ΣΧΟΛΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ: «ΤΑΥΤΙΣΗ ΕΥΠ-PREDATOR ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ κας SEAFORD»


Reading time: 8 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 21 Μαρτίου 2023 by manos (ceo)-admin

«Ταύτιση ΕΥΠ-Predator προκύπτει από την παρακολούθηση της κας Seaford»

Το δημοσίευμα των New York Times για την ταυτόχρονη παρακολούθηση στελέχους της Meta (Facebook) στην Ελλάδα μέσω του Predator και από την ΕΥΠ, ξηλώνει το κυβερνητικό αφήγημα ότι οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών δεν σχετίζονται με το παράνομο λογισμικό.

Η παρακάτω φράση της διεθνούς φήμης εφημερίδας αποκαλύπτει τα έργα και τις ημέρες των εκλεκτών του Πρωθυπουργού στην ΕΥΠ και γύρω από αυτή: «Η ταυτόχρονη παρακολούθηση του τηλεφώνου του στόχου από την ΕΥΠ και ο τρόπος που παγιδεύτηκε δείχνουν ότι η υπηρεσία κατασκοπίας και όποιος έβαλε το λογισμικό, που είναι γνωστό ως Predator, δούλευαν χέρι-χέρι».

Αλλά εξίσου, αν όχι περισσότερο σημαντικά, είναι τα ερωτήματα που εγείρονται σχετικά με την εμπλοκή του ιστότοπου μέσω του οποίου οργανώθηκε η διαδικασία και διακινήθηκαν τα μηνύματα για τον μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού για την COVID-19. Απαιτείται άμεσος έλεγχος και διαβεβαίωση ότι τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων πολιτών δεν έγιναν βορά ενός παράνομου πανοπτικού συστήματος παρακολούθησης με ευθύνη της Κυβέρνησης.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: «ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΛΕΔΙΟΙΚΗΣΗΣ;»

Βασικά σημεία συνέντευξης του Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ –Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλη Κατρίνη, στον Τ/Σ ΣΚΑΪ και την εκπομπή ”ΣΗΜΕΡΑ” με τους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο.

Σε σχέση με τα πρόσφατα δημοσκοπικά ευρήματα, όπως διαμορφώνονται μετά το δυστύχημα των Τεμπών ο Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε:

Το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών λειτούργησε ως καταλύτης, τόσο στην αντίληψη του κόσμου σχετικά με το πολιτικό σκηνικό, όσο και στο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται, πλέον, ως «πριν και μετά τα Τέμπη».

Παρακολουθούμε τις δημοσκοπήσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε να ωριμάσει η κατάσταση, με τη διάθεση και τη στάση του κόσμου απέναντι στα γεγονότα να εξαρτάται και από την ταχύτητα απονομής της δικαιοσύνης για την τραγωδία των Τεμπών.

Η στρατηγική της κυβέρνησης είναι σαφής: Αρχικά, προσπάθησε να αποδώσει τα Τέμπη αποκλειστικά και μόνο στο ανθρώπινο λάθος, ενώ σε δεύτερο χρόνο βλέπουμε ότι προσπαθεί να χαθούν οι ευθύνες στο παρελθόν, να γίνουν ένα με αυτό που προηγήθηκε, προκειμένου να αποποιηθεί μεγάλο μέρος της δικής της ευθύνης. Αυτή η προσπάθεια της κυβέρνησης για διάχυση ευθυνών πέφτει στο κενό.

Ευθύνες που ανήκουν κυρίαρχα στη σημερινή κυβέρνηση και το επιτελικό κράτος που αδιαφόρησε και αδράνησε για τέσσερα ολόκληρα χρόνια για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.

Σήμερα, υπό το βάρος των δραματικών γεγονότων, σπεύδει να καλύψει ό,τι μπορεί να καλύψει και να αποκρύψει τις ευθύνες του επικεφαλής της, του Πρωθυπουργού της χώρας. Και είναι πολιτικά απαράδεκτη η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να αφαιρέσει τις ευθύνες για την τραγωδία των Τεμπών με τη χρήση της φράσης ‘’θυσία των παιδιών’’.

Ερωτηθείς για την ύπαρξη συστήματος τηλεδιοίκησης ή όχι, ο Επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε:

Αυτή τη στιγμή, παρακολουθούμε την απέλπιδα προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει μετά από είκοσι ημέρες τους πολίτες, ότι τελικά υπήρχε και λειτουργούσε σύστημα τηλεδιοίκησης στον τόπο της τραγωδίας και ότι όλα οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος.

Μια κυβέρνηση που αγνόησε επιδεικτικά το 2021 το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας , το οποίο καταλόγιζε συγκεκριμένες ευθύνες-και ποινικές-για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση και λειτουργία της τηλεδιοίκησης. Το επιτελικό κράτος τι έκανε, άραγε, για αυτό;

Παράλληλα, οι πολίτες εμβρόντητοι παρακολουθούν ένα πρωτοφανές «γαϊτανάκι» ευθυνών και κατηγοριών μεταξύ της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων και του ΟΣΕ, ενδεικτικό της διαλυτικής κατάστασης σε έναν τομέα της καθημερινότητας.

Οι Έλληνες πολίτες, ωστόσο, αναρωτιούνται:

Οκτώ ολόκληρα χρόνια, από το 2015 ως το 2023, με δύο πλήρεις κυβερνητικές θητείες Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, πως να πιστέψει κανείς ότι δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί το σύστημα τηλεδιοίκησης των σιδηροδρόμων;

Μόνο ένα έργο έχει καθυστερήσει περισσότερο, αυτό της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου “Πάτρα –Πύργος”…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΖΟΣ: «Ο ΘΥΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΟΥΣΙΩΘΕΙ ΣΕ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, ΟΧΙ ΑΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ»

Στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 fm της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και στην εκπομπή «Ναι μεν, Αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή, μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Κληθείς να σχολιάσει τα συμπεράσματα από τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής των Θεσμών της Βουλής για το θέμα των σιδηροδρόμων, ο Δ. Μάντζος σημείωσε:

«Ο κ. Καραμανλής υπέπεσε σε πολλές αντιφάσεις και αντινομίες. Αδυνατούσε να εξηγήσει τα κρίσιμα, πραγματικά περιστατικά που σχετίζονται με τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση της σύμβασης τηλεδιοίκησης και φωτοσήμανσης, την αδιαφάνεια στη λειτουργία των Σιδηροδρόμων, του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ, και την κομματοκρατία όσον αφορά στη διοίκηση και τη στελέχωση των οργανισμών. Ο κ. Καραμανλής έσπευσε να μας πει ότι το ηλικιακό όριο των 48 ετών, το οποίο ίσχυε μέχρι να το τροποποιήσει ο ίδιος στα τέλη Μαΐου του 2022, αφορούσε στους νέους Σταθμάρχες. Αυτό είναι ανακριβές. Διότι ο ίδιος ΟΣΕ είχε θέσει το ηλικιακό όριο των 48 ετών στην πλατφόρμα της απογραφής και στις μετατάξεις.

Ο Δ. Μάντζος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο «κρίσιμο πόρισμα των επιθεωρητών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, τον Σεπτέμβριο του 2021, το οποίο κατατέθηκε ως εμπιστευτικό έγγραφο στο Πρωτόκολλο του Υπουργού Υποδομών, στις 4 Οκτωβρίου του 2021, και στο οποίο γίνεται λόγος για τεράστιες ευθύνες υπηρεσιακών παραγόντων, για καθυστερήσεις, αστοχίες και παραλείψεις, όσον αφορά στο έργο της τηλεδιοίκησης, δηλαδή τη Σύμβαση 717/2014. Η ΕΑΔ ζήτησε μάλιστα από την ΕΡΓΟΣΕ, τον Οικονομικό Εισαγγελέα και τον εποπτεύοντα Υπουργό Υποδομών, τον κ. Καραμανλή, πειθαρχικές διώξεις και υιοθέτηση συστάσεων εντός δύο μηνών. Ο κ. Καραμανλής χθες απάντησε ότι δεν το γνώριζε. Θέλει αυτό το επιχείρημα να το περάσει ως πιστευτό στους Έλληνες πολίτες; Ή μήπως ήταν τόσο εμπιστευτικό το πόρισμα που δεν το είδε ούτε ο ίδιος ενώ κατατέθηκε στο γραφέιο του;»

Ο Δημήτρης Μάντζος υποστήριξε ότι «είναι η ώρα για διαφάνεια, αυτοκριτική, ειλικρίνεια και δικαιοσύνη» και χαρακτήρισε επικοινωνιακό σόου τις χθεσινές επισκέψεις του Υφυπουργού κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου και του προέδρου του Σύριζα, κ. Αλέξη Τσίπρα, στη Λάρισα. «Είχαμε από τη μία τον Υφυπουργό Μεταφορών, ο οποίος τώρα θυμήθηκε τον ρόλο του, να πηγαίνει να δει το παλαιό τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης και τον κ Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πηγαίνει στο γιαπί, όπου πρέπει να εγκατασταθεί το άλλο σύστημα τηλεδιοίκησης που εκκρεμεί. Οι κινήσεις αυτές συνιστούν υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών και προκαλούν σύγχυση».

Αναδεικνύοντας το διακύβευμα των εκλογών, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, υποστήριξε: «Το ερώτημα είναι σε ποια χώρα θέλουμε να ζούμε. Ο θυμός εκεί έξω κεφαλοποιείται, εμπεδώνεται μέσα μας και πρέπει να μετουσιωθεί σε ενεργητική πράξη ανατροπής, όχι άρνησης και μηδενισμού, με ορίζοντα το μέλλον της χώρας», ενώ για τις δημοσκοπήσεις που διενεργούνται στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία σημείωσε: «Βλέπουμε μία διόγκωση στην αναποφάσιστη ψήφο και μία τάση ενίσχυσης των άκρων, η οποία πρέπει να ανακοπεί. Εάν οι αναποφάσιστοι συνεχίσουν να απογοητεύονται από τον πολιτικό διάλογο είναι σαφές ότι ή θα απέχουν ή θα κατευθυνθούν προς μία αντισυστημική ψήφο. Το στοίχημα για τη δημοκρατία μας, είναι όλες οι πολιτικές δυνάμεις να αναλογιστούν το βάρος της ευθύνης τους και να μιλήσουν πολιτικά.

Σημείωσε δε πως «Πρέπει να αναρωτηθούμε ποιο είναι το βαθύ, αναχρονιστικό κράτος και πώς αλλάζει… Είναι βαθύ κράτος να είσαι στα ηνία της χώρας και να μοιράζεις πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στους φίλους και τους ημετέρους, με όρους ευνοιοκρατίας. Είναι βαθύ κράτος να στήνεις ένα σύστημα υποκλοπών και παρακολουθήσεων μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου. Είναι βαθύ κράτος να έχεις μία Σύμβαση που θα είχε σώσει δεκάδες ζωές, κλειδωμένη μέσα σε συρτάρια πολλών υπηρεσιών και την ίδια ώρα να «χορεύουν» οι απευθείας αναθέσεις, παντού. Είναι βαθύ κράτος, να κάνεις κομματικούς διορισμούς Σταθμαρχών με υπέρβαση ορίων ηλικία; και να έχεις βάλει κομματικά παιδιά της ΟΝΝΕΔ στους Οργανισμούς.».

Ο Δ. Μάντζος εξήγησε ότι η Ελλάδα υπάρχει κίνδυνος να αποτελεί ευρωπαϊκό κράτος, μόνο υπό γεωγραφικούς όρους, μετά και το χθεσινό δημοσίευμα των New York Times το οποίο αποκαλύπτει ταυτόχρονη παρακολούθηση στελέχους της Meta (Facebook) στην Ελλάδα μέσω του Predator και από την ΕΥΠ, ενώ θύμισε την πρόσφατη άρνηση της Ελληνικής ελληνικής Κυβέρνησης να συναντήσει την Επιτροπή LIBE, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: «Είμαστε εμείς και η Πολωνία του πρώην Προέδρου κ. Κατσίνσκι που έχουμε αρνηθεί θεσμική συνάντηση με Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου και μάλιστα για τις ελευθερίες των πολιτών. Δεν ξέρω εάν αυτό περιποιεί τιμή στη χώρα μας. Εμάς μας φαίνεται ανατριχιαστικό!».

O Δημήτρης Μάντζος αναφέρθηκε και στη δήλωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος είχε επισημάνει ότι «το θέμα είναι μετά τις εκλογές η χώρα να έχει τη σωστή κυβέρνηση», τονίζοντας: «Κάθε εκλογική διαδικασία με όποιο εκλογικό σύστημα και αν διεξάγεται μπορεί να οδηγήσει σε κυβέρνηση. Το ερώτημα είναι, πράγματι, ποια κυβέρνηση; Μία κυβέρνηση που θα αναπαράξει συγκεντρωτικά μοντέλα αδιαφάνειας και ευνοιοκρατίας ή μία κυβέρνηση η οποία στο όνομα της σταθερότητας θα εφαρμόσει πολιτικές στασιμότητας, δεν θα κάνουν καλό στον τόπο. Εμείς μιλάμε την γλώσσα της αλήθειας με τους πολίτες. Έχουμε προτείνει δέκα σημεία πολιτικής τα οποία για μας είναι ταυτοτικά και αξιακά. Εφόσον έχουμε μία ισχυρή εντολή θα έχουμε την δυνατότητα να επιβάλλουμε την πολιτική αλλαγή και ένα νέο πολιτικό παράδειγμα. Είναι πρώιμο, χωρίς τον ξενοδόχο που είναι ο ελληνικός λαός και χωρίς τις κάλπες, που είναι η μόνη πραγματική δημοσκόπηση, να μιλάμε αυτή τη στιγμή για μετεκλογικές συνεργασίες. Ειδικά μετά τα Τέμπη, έχουμε φύγει από τις συνθήκες «λογιστηρίου», στην πολιτική, πρέπει να πάμε σε μία πραγματικά πολιτική διαδικασία, με προτάσεις και πολιτικό διάλογο, ώστε να αξιολογηθούμε όλοι όπως πρέπει», κατέληξε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ«ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ»

Με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ περί της υπογραφής σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ Α.Ε.) από την κοινοπραξία που αποτελείται από τις εταιρείες GRIMALDI EUROMED S.p.A. – MΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε. – ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε., ο Υπεύθυνος Ναυτιλίας, Νησιωτικής Πολιτικής και Τουρισμού του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής, Βουλευτής Κέρκυρας, κ. Δημήτρης Μπιάγκης δηλώνει τα εξής:

«Η πρόσφατη απόφαση για τη ματαίωση της πώλησης του λιμένα της Αλεξανδρούπολης, αν και χωρίς να έχουν ακόμη γνωστοποιηθεί οι πραγματικοί λόγοι αυτής, εντούτοις δημιούργησε, έστω και πρόσκαιρα, την αίσθηση ότι ίσως η κυβερνητική λιμενική πολιτική άλλαξε και ευθυγραμμίστηκε με την ευρωπαϊκή αλλά και διεθνή πρακτική. Το μοντέλο δηλαδή που εφαρμόζεται σε όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και στην συντριπτική πλειοψηφία των λιμένων διεθνώς, το οποίο βασίζεται στη διατήρηση του δημόσιου ελέγχου τους, με παράλληλη παραχώρηση χρήσης των επί μέρους λιμενικών υπηρεσιών.

Η σημερινή ανακοίνωση όμως περί υπογραφής της σύμβασης πώλησης και του λιμένα της Ηγουμενίτσας υπενθύμισε σε όλους μας ότι δυστυχώς η Ν.Δ. και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένουν αγκιστρωμένοι στη δογματική και νεοφιλελεύθερη πολιτική του “laissez faire” που περιλαμβάνει το ολοκληρωτικό ξεπούλημα όλων των δημόσιων περιουσιακών στοιχείων της χώρας μας, υπονομεύοντας το μέλλον και την ελπίδα της για βιώσιμη ανάπτυξη.

Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και την ύστατη στιγμή, να προχωρήσει σε ευρεία διαβούλευση για εκπόνηση εθνικής λιμενικής πολιτικής, στο πλαίσιο της αξιοποίησης των λιμένων υπό μορφή παραχώρησης χρήσεων και όχι πώλησης, όπως ισχύει και εφαρμόζεται σε ολόκληρο σχεδόν τον κόσμο και όπως το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει με συνέπεια και τεκμηριωμένα να προτείνει, εν αντιθέσει με τις πολιτικές των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και Ν.Δ., αναστέλλοντας κάθε προγραμματισμένη πώληση του ΟΛΗΓ Α.Ε. αλλά και των υπολοίπων λιμένων της Ελλάδας.»

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.