ΣΧΟΛΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΝΔ


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 4 Αυγούστου 2022 by manos (seo)-admin

Η προσπάθεια υποβάθμισης της απόπειρας παγίδευσης του κινητού του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη από τη Νέα Δημοκρατία ξεπέρασε σήμερα κάθε όριο εκχυδαϊσμού. Έκανε ένα ακόμη βήμα για να ευτελίσει τη δράση του Predator στην Ελλάδα.

Με άρθρο του ο υπεύθυνος Προσωπικών Δεδομένων της Νέας Δημοκρατίας κ. Βαγγέλης Παπακωνσταντίνου, ρίχνει την ευθύνη για τις παγιδεύσεις στα θύματα. Θεωρεί ως απολύτως φυσιολογικό φαινόμενο τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων καθώς όπως γράφει: «Στον πραγματικό κόσμο είναι γνωστό ότι “πρόσωπα ενδιαφέροντος” παρακολουθούνται».

Φτάνει, δε, στο αμίμητο συμπέρασμα ότι υπεύθυνοι να το αντιμετωπίσουν είναι μόνο οι ενδιαφερόμενοι, περιγράφει ένα καθεστώς το οποίο απέχει πολύ από τη Δημοκρατία και αμφισβητεί το δικαίωμά τους στην καταγγελία, στην περίπτωση που «δεν έχουν εκπληρώσει τις δικές τους υποχρεώσεις στο ακέραιο».

Προς ενημέρωση του κ. Παπακωνσταντίνου, της Κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη σημειώνουμε ότι ο κ. Ανδρουλάκης απευθύνθηκε στην ειδική υπηρεσία του Ευρωκοινοβουλίου και «το εύρημα» δεν ήταν αποτέλεσμα κανενός περιοδικού τακτικού ελέγχου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αποδεικνύει περίτρανα ότι μέρος της ΝΔ με τον τρόπο που προσεγγίζει ένα τόσο σοβαρό θέμα, που άπτεται του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της διαφάνειας και της λειτουργίας της δημοκρατίας, είναι ικανό να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε επιχείρημα διαστρέβλωσης για να πετύχει τους μικροπολιτικούς του στόχους. Δείχνουν ανεξήγητη ανοχή στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.

Η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν θα τους επιτρέψουμε να επιβάλουν ως κανονικότητα τακτικές, που υπονομεύουν τους θεσμούς και εκθέτουν τη χώρα.

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΝΤΖΟΥ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΟΡΕΝ

Στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», με τους δημοσιογράφους Βασίλη Τσεκούρα και Στέλλα Παπαμιχαήλ, μίλησε το πρωί της Πέμπτης ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Σχολιάζοντας το κόστος στην ενέργεια, ο κ. Μάντζος τόνισε: «Δυστυχώς όσο καλά και να πάει ο τουρισμός, όσο θετικές και να είναι οι ενδείξεις της ελληνικής οικονομίας τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες, δεν θα λυθούν ως δια μαγείας η κρίση ακρίβειας και η κρίση ενέργειας, διότι είναι δύο διεθνείς κρίσεις που έρχονται, όμως, και επικάθονται στις στρεβλώσεις της εθνικής αγοράς. Στην ενέργεια είναι χαρακτηριστικό ότι με διαχρονική ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, δομές όπως το Χρηματιστήριο Ενέργειας ή επιλογές όπως η βίαιη απολιγνιτοποίηση χωρίς δίκαιη μετάβαση και χωρίς επενδύσεις στις ΑΠΕ, άφησαν τη χώρα μας χωρίς πυξίδα μέσα σε μια διεθνή τρικυμία».

«Είναι σαφές ότι υπάρχουν και συνθήκες αισχροκέρδειας στη χώρα μας. Και είναι πολύ θετικό ότι η ΡΑΕ κάνει επιτέλους ελέγχους και επισημαίνει αυτές τις στρεβλές πρακτικές στην αγορά της ενέργειας» πρόσθεσε, ενώ αναφέρθηκε και στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας, λέγοντας ότι «η Κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει επιτέλους τη φορολόγηση των υπερκερδών, την οποία έχει καθυστερήσει πολύ ύποπτα. Το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει καταλήξει ακόμη στη φορολογική βάση, την οποία μάλιστα προσπαθεί να την ψαλιδίσει, υπολογίζοντας εκπτώσεις εκεί που δεν πρέπει» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Όσον αφορά στη θέση του κινήματος για επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, ο Δημήτρης Μάντζος σχολίασε: «Από τον Γενάρη – Φλεβάρη το ζητάμε. Είναι μια δομική, δίκαιη λύση που η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εντάξει στην εργαλειοθήκη της. Θα οδηγούσε σε δίκαιη κατανομή του βάρους ανάμεσα στον καταναλωτή, το κράτος και τις εταιρείες».

Για τα βασικά καταναλωτικά αγαθά, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι «θα πρέπει να επαναφέρουμε την πρότασή μας για τη μείωση του ΦΠΑ από το ιδιαίτερα υψηλό, αδικαιολόγητα υψηλό συντελεστή -που είναι ο μεγαλύτερος αυτή τη στιγμή στην Ευρωπαϊκή Ένωση- σε έναν χαμηλότερο συντελεστή, ώστε εδώ και τώρα να σταματήσει το φαινόμενο της κερδοσκοπίας του κράτους εις βάρος των πολιτών».

«Ακούμε τη ΝΔ να μιλά για υπερπλεονάσματα, τα οποία θα δώσουν το περιθώριο στο κράτος να επιστρέψει κάποιες παροχές, κάποια βοήθεια εν είδει παροχών, εν είδει επιδομάτων, στην αγορά. Εμείς πρεσβεύουμε μια άλλη φιλοσοφία, μια άλλη τελείως οικονομική και κοινωνική πολιτική. Εμείς λέμε αντί να κατασκευάζει το Κράτος τεχνητά υπερπλεονάσματα μέσα από τον κόπο και τον πόνο των πολιτών, θα έπρεπε, ως Πολιτεία, να ανακουφίσει την κοινωνία, μειώνοντας τους φορολογικούς συντελεστές στα βασικά καταναλωτικά αγαθά. Αυτό είναι ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος που στέκεται δίπλα στον πολίτη», κατέληξε ο Δημήτρης Μάντζος.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ

Με τη χώρα μας να καταγράφει τον πέμπτο υψηλότερο πληθωρισμό στην Ευρωζώνη και με την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων να μειώνεται δραστικά, η εύρεση φοιτητικής στέγης αποτελεί μια ακόμα δοκιμασία για την ελληνική οικογένεια. Φέτος, οι αυξήσεις στις τιμές ενοικίασης φοιτητικών κατοικιών φτάνουν μέχρι και 22%, ενώ το διαθέσιμο απόθεμα φοιτητικών κατοικιών μειώθηκε σημαντικά, κατά 25% σε σχέση με πέρυσι, ιδιαίτερα σε δημοφιλείς τουριστικά πόλεις.

Μετά τον Γολγοθά των πανελληνίων και τις σταθερά υψηλές δαπάνες για φροντιστήριο, γονείς και φοιτητές καλούνται ξανά να κάνουν νέες θυσίες.

