ΣΧΟΛΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ, ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ


0
(0)

Σχόλιο Γραφείου Τύπου Κινήματος Αλλαγής για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στην Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής, στο Πόρτο

Στο εξωτερικό ευχολόγια και αοριστίες, από τον κ Μητσοτάκη για την απασχόληση. Στο εσωτερικό έχει κηρύξει τον πόλεμο στα δικαιώματα των εργαζομένων και προωθεί με σχέδιο τη φτηνή και απαξιωμένη εργασία.

Αυτή η συντηρητική πολιτική δεν οδηγεί στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας αλλά σε θλιβερή οπισθοδρόμηση που ευνοεί τους λίγους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ Θ. ΚΑΤΣΑΝΕΒΑ

Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Θεόδωρο Κατσανέβα.

Από την αντίσταση κατά της Χούντας και το ΠΑΚ, την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, τις θητείες του σε κυβερνητικές θέσεις και ως βουλευτής στο Κοινοβούλιο, ο Θεόδωρος Κατσανέβας βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της πολιτικής και εργάστηκε για την παράταξη και την πατρίδα.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟ: «Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ», ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Με ιδιαίτερη συγκίνηση συμμετέχω σήμερα με τους συμπατριώτες μου, σε αυτή την εκδήλωση που διοργανώνουν οι Ομοσπονδίες Δωδεκανησιακών Σωματείων Αττικής και Ρόδου.

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από την απώλεια του Δημήτρη Κρεμαστινού, ζει όμως στη μνήμη μας και στην καρδιά μας.

Είμαστε εδώ να μιλήσουμε για τη ζωή και το έργο του. Στην ιατρική και στην πολιτική. Για τη μεγάλη προσφορά του στα Δωδεκάνησα στον τόπο μας.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος, ένας λαμπρός επιστήμονας, ένας μαχητής της Δημοκρατικής Παράταξης, βουλευτής, αντιπρόεδρος της Βουλής, υπουργός.

Θα ήταν μεγάλο λάθος να επιδιώξει κανείς να διαχωρίσει τις δυο του ιδιότητες, αυτή του κορυφαίου γιατρού και επιστήμονα και αυτή του πολιτικού. Η μια συμπλήρωνε την άλλη και οι δυο μαζί αποτελούσαν τα βασικά στοιχεία της δράσης και της προσωπικότητας του.

Ο Δ. Κρεμαστινός ήταν ο γιατρός του Ανδρέα Παπανδρέου. Ακόμα και τον Ιούνιο του 1989, όταν ο Ανδρέας νοσηλευόταν σε πολύ άσχημη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό, ο Δ. Κρεμαστινός ήταν αυτός που εξέφραζε την αισιοδοξία του ότι όλα θα πάνε καλά. Και τελικά ο Ανδρέας το ξεπέρασε και έγινε και Πρωθυπουργός. Δίπλα του με υπομονή και πιστή και στο Ωνάσειο το ’95 – ’96.

Ο Δ. Κρεμαστινός κέρδισε τη διεθνή αναγνώριση μέσα από την επιστημονική και την Ακαδημαϊκή του παρουσία, το διδακτικό και ερευνητικό του έργο, ενώ ως Υπουργός Υγείας άφησε το δικό του στίγμα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Είχε και την ευγνωμοσύνη του κόσμου, αφού ήταν πολλοί εκείνοι που τους είχε σώσει τη ζωή.

Το όνομά του συνδέθηκε με τη λειτουργία των σημαντικότερων καρδιολογικών κλινικών της χώρας, την ενίσχυση του ΕΚΑΒ, τη λειτουργία των αεροδιακομιδών, τη δημιουργία του ΟΚΑΝΑ, την εισαγωγή της τηλεϊατρικής, την αναμόρφωση του ψυχιατρείου της Λέρου και την αποασυλοποίηση, την ίδρυση και στήριξη του Νοσοκομείου Ρόδου.

Στα Δωδεκάνησα ότι υπάρχει για την Υγεία έχει τη σφραγίδα του. Έδωσε μάχες γι αυτόν τον τόπο, για να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και τη νησιωτικότητα ως πλεονέκτημα και όχι ως εμπόδιο για την ανάπτυξη.

