ΣΧΟΛΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 16 Νοεμβρίου 2020 by manos (seo)-admin

Είναι αυτονόητο ότι ο φετινός εορτασμός πρέπει να γίνει στο πλαίσιο τήρησης των υγειονομικών μέτρων χωρίς πορεία.

Αυτό δεν δικαιολογεί τον αυταρχισμό , την επίδειξη ισχύος της κυβέρνησης και τις ακραίες απαγορεύσεις τις οποίες καταδικάσαμε. Ρίχνει λάδι στη φωτιά με απαγορεύσεις που θυμίζουν τα ” Αποφασίζομεν και διατάσσομεν”.

Επιδιώκει η Κυβέρνηση με την στάση της να οδηγήσει σε μια τεχνητή σύγκρουση για να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη. Δυστυχώς παγιδεύονται στη μεθόδευση της Κυβέρνησης και άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Είναι προφανές ότι κάποιοι επιλέγουν τον διχασμό και μάλιστα με αφορμή και την επέτειο του Πολυτεχνείου. Εμείς δεν συμμετέχουμε σε μετωπικές κινήσεις, δεν συνεργούμε στην πόλωση. Η χώρα δεν αντέχει άλλη διχόνοια.

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ

1. Το «Πολυτεχνείο» είναι εμβληματική επέτειος της Ελληνικής Δημοκρατίας και οι εκδηλώσεις μνήμης του οφείλουν να αφουγκράζονται τις αγωνίες του λαού, στο όνομα του οποίου έγινε η εξέγερση.

Θα έπρεπε να είναι αυτονόητο ότι μέσα στην κρίση της πανδημίας και σε περίοδο καραντίνας, την ώρα που έχουμε χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες νεκρούς προέχει η ζωή των ανθρώπων και η δημόσια υγεία.

Για αυτούς τους λόγους το Κίνημα Αλλαγής επέλεξε από την πρώτη στιγμή τον δρόμο της υπευθυνότητας. Η Πρόεδρος Φώφη Γεννηματά τόνισε μιλώντας στη Βουλή στις 12/11, ότι εφέτος το Πολυτεχνείο πρέπει να εορταστεί σεμνά και μετρημένα, χωρίς πορεία όπου ο συνωστισμός είναι αναπόφευκτος.

2. Δυστυχώς όμως η Κυβέρνηση της ΝΔ, επέλεξε να στήσει σκηνικό έντασης και σύγκρουσης ακόμα και για το αυτονόητο.

Επιλέγουν τη μετωπική αντιπαράθεση, προκειμένου μέσω της πόλωσης, να αποπροσανατολίσουν από τα πραγματικά προβλήματα και με δήθεν επίδειξη ισχύος να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη.

Το χορό της όξυνσης έσυρε προσωπικά ο ίδιος ο κ Μητσοτάκης με την στάση του στην Βουλή, προκαλώντας σε αναμέτρηση τα κόμματα που είχαν διαφορετική άποψη. Αντί ως όφειλε να επιδιώξει με νηφάλιο διάλογο την απαραίτητη συνεννόηση και συναίνεση.

Είχαν προηγηθεί οι απαράδεκτες «προφορικές απαγορεύσεις» του αρμόδιου Υπουργού, το καθόλου τυχαίο show βουλευτή της ΝΔ κατά την εκκένωση του Πολυτεχνείου και σειρά δηλώσεων κυβερνητικών αξιωματούχων που έριχναν λάδι στη φωτιά.

Αποκορύφωμα της κυβερνητικής μεθόδευσης για την τεχνητή σύγκρουση είναι η ακραία απόφαση του αρχηγού της αστυνομίας για την γενικευμένη απαγόρευση στο σύνολο της Επικράτειας.

Απόφαση που κρίνεται πολιτικά, ως απαράδεκτη και προκλητική και αποδεικνύει τον αυταρχικό κατήφορο της Κυβέρνησης, πέρα από νομικές προσεγγίσεις και νομικίστικες ερμηνείες που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά.

Ο κ Μητσοτάκης καταφεύγοντας στο «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» φέρει την κύρια ευθύνη για τις επικίνδυνες καταστάσεις που δημιουργούνται.

3. Δυστυχώς όμως, στην μεθόδευση της Κυβέρνησης για την τεχνητή πόλωση και τον διχασμό, παγιδεύονται και άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Δεν συναινούμε σε κείμενα, που ενώ δεν έχουν κανένα πρακτικό αντίκρισμα για την υπέρβαση των κυβερνητικών αυθαιρεσιών, ουσιαστικά υιοθετούν την επιλογή κομμάτων (ΚΚΕ, Μερα25) για την πραγματοποίηση πορείας εν μέσω πανδημίας σε αντίθεση με την δική μας θέση. Η στάση δε του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει για μια ακόμα φορά τον οπορτουνισμό του, αφού ