ΣΧΟΛΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΔΕΘ


Τελευταία ενημέρωση 18 Σεπτεμβρίου 2022 by manos (ceo)-admin

Η Δικαιοσύνη αποδεικνύεται με πράξεις και δεν είναι ρητορικό σχήμα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις αυταπάτες του προγράμματος «Θεσσαλονίκη», επανήλθε μοιράζοντας παροχές και ξεχνώντας τα πεπραγμένα του ως Πρωθυπουργός.

Υποσχέθηκε την προστασία της πρώτης κατοικίας, όταν με την υπογραφή της κυβέρνησης του παραδόθηκαν στα funds οι δανειολήπτες.

Μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη υλοποίησε τη στρατηγική επιλογή να αυξηθεί η εξάρτηση της χώρας από το εισαγόμενο φυσικό αέριο αφήνοντάς τους πολίτες εκτεθειμένους στην ενεργειακή κρίση, και τώρα υπόσχεται εφαρμογή της εξαίρεσης των χωρών της Ιβηρικής Χερσονήσου.

Αποκρύπτει όμως ότι Ισπανία και Πορτογαλία το πέτυχαν γιατί έχουν χαμηλή εξάρτηση από το φυσικό αέριο. Οι Έλληνες πληρώνουν από το πιο ακριβό ηλεκτρικό ρεύμα στην Ευρώπη με τη σφραγίδα των κυρίων Μητσοτάκη και Τσίπρα.

Αναφορικά με την επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, οι μνήμες είναι νωπές από την υπερχρέωση της επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η χώρα πρέπει να αποκτήσει στιβαρή σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση για κοινωνική δικαιοσύνη, εθνική αξιοπρέπεια και Δημοκρατική Ανατροπή του καθεστωτισμού και της αδικίας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΖΟΣ: ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΠΑΣΟΚ, ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΑΣΟΚ

Στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Κοτταρίδη και Νίνα Κασιμάτη μίλησε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του κ. Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, ο κ. Μάντζος τόνισε, αρχικά, ότι ο πρώην πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ «πλειοδοτούν στο προεκλογικό παζάρι και σε δημοσιονομικό λαϊκισμό σε σχέση με τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ. Αλλά ο λαός δεν ξεχνά ούτε τα πεπραγμένα ούτε τις παραλείψεις της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι μία παρθενογένεση, ούτε ένα νέο κόμμα αυτό που μας τα λέει όλα αυτά».

Σχετικά με την αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρώτη κατοικία, ο Δημήτρης Μάντζος υπενθύμισε ότι «εκείνος και η κυβέρνησή του ήταν εκείνοι που υπέγραψαν όλα τα νομοθετικά εργαλεία με τα οποία τα στεγαστικά δάνεια και τα σπίτια των πολιτών μέσα από τα κόκκινα δάνεια δόθηκαν στα ξένα funds».

Αναφορικά με την ενέργεια, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να ξεχνά κάνεις ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξαν το δρόμο στη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη και οδήγησαν στην υπερεξάρτηση της χώρας από το φυσικό αέριο».

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να σχολιάσει την αναφορά του κ. Τσίπρα στα παραδείγματα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, παρατηρώντας ότι «αυτές οι δύο χώρες δεν έχουν υπερβολική εξάρτηση το φυσικό αέριο. Εμείς, δυστυχώς, με ευθύνη δική του και του κ. Μητσοτάκη, διαχρονικά δεν κάναμε επενδύσεις στις ΑΠΕ, σε δίκτυα υψηλής συνδεσιμότητας και σε μονάδες αποθήκευσης. Εκείνοι έκαναν».

Επεσήμανε, δε, και τις σοβαρές ευθύνες της ΝΔ, η οποία «προχώρησε σε βίαιη απολιγνιτοποίηση, χωρίς κανένα σχέδιο δίκαιης μετάβασης. Προσπάθησαν με ευθύνη τους να υπερκεράσουμε τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κλείνοντας εργοστάσια πριν την ώρα τους, χωρίς να λάβουν κάποια μέριμνα για τη δίκαιη μετάβαση της κοινωνίας και την ενεργειακή μας ασφάλεια».

Όσον αφορά στη ΔΕΗ, ο κ. Μάντζος σημείωσε ότι «κανείς δεν ξεχνά ότι την υπερχρέωσή της την προκάλεσε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τα δικά της τα πεπραγμένα».