Για μας ο Δημήτρης Κρεμαστινός ήταν «ο δικός μας γιατρός», ήταν ο σύντροφος μας, υπερασπιστής των αξιών και των ιδεών της προοδευτικής παράταξης, του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής.

Τον θυμόμαστε με αγάπη και εκτίμηση και θα τον τιμούμε πάντα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Τομέα Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής, στην οποία συμμετείχαν ο Τομεάρχης Γιώργος Π. Αποστολόπουλος και οι Αναπληρωτές Γραμματείς Νίκος Χούτας και Κώστας Δοντάς.

Η συζήτηση που ακολούθησε με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Γρηγόρη Γουρδομιχάλη και τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Κατσαντώνη, επικεντρώθηκε στο κυοφορούμενο νομοσχέδιο περί ζώων συντροφιάς αλλά και σε θέματα Περιβάλλοντος.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι το νέο σχέδιο νόμου χρήζει αλλαγών σε πολλές από τις διατάξεις που έχουν έως τώρα δει το φως της δημοσιότητας

Επιπλέον, έγινε ενημέρωση για την πορεία ολοκλήρωσης της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Σχιστού όπου υπάρχουν απόβλητα με αυξημένη ακτινοβολία και για τον ευρύτερο σχεδιασμό δράσεων πυροπροστασίας στο όρος Αιγάλεω.

Από την πλευρά των εκπροσώπων του Κινήματος Αλλαγής, τονίστηκε η ιδιαίτερη σημασία που έχει η ενίσχυση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων αλλά και των δράσεων για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής, καθώς η Κυβέρνηση υποβαθμίζει συστηματικά τη συμβολή των Δήμων σε αυτούς τους κρίσιμους τομείς.

Αμφότεροι τόνισαν επίσης ότι στο νέο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς πρέπει να υπάρξει δέσμευση για οικονομική επιχορήγηση καθώς και αποτελεσματικό πλαίσιο ελέγχου ώστε να εξασφαλίζεται η διαφάνεια για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Το Κίνημα Αλλαγής ακολουθεί με συνέπεια τις πρωτοπόρες νομοθετικές πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ για την προστασία των ζώων και θέτει ως αφετηρία της πολιτικής του την πραγματική αγάπη, την ευαισθησία και τα αυτονόητα δικαιώματα για τους «μικρούς συμπολίτες» μας.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΚΥΛΙΘΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΣΤΟΝ Ρ/Σ ALPHA 98,9 ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑΚΟΥΜΗ

 

Για το «ξεκλείδωμα» της πατέντας του εμβολίου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού:

Την ώρα που χάνονται ανθρώπινες ζωές το τελευταίο που ενδιαφέρει τους ανθρώπους που δίνουν τις μάχες στις εντατικές αλλά και εκείνους που χάνουν δικούς τους ανθρώπους, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη, είναι το ποιος θα καρπωθεί την πρωτογενή αναφορά μιας πρότασης που πραγματικά μπορεί να δώσει λύση, ειδικά όταν κανείς από τους δύο δεν ήταν αυτός που προηγήθηκε.

Το άνοιγμα της πατέντας είναι καθοριστικής σημασίας για να μπορέσει να διευρυνθεί η παραγωγή των εμβολίων, ειδικά σήμερα που βλέπουμε ότι μετά από πέντε μήνες που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί, ακόμη υπάρχουν πολλά περιθώρια για δυναμικότερη ανάπτυξη και παραγωγή των εμβολίων, με συνέπειες και στις αναπτυγμένες χώρες, πόσο μάλλον στις αναπτυσσόμενες.

Η απαίτηση από την κυβέρνηση είναι να στηρίξει το άνοιγμα της πατέντας στα ευρωπαϊκά όργανα και να καταλήξει σε αποφάσεις στην κατεύθυνση της πρότασης που έθεσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden.

Για εργασιακό νομοσχέδιο:

Για ακόμη μια φορά κάνουμε νομοθέτηση δια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και όχι μέσα στη Βουλή. Η μόνη εικόνα που έχουμε για το νομοσχέδιο είναι από δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και διαρροές που αρκετές φορές είναι και αντιφατικές μεταξύ τους σε μια προσπάθεια να μαζέψουν, να αλλάξουν, να διορθώσουν και να ντύσουν με διαφορετικό περιτύλιγμα αυτό που τελικά θα έρθει.