Απέναντι στην αδιαφορία της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει ήδη καταθέσει τις ολοκληρωμένες προτάσεις του για την ανάγκη μιας νέας στεγαστικής πολιτικής με συγκεκριμένες αναφορές στην φοιτητική στέγη. Για την κατασκευή δεκάδων χιλιάδων κατοικιών που θα διατίθενται προς ενοικίαση σε προσιτές τιμές αξιοποιώντας τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, παρέχοντας φορολογικά και άλλα κίνητρα στους ιδιοκτήτες για να ενοικιάζουν τα ακίνητα τους σε προσιτές τιμές με κοινωνικά κριτήρια ώστε τα νέα ζευγάρια, οι φοιτητές και γενικά κάθε νέος και νέα της πατρίδας μας, που ονειρεύεται να σταθεί στις δικές του δυνάμεις, να έχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε οικονομική και ποιοτική στέγη.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0CPGyrFrG6YCYcBN1u2mxafZxHRcWxqVJURJPZxJnyzcvZvQx8xi8kq1yNF7k8oWPl&id=100063595785683

Γ. ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ

«Η Κυβέρνηση αδυνατεί να ασκήσει αποτελεσματική κοινωνική πολιτική για τις οικογένειες με παιδιά»

Η κυβέρνηση παρουσιάζεται αμήχανη στην θερινή της ραστώνη. Αποδέχεται και αφήνει εκτός παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ περίπου 60.000 παιδιά.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών 2022-2023», αν και αυξημένος, δεν είναι σε θέση να καλύψει επαρκώς τις ανάγκες των οικογενειών με παιδιά 5-12 ετών. «Αγκάθι» στη λειτουργία του προγράμματος αποτελεί ο τρόπος που γίνεται η κατανομή των voucher σε περιοχές ανά τη χώρα.

Δεν αρκούν τα λόγια τα μεγάλα, δεν αρκούν τα αυξημένα κονδύλια. Χρειάζεται πρωτίστως σωστός σχεδιασμός, λαμβάνοντας υπόψη ότι η προσφορά οφείλει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες.

Ας αφήσει, λοιπόν, η κυβέρνηση Μητσοτάκη την έπαρση και ας ασχοληθεί σοβαρά με τις υποχρεώσεις της για το κοινωνικό κράτος. Γιατί η άσκηση αποτελεσματικής κοινωνικής πολιτικής για να έχει νόημα, πρέπει να έχει και ανάλογο αντίκρισμα.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΛΑΡΗ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Κ. Ο. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ομογένεια μας στην Πόλη βρέθηκε αντιμέτωπη άλλη μία φορά με μια δύσκολη κατάσταση. Μέρος του ιδρύματος Μπαλουκλί κάηκε από φωτιά που ξεκίνησε από στη στέγη και επεκτάθηκε σχετικά γρήγορα. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα. Η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια για την αποκατάσταση των ζημιών και την άμεση αρωγή των ηλικιωμένων ομογενών.

https://www.facebook.com/100063904802321/posts/pfbid0jJWJ4pxY5w6GX92vxSasNgi3vMVCqafZeRzkkD7CaFPvW2LSQDzSiqsE2DNQG2HUl/?sfnsn=mo

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ

Από το Γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού, Βουλευτή Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργου Α. Παπανδρέου, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα που αναφέρονται στη Σοσιαλιστική Διεθνή, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, ο μακροβιότερος Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, καθώς ηγείται της Οργάνωσης από το 2006, δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, σεβόμενος τις διατάξεις του Καταστατικού της Οργάνωσης που ο ίδιος εισηγήθηκε και αποφασίστηκαν στο Συνέδριο που έγινε στη Νότιο Αφρική το 2012 και προβλέπουν συγκεκριμένο αριθμό θητειών και ειδικότερα, δύο θητείες.

Την απόφασή του αυτή, γνωστοποίησε στο τελευταίο Συμβούλιο της Οργάνωσης που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη στις αρχές Ιουλίου και άνοιξε τη διαδικασία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων για τις θέσεις του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα.

Παράλληλα, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, εργάζεται με μέλη του Προεδρείου για το πλαίσιο με το οποίο θα οδηγηθεί η Σοσιαλιστική Διεθνής σε ένα μέλλον που χαρακτηρίζεται από μείζονες προκλήσεις σε όλα τα επίπεδα και καθιστά περισσότερο αναγκαίες από ποτέ τις σοσιαλιστικές αρχές και αξίες.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.