη

• Σήμερα η κατάσταση όσον αφορά τη δημόσια υγεία είναι ακραία. Συμπολίτες μας  απειλούνται καθημερινά, χάνοντας τη ζωή τους και οικογένειες χάνουν δικούς τους ανθρώπους. Και μόνο το γεγονός ότι δύο μέρες συζητάμε για επεισόδια, εγκλίσεις και αντεγκλίσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, σίγουρα δεν είναι κάτι που μας τιμά, συνολικά ως πολιτικό σύστημα.

• Ξεκινώντας από την αρχή θέλω να απαντήσω σε κάποιες πολύ βασικές ερωτήσεις για να γνωρίζει και ο κόσμος τι λέει ο καθένας από εμάς. Στο πρώτο ερώτημα αν έπρεπε να γίνει η πορεία χθες με τον τρόπο που είχαμε συνηθίσει, σαφέστατα η απάντηση είναι όχι.  Όχι, γιατί ισχύουν για όλους μας μέτρα περιορισμού της διασποράς του ιού. Όταν χθες είχαμε 63 συνανθρώπους μας να χάνουν τη ζωή τους, προχθές 59 και την Κυριακή 71, το αυτονόητο που πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι, είναι ότι πρέπει και εμείς να δώσουμε το παράδειγμα της στήριξης των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.  Άρα λοιπόν δεν μπορούσε να τιμηθεί το Πολυτεχνείο με τον τρόπο που γινόταν κάθε χρόνο. Φυσικά έπρεπε να υπάρξουν συμβολικές κινήσεις, όπως έκανε το Κίνημα Αλλαγής με την κατάθεση στεφάνου.

• Δεύτερον, δεδομένου ότι τα τρία μεγάλα κόμματα της Βουλής συμφωνούσαν ότι οι συνθήκες φέτος δεν επέτρεπαν να γίνει ο εορτασμός όπως γινόταν κάθε χρόνο και έχοντας επαρκές πλαίσιο που δίνει τη δυνατότητα στην πολιτεία να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία, η  αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης το Σάββατο για απαγόρευση συναθροίσεων ήταν απολύτως περιττή και δεν στόχευε στη δημόσια υγεία. Στόχευε, δυστυχώς, στο να δημιουργηθούν νέες διαχωριστικές γραμμές, νέος πολωτικός λόγος, νέα στρατόπεδα και διχαστικές νοοτροπίες του «εμείς ή αυτοί», «οι φίλοι μας και οι εχθροί μας». Από την αρχή συντηρήθηκε και δομήθηκε, ίσως και συντεταγμένα, ένα κλίμα σκληρής πόλωσης και διχασμού.

• Ένα σημαντικό ζήτημα επίσης είναι η βεβαίωση προστίμου χθες, στην κυρία που θέλησε να καταθέσει ένα γαρύφαλλο στο Πολυτεχνείο. Δείχνει εμφανώς τις αντιφάσεις της κυβερνητικής διαχείρισης, για το που κολλάει και που δεν κολλάει ο ιός, και χάνεται η αξιοπιστία της κυβέρνησης απέναντι στους πολίτες.

• Δεν γίνεται να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στη διαχείριση του νόμου και των κανόνων, ειδικά σε αυτές τις τόσο κρίσιμες συνθήκες που βρισκόμαστε σήμερα.

Π.ΒΛΑΧΟΣ: “ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ”

Στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ και στην εκπομπή “Στο Πρώτο …Αλλιώς” έδωσε συνέντευξη σήμερα Τετάρτη, 18.11.2020 ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος, όπου σχολίασε την επικαιρότητα. Μεταξύ άλλων ανέφερε:

Για την αντιμετώπιση της πανδημίας:

Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι το εμβόλιο είναι αυτό το οποίο θα απελευθερώσει και την ψυχολογία και τις προοπτικές της οικονομίας. Ταυτόχρονα πρέπει να παρακολουθούμε με πάρα πολλή προσοχή τις ευρωπαϊκές εξελίξεις. Είδατε, για παράδειγμα, ότι προχθές η Πολωνία και η Ουγγαρία μπλόκαραν το Ταμείο Ανάκαμψης, τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό. Που σημαίνει ότι στην Ευρώπη αυτήν τη στιγμή διεξάγεται ένα μπα ντε φερ μεταξύ όσων υπερασπιζόμαστε το κράτος δικαίου και των χωρών που έχουν ένα ιδιότυπο “ορμπανικό” καθεστώς. Οι κυβερνήσεις Πολωνίας και Ουγγαρίας προσπαθούν να συμψηφίσουν τη συγκατάθεσή τους στο Ταμείο Ανάκαμψης με τις κυρώσεις που πιθανώς θα δεχθούν εξαιτίας του ελλείμματος δημοκρατίας στις χώρες τους.