Επί των διαρροών που παρακολουθούμε, υπάρχει ένα σημαντικό ζήτημα. Προφανώς κανείς δεν λέει, ότι το 2021 δεν χρειάζεται να επαναπροσδιορίσουμε το πλαίσιο ρύθμισης των εργασιακών σχέσεων όχι μόνο γιατί η πανδημία έχει αλλάξει τα δεδομένα σε αυτές, αλλά πολύ περισσότερο γιατί η τεχνολογία και η σύγχρονη μορφή της εργασίας απαιτεί ένα σοβαρό πλαίσιο ρύθμισης και νέες απαντήσεις. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με όρους που έχουν να κάνουν με απλήρωτες υπερωρίες, αλλά και το πολύ σημαντικό που αφορά στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, που έχει να κάνει με τη μεταφορά των εργασιακών διαπραγματεύσεων από το συλλογικό επίπεδο στο ατομικό. Όπου νομίζω καταλαβαίνουμε όλοι, ότι όταν διαπραγματεύεται ατομικά ο εργαζόμενος με τον εργοδότη, τότε προφανώς δεν έχει ο εργαζόμενος τη δύναμη να επιβάλλει τους όρους που επιθυμεί, αλλά το αντίθετο.

Δυστυχώς φοβάμαι ότι με αυτά που ακούμε, για ακόμα μία φορά, επιχειρείται τα αποτελέσματα και οι συνέπειες της κρίσης να μετακυλιθούν σε βάρος των εργαζομένων.

Ο Γραμματέας του Τομέα Αθλητισμού του Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Ζαννιάς, με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνεχάρη την Τρικαλινή Πρωταθλήτρια Φένια Τζέλη για την πρόκριση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

«Και το Tae Kwon Do στο Τόκιο!

Ακόμη ένα άθλημα παρόν στο Τόκιο!
Μετά τους μεταλλιούχους Ολυμπιονίκες, Μιχάλη Μουρούτσο, Αλέξανδρο Νικολαΐδη, Έλλη Μυστακίδου, την 8η Ολυμπιονίκη, Αρετή Αθανασοπούλου και την Κυριακή Κούβαρη, η 19χρονη Τρικαλινή Πρωταθλήτρια του Tae Kwon Do Φένια Τζέλη θα είναι παρούσα στο Τόκιο.
Το Προολυμπιακό Τουρνουά στη Σόφια μας έδωσε τη χαρά του 45ου εισιτηρίου, ΜΟΝΟ με τη βοήθεια της Ομοσπονδίας, του Δήμου Τρικκαίων, του Συλλόγου Ολυμπιακών Αθλημάτων Τρικάλων και την ΑΜΕΡΙΣΤΗ οικονομική στήριξη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Θερμά συγχαρητήρια Φένια, θερμά συγχαρητήρια στον προπονητή σου Νίκο Παϊταρίδη και στο Σωματείο σου!
Είμαι βέβαιος ότι η διαδρομή της Φένιας θα συνεχίσει την παράδοση των μεταλλίων του Tae Kwon Do στο Τόκιο.»

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟ ΧΑΣΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΥΡΥΝΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΔ

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) με θέμα το άνοιγμα των σχολείων και τις εξελίξεις στην εκπαίδευση.

Στην συζήτηση μετείχαν η υπεύθυνη της Κ.Ο. Χαρά Κεφαλίδου και ο Γραμματέας του Τομέα Παιδείας Νίκος Τσούλιας.

Μετά την τηλεδιάσκεψη η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έκανε την ακόλουθη δήλωση.

Ένα χρόνο τώρα η Κυβέρνηση απέτυχε να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Επέτρεψε τον συνωστισμό στις τάξεις, κινήθηκε χωρίς σχέδιο για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση (που λειτούργησε μόνο χάρις στο φιλότιμο των εκπαιδευτικών), ενώ και οι υποδομές της παραμένουν σε πολλά σχολεία προβληματικές.

Με την πολιτική της διεύρυνε το μαθησιακό χάσμα και τις εκπαιδευτικές ανισότητες.

Τώρα τα σχολεία ανοίγουν όπως ακριβώς έκλεισαν.

Με τον ίδιο αριθμό μαθητών στις τάξεις, μια και δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη για την αποσυμφόρηση από τον συνωστισμό.

Ενώ η μόνη μέριμνα για την ασφαλή λειτουργία, επαφίεται στους μαθητές και τις οικογένειές τους. Χρήσιμα είναι τα self tests αλλά είναι ανεπίτρεπτο το κράτος να απουσιάζει στα θέματα προστασίας της δημόσιας υγείας και να μεταφέρει όλη την ευθύνη του στους πολίτες.

Για τον λόγο αυτό, αλλά και για να αντιμετωπισθούν επιτέλους τα προβλήματα εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς προτείνουμε:

1) • Να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, αλλά να περιληφθεί σ’ αυτόν και το σύνολο των εργαζομένων στα σχολεία (και οι καθαρίστριες).

• Πέραν των self tests για εκπαιδευτικούς – μαθητές είναι αναγκαίο ο ΕΟΔΥ, να προχωρήσει σε δειγματοληπτικά και περιοδικά rapid tests.

2) Η ύλη για την νέα σχολική χρονιά πρέπει να αναδιαταχθεί με την ευθύνη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, και να προβλεφθεί πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας για όσους απαιτείται. Ώστε να αντιμετωπισθούν το μαθησιακό χάσμα και οι ανισότητες.

3) Μέσα στο καλοκαίρι πρέπει να καλυφθούν τα κενά της εκπαίδευσης, με την πρόσληψη 10.500 εκπαιδευτικών. Και να εξευρεθούν πρόσθετες αίθουσες, ώστε με την νέα σχολική χρονιά να αντιμετωπιστεί ο συνωστισμός στις τάξεις.

4) Η λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων των εκπαιδευτικών μόνο με διορισμένα μέλη, δημιουργεί θέμα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Το Υπουργείο Παιδείας που προκάλεσε με τους χειρισμούς του το πρόβλημα, οφείλει να βρει λύση για τα την ομαλή εκλογή εκπροσώπων των εκπαιδευτικών.

5) Η εφαρμογή της γενικευμένης δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης είναι σωστή, αλλά απαιτεί τις κατάλληλες υποδομές. Δεν επιτρέπεται να στοιβάζονται τα νήπια σε κοντέινερ, που τοποθετούνται στις αυλές των δημοτικών.

Είναι απαραίτητο το θέμα των υποδομών να λυθεί το ταχύτερο.

Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ Ο κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα των εργασιακών, ο Παύλος Χρηστίδης Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής τόνισε:

“Εμείς νομοθετήσαμε το 2010 διευθέτηση χρόνου μόνο για ειδικές ανάγκες της επιχείρησης και αποκλειστικά με συλλογική σύμβαση.

Η ΝΔ με όσα διαβάζουμε, αφήνει τον εργαζόμενο μόνο απέναντι στον εργοδότη, άρα ουσιαστικά απροστάτευτο.

Συμφωνία εργοδότη- μεμονωμένου εργαζόμενου, σημαίνει επιβολή της θέλησης του εργοδότη.

Είναι, λοιπόν, σαφές ότι καμία σχέση δεν έχουν οι νόμοι ΠΑΣΟΚ με αυτό που φέρνει ο κ. Μητσοτάκης.

Αναλυτικότερα, στο άρθρο 7 παρ. 6, προβλέπεται ότι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας των παραγράφων 1 και 2 καθορίζεται, κατά σειρά προτεραιότητας, με επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας ή με συμφωνίες του εργοδότη και του επιχειρησιακού σωματείου ή του εργοδότη και του συμβουλίου των εργαζομένων ή του εργοδότη και των ενώσεων προσώπων της επόμενης παραγράφου, ενώ το άρθρο 7 παρ. 1 εδάφ. 2,3 προβλέπει οτι η επιπλέον απασχόληση παρέχεται από τον εργαζόμενο υπό τις προϋποθέσεις της παραγράφου 6, εφόσον η επιχείρηση εμφανίζει σώρευση εργασίας που οφείλεται είτε στη φύση, στο είδος ή στο αντικείμενο των εργασιών της είτε σε ασυνήθεις ή απρόβλεπτους λόγους.