Κλείνοντας, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επανέλαβε την ανάγκη της χώρας για μία «ισχυρή σοσιαλδημοκρατική, εναλλακτική πρόταση, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης για τους πολλούς και όχι για τους λίγους», προτάσσοντας ξανά το δίλημμα που έθεσε στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Ανδρουλάκης: «δημοκρατική ανατροπή ή ανοχή στον καθεστωτισμό και τη στασιμότητα».

«Εμείς θέλουμε να αξιολογηθούμε από τους πολίτες μέσα από το πρόγραμμά μας, το δικό μας πολιτικό ήθος και τη διαφάνεια. Αυτά πρεσβεύουμε. Δεν φοβόμαστε εμείς τις εκλογές. Όσοι τις φοβούνται, μπορούν να τις αναβάλλουν όσο θέλουν. Ας αφήσουμε, λοιπόν, τα σενάρια κι ας εμπιστευτούμε τον λαό και τη δική του ετυμηγορία. Γιατί όταν ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ, βγαίνει ΠΑΣΟΚ», κατέληξε ο Δημήτρης Μάντζος.

ΟΔ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΩΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΛΟΓΩ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ

Βασικά σημεία της συνέντευξης του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Αντιπροέδρου της Βουλής στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο

Αναφορικά με τη χθεσινή ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ: Οι εξαγγελίες στη Θεσσαλονίκη είναι πάντα ζήτημα, έχουμε ξανακούσει πολλά, όποιος πήγε Θεσσαλονίκη και υποσχέθηκε τα πάντα, στην ουσία δεν κέρδισε τίποτα για τον ελληνικό λαό.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι το χρηματιστήριο ενέργειας το θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ και το συνέχισε η ΝΔ. Η μόνη λύση που μπορεί να ανακουφίσει τους πολίτες είναι πλαφόν στη λιανική τιμή ενέργειας. Το κλιμακωτό πλαφόν στη λιανική τιμή ενέργειας είναι μέτρο που πρότεινε το ΠΑΣΟΚ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ εξαιτίας των εξαρτήσεών τους δεν ήθελαν να εφαρμοστεί, συντηρώντας τα υπερκέρδη των ηλεκτροπαραγωγών. Θα είχε καταφέρει να ανακουφίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε τα funds που πήραν τα δάνεια του κόσμου ακόμα και για σπίτια πρώτης κατοικίας. Σήμερα τα σπίτια αυτά βγαίνουν στον πλειστηριασμό. Δεν ακούσαμε τίποτα σχετικό με αυτό στις εξαγγελίες του Αλ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, θα καταργηθούν με ένα νόμο και ένα άρθρο;

Το επόμενο χρονικό διάστημα οι πολίτες πρέπει να αποφασίσουν ποια πρόταση θα στηρίξουν. Εμείς είμαστε ξεκάθαροι: θέλουμε μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση με σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα. Δεν καίμε τις εκλογικές αναμετρήσεις, δεν υποβαθμίζουμε την ψήφο του ελληνικού λαού. Έχουμε τονίσει ότι ούτε ο κ. Τσίπρας, ούτε ο κ. Μητσοτάκης θα γίνουν Πρωθυπουργοί με τη βοήθειά μας αν ο λαός δεν τους δώσει αυτοδυναμία. Εμείς θα τιμήσουμε τις δεσμεύσεις μας προς τους ψηφοφόρους μας. Και οι δύο δεσμεύονται δημόσια λέγοντας ότι είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος πρέπει να είναι και Πρωθυπουργός. Αν είναι έτσι, ας ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ απευθείας τον κ. Μητσοτάκη. Εμείς δεν το στηρίζουμε αυτό και το έχουμε καταστήσει σαφές.

Τέλος, το θέμα της κοινωνικής στέγης είναι εξαιρετικά σημαντικό για την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και για τη λύση του δημογραφικού. Τα νέα ζευγάρια δεν μπορούν να κάνουν οικογένεια και οι φοιτητές δεν μπορούν να σπουδάσουν, πρέπει να δοθεί άμεσα λύση. Είναι ένα θέμα που ο κ. Ανδρουλάκης έφερε στο προσκήνιο, χαιρόμαστε που όλοι υιοθετούν τις προτάσεις που θέτουμε επί τάπητος.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.