Για το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού:

Αυτό είναι κάτι για το οποίο θα αποφασίσουν οι ειδικοί. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, είναι κάτι το οποίο ούτως ή άλλως θα απαιτήσει υποδομές, θα απαιτήσει οργάνωση, θα απαιτήσει έναν επανασχεδιασμό και του ΕΣΥ αλλά και εκατοντάδες, ίσως χιλιάδες κέντρα εμβολιασμού σε όλη τη χώρα. Είναι λοιπόν μία συζήτηση που έχει να κάνει και με οργανωτικά και με οικονομικά και διοικητικά ζητήματα. Το μόνο που έχω να σας πω με βεβαιότητα είναι ότι θα πρέπει να αφορά όλους τους πολίτες και να είναι δωρεάν.

Για τις δημοσκοπήσεις:

Στο Κίνημα Αλλαγής το μυαλό και η ενέργειά μας είναι προσανατολισμένα στην επικαιρότητα και στην τρέχουσα κατάσταση. Όταν λοιπόν υπάρχει μία εθνική κρίση, νομίζω ότι τα εσωκομματικά σενάρια έπονται.

Έχω τις αμφιβολίες μου για τα εργαλεία της κάθε εταιρείας. Όταν το Κίνημα Αλλαγής σε μία δημοσκόπηση, για παράδειγμα, παίρνει 6,5% και το δείγμα που θα ψηφίσει είναι 1000 άνθρωποι, αντιλαμβάνεστε ότι ρωτώντας 65 ανθρώπους θα πέσεις πάρα πολύ έξω στις εκτιμήσεις σου. Υπάρχει ζήτημα αξιοπιστίας αυτής της δημοσκόπησης, όχι μόνο γιατί δεν το έχουν δηλώσει όλοι όσοι παρουσιάζονται ως υποψήφιοι αρχηγοί, αλλά μου κάνει εντύπωση και η κατανομή και τα υπόλοιπα νούμερα της δημοσκόπησης. Νομίζω ότι θα έπρεπε να είμαστε πιο προσεκτικοί με τόσο μικρά δείγματα.

Θυμίζω ότι πριν γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού στο Κίνημα Αλλαγής, το 2017, οι δημοσκοπήσεις από το Σεπτέμβριο στην τελική ευθεία έδιναν πολύ ψηλά, για παράδειγμα, τον κ. Θεοδωράκη. Υπήρχαν δημοσκοπήσεις στο γενικό πληθυσμό, όπου ο κ. Θεοδωράκης ερχόταν έως και δεύτερος, αλλά την ώρα τον εκλογών, επειδή είναι τελείως διαφορετικό το εκλογικό σώμα, ήρθε τέταρτος. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ επιφυλακτικοί και να αντιμετωπίζουμε κάθε πράγμα στον καιρό του.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 18.11.2020

Στοχευμένες προτάσεις για τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Χρειάζεται ένα στοχευμένο και αποτελεσματικό πρόγραμμα για τη στήριξη και επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αυτό τόνισε η Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με εκπροσώπους επιμελητηρίων και επαγγελματικών οργανώσεων από όλη τη χώρα, η οποία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Όπως τόνισε η Φώφη Γεννηματά, μετά και το δεύτερο lockdown η μικρομεσαία ελληνική επιχείρηση κινδυνεύει. Η ύφεση στην οικονομία διογκώνεται, η μείωση των εισοδημάτων μειώνει την κατανάλωση, πολλές επιχειρήσεις απειλούνται με λουκέτο. Τα μέτρα που εξαγγέλλει είναι ανεπαρκή. Και επιπλέον ο νέος πτωχευτικός κώδικας που ψήφισε η ΝΔ, δεν δίνει δεύτερη ευκαιρία. Απειλεί με πλειστηριασμό την πρώτη κατοικία τους και μετατρέπει τους ιδιοκτήτες σε ενοικιαστές.

Το Κίνημα Αλλαγής προτείνει στοχευμένες παρεμβάσεις για τους μικρομεσαίους, την βιοτεχνία, τους επαγγελματίες, το εμπόριο για να κρατηθεί όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία.

Συγκεκριμένα:

1)Αύξηση του προγράμματος επιστρεπτέας προκαταβολής στο ύψος των 4 δις ευρώ ως το τέλος του 2020, με κύριο κριτήριο την μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων. Μείωση στο 50% του ποσού που θα επιστραφεί από τις επιχειρήσεις σε όλες τις φάσεις της επιστρεπτέας προκαταβολής (και στις προηγούμενες).

2)Στις επιχειρήσεις που πλήττονται επιδότηση εργασίας από το κράτος με το 100% των ασφαλιστικών εισφορών.

3)Αναστολή για 6 μήνες των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων που πλήττονται προς εφορίες, ασφαλιστικά Ταμεία και Τράπεζες.

4)Επιδότηση του 40% των ενοικίων για επαγγελματική στέγη από το κράτος για 6 μήνες.

5)Αναστολή για όλο το διάστημα που διαρκεί η κρίση της εφαρμογής του πτωχευτικού νόμου και των πλειστηριασμών Α’ κατοικίας και πάγωμα της πληρωμής επιταγών.

6)Δημιουργία ακατάσχετου λογαριασμού για τους μικρομεσαίους κι ειδικά για την εστίαση και συναφείς κλάδους.

7)Μείωση της καταβολής των τελών στους Δήμους.

Περισσότερα ΕΔΩ

Δημοσκοπήσεις: Κάποιοι θέλουν να πλήξουν την Παράταξη

Ο καθένας και οι προτεραιότητες του. Κάποιοι με μεθοδεύσεις και αμφιλεγόμενες δημοσκοπήσεις έχουν στόχο να πληγεί η παράταξη, να ανακοπεί η δημιουργική πορεία της. Τους ενημερώνουμε ότι ματαιοπονούν. Δεν θα το επιτρέψουμε. Συνεχίζουμε αταλάντευτα την προσπάθειά μας για να μείνει όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία, μέσα στην πρωτόγνωρη δοκιμασία που ζούμε. Κάθε πράγμα στον καιρό του.

Πρόγραμμα SURE: Ουραγός η Ελλάδα στα ευρωπαϊκά κονδύλια για τη στήριξη της εργασίας!

Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους: σύμφωνα με την ΕΕ, η Ελλάδα διεκδίκησε λιγότερα κονδύλια για το πρόγραμμα SURE σχετικά με τη στήριξη της απασχόλησης σε σύγκριση με άλλες χώρες που έχουν μικρότερο ή ίσο πληθυσμό και – κυρίως – μικρότερο πρόβλημα ανεργίας σε σχέση με τη χώρα μας. Ενδεικτικά, η Ελλάδα έλαβε 2,7 δις ευρώ, ενώ η Πορτογαλία 5,9 δις ευρώ και το Βέλγιο 7,8 δις ευρώ. Άραγε, πρόκειται για ανικανότητα ή για ιδεολογική μεροληψία; Ή και για τα δύο μαζί;

Τηλεκπαίδευση: Νέα κατάρρευση του δικτύου, το φιάσκο συνεχίζεται

Αυτή τη φορά το πρόβλημα δεν ήταν πανευρωπαϊκό. Η πλατφόρμα που επέλεξε το υπουργείο Παιδείας για την τηλεκπαίδευση υπολειτούργησε, με αποτέλεσμα χιλιάδες μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων να μην καταφέρουν να συνδεθούν και να κάνουν μάθημα μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τα σχολεία. Κι όμως, το υπουργείο ψελλίζει ότι συνδέθηκαν και εκπαιδευτικοί για να κάνουν δοκιμαστικά, αλλά – όπως είχαμε επισημάνει και την πρώτη φορά – στερείται ενός plan B για να μην πάνε χαμένες οι ώρες και οι μέρες και οι μικροί μαθητές να μη χάσουν την επαφή τους με την εκπαιδευτική δραστηριότητα.

Θυμίζουμε, επίσης, ότι, παρά τις παραινέσεις του Κινήματος Αλλαγής, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αρνείται να φέρει στη Βουλή και να δημοσιοποιήσει τη σύμβαση με την εταιρεία για την τηλεκπαίδευση. Την ίδια στιγμή, χιλιάδες μαθητές παραμένουν χωρίς τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό. Σχεδόν εννέα ολόκληρους μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας η κυβέρνηση δεν έχει ολοκληρώσει τη διανομή του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού για την τηλεκπαίδευση στους μαθητές. Κι όμως, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας τιμωρεί κι από πάνω τους μαθητές, καθώς επιβάλλει ποινές απουσιών σε όσους δεν συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση, παρά το γεγονός ότι στερούνται του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού.

Στήριξη ΕΣΥ: Να δεσμευτεί η κυβέρνηση για χρονοδιάγραμμα στήριξης και πλάνο τριετίας

Η κυβέρνηση υπόσχεται γενικά και αόριστα τη στήριξη του ΕΣΥ, αλλά δεν δίνει χρονοδιάγραμμα ούτε για την ένταξη του επικουρικού προσωπικού στο μόνιμο των δημοσίων νοσοκομείων ούτε για την ένταξη των νοσηλευτών και του παραϊατρικού προσωπικού στα βαρέα κι ανθυγιεινά, όπως έχει προτείνει το Κίνημα Αλλαγής. Επίσης, δεν έχει ανακοινώσει χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού για το ΕΣΥ ή κίνητρα για την προσέλκυση του αξιόμαχου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που έχει «διαρρεύσει» στο εξωτερικό. Με ερώτησή μας ζητάμε από τον υπουργό Υγείας απαντήσεις σ’ αυτά τα ερωτήματα, καθώς και την παρουσίαση του συνολικού κυβερνητικού σχεδιασμού για τα επόμενα τρία χρόνια και τη στελέχωση του ΕΣΥ.

Περισσότερα ΕΔΩ

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.