Ο εργαζόμενος έχει δικαίωμα να αρνηθεί την παροχή της επιπλέον αυτής εργασίας, αν δεν είναι σε θέση να την εκτελέσει και η άρνησή του δεν είναι αντίθετη με την καλή πίστη. Αυτή η άρνηση του εργαζομένου να παράσχει την επιπλέον εργασία δεν συνιστά λόγο καταγγελίας της σύμβασης εργασίας του.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 10.5.2021

Φ. Γεννηματά: Να αντιμετωπίσουμε το μαθησιακό χάσμα & τις εκπαιδευτικές ανισότητες που διευρύνει η ΝΔ

«Η κυβέρνηση με την πολιτική της διεύρυνε το μαθησιακό χάσμα και τις εκπαιδευτικές ανισότητες» επεσήμανε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα με το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) για το άνοιγμα των σχολείων και τις εξελίξεις στην εκπαίδευση. Ειδικότερα: «Ένα χρόνο τώρα η Κυβέρνηση απέτυχε να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των σχολείων. Επέτρεψε τον συνωστισμό στις τάξεις, κινήθηκε χωρίς σχέδιο για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση (που λειτούργησε μόνο χάρις στο φιλότιμο των εκπαιδευτικών), ενώ και οι υποδομές της παραμένουν σε πολλά σχολεία προβληματικές”, σχολίασε, ενώ πρότεινε:

Να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, αλλά να περιληφθεί σ’ αυτόν και το σύνολο των εργαζομένων στα σχολεία (και οι καθαρίστριες).
Πέραν των self tests για εκπαιδευτικούς – μαθητές είναι αναγκαίο ο ΕΟΔΥ, να προχωρήσει σε δειγματοληπτικά και περιοδικά rapid tests.
Η ύλη για την νέα σχολική χρονιά πρέπει να αναδιαταχθεί με την ευθύνη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, και να προβλεφθεί πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίες για όσους απαιτείται. Ώστε να αντιμετωπισθούν το μαθησιακό χάσμα και οι ανισότητες.
Μέσα στο καλοκαίρι πρέπει να καλυφθούν τα κενά της εκπαίδευσης, με την πρόσληψη 10.500 εκπαιδευτικών. Και να εξευρεθούν πρόσθετες αίθουσες, ώστε με την νέα σχολική χρονιά να αντιμετωπιστεί ο συνωστισμός στις τάξεις.
Η λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων των εκπαιδευτικών μόνο με διορισμένα μέλη, δημιουργεί θέμα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Το Υπουργείο Παιδείας που προκάλεσε με τους χειρισμούς του το πρόβλημα, οφείλει να βρει λύση για τα την ομαλή εκλογή εκπροσώπων των εκπαιδευτικών.
Η εφαρμογή της γενικευμένης δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης είναι σωστή, αλλά απαιτεί τις κατάλληλες υποδομές. Δεν επιτρέπεται να στοιβάζονται τα νήπια σε κοντέινερ, που τοποθετούνται στις αυλές των δημοτικών.

Εργασιακά: Καμία σχέση οι νόμοι του ΠΑΣΟΚ με αυτό που φέρνει η ΝΔ

Οι παρανοήσεις που εξυπηρετούν το επικοινωνιακό παιχνίδι της ΝΔ, αναπαράγονται από διάφορα μέσα ενημέρωσης κι ευνοούν το αφήγημα της κυβέρνησης για τα εργασιακά πρέπει να λάβουν τέλος. Οι νόμοι του ΠΑΣΟΚ, ακόμη και στα δύσκολα μνημονιακά χρόνια, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με αυτό που φέρνει τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Διευκρινίζουμε: Το 2010 το ΠΑΣΟΚ νομοθέτησε διευθέτηση χρόνου μόνο για ειδικές ανάγκες της επιχείρησης και αποκλειστικά με συλλογική σύμβαση. Αντιθέτως, σύμφωνα με όσα διαβάζουμε για το αντ-εργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, η ΝΔ τώρα αφήνει τον εργαζόμενο μόνο και ουσιαστικά απροστάτευτο απέναντι στον εργοδότη, αφού μία συμφωνία εργοδότη – μεμονωμένου εργαζόμενου, δεν μπορεί να σημαίνει τίποτα άλλο πέραν της επιβολής της θέλησης του εργοδότη. Με τον νόμο του ΠΑΣΟΚ, ο εργαζόμενος είχε το δικαίωμα να αρνηθεί την παροχή επιπλέον εργασίας, χωρίς αυτή η άρνηση να συνιστά λόγο καταγγελίας της σύμβασης εργασίας του. Περισσότερα ΕΔΩ.

Πανδημία: Στα λόγια η αναγνώριση της προσφοράς των υγειονομικών

Μόνο στα χειροκροτήματα από τα μπαλκόνια θα περιοριστεί ξανά η κυβέρνηση για την ανταμοιβή των υγειονομικών που εδώ κι έναν χρόνο βρίσκονται με αυτοθυσία στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας. Μπορεί τόσους μήνες το υγειονομικό προσωπικό της χώρας να εργάζεται ακατάπαυστα, ξεπερνώντας τα όρια της σωματικής και ψυχολογικής αντοχής του, ωστόσο δεν υπάρχει καμία νέα εξέλιξη στο ζήτημα του μπόνους που είχε εξαγγείλει ο Υπουργός Υγείας για τους εργαζομένους στο ΕΣΥ. Επιπλέον, παρά τα όσα ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, που σε αυτήν την πρωτοφανή υγειονομική κρίση άφησε ανοχύρωτο το ΕΣΥ καθιστώντας δραματικές τις συνθήκες εργασίας του υγειονομικού προσωπικού, η πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα κι Ανθυγιεινά Επαγγέλματα ως μία ελάχιστη αναγνώριση της προσφορά τους, ακόμα δεν έχει ικανοποιηθεί! Περισσότερα ΕΔΩ.

Τουρισμός-Επισιτισμός: Να συνεχιστεί η στήριξη της Πολιτείας

Πλήρως απροστάτευτοι θα μείνουν από την Πολιτεία οι εργαζόμενοι στον πληττόμενο κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού μετά την 15η Μαΐου, παρόλο που τα περισσότερα ξενοδοχεία ανά την επικράτεια δεν αναμένεται να λειτουργήσουν ακόμη. Μάλιστα, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, μία στις τρεις επιχειρήσεις εστίασης δεν θα ανοίξει, ενώ δύο στις τρεις δεν θα καταφέρουν να απορροφήσουν το σύνολο του προσωπικού, αφού θα υπάρχουν περιοριστικοί όροι τόσο στο ωράριο, όσο και στη χρήση τραπεζοκαθισμάτων. Παράλληλα, στον τομέα του τουρισμού, μπορεί το πιλοτικό άνοιγμα να έχει ήδη ξεκινήσει, όμως ακόμη αυτό δεν έχει κεφαλαιοποιηθεί, ούτε αναμένεται να συμβεί μέσα στον Μάιο. Οι εργαζόμενοι του κλάδου αλλά και οι οικογένειές τους θα αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, αν η κυβέρνηση δεν δώσει στις επιχειρήσεις του κλάδου τη δυνατότητα για αναστολές εργασίας και καταβολή της κρατικής ενίσχυσης ή και δικαίωμα μονομερούς δήλωσης από τον εργαζόμενο μετά τις 15 Μαΐου και τον Ιούνιο αλλά κι δεν βρει τρόπο να στηρίξει τους εποχικά εργαζόμενους χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης. Περισσότερα ΕΔΩ.

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΜΕ Π. ΣΑΝΤΣΕΘ: ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Αμέσως μετά τη συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ στο περιθώριο του Delphi Economic Forum, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη χαρά συναντήθηκα σήμερα με τον Πέδρο Σάντσεθ, τον αγαπητό φίλο και σύντροφο. Είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για την πορεία της Ευρώπης αλλά και το ρόλο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Την επόμενη ημέρα από την πανδημία, είναι πολύ σημαντικό εμείς οι σοσιαλιστές να είμαστε πρωταγωνιστές, γιατί υπάρχει η απειλή συντηρητικές και οπισθοδρομικές πολιτικές να οδηγήσουν σε νέα κοινωνική κρίση και σε αδιέξοδα την Ευρώπη. Οφείλουμε λοιπόν να πρωταγωνιστήσουμε για την ολοκλήρωση της Ευρώπης και για ένα νέο πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο που θα εξασφαλίζει πλήρη απασχόληση και θα αντιμετωπίζει τις ανισότητες. Βεβαίως συζητήσαμε και για την ανάγκη να επιβληθεί ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου στην ευρύτερη περιοχή και να αντιμετωπιστεί η επιθετική στάση της Τουρκίας».

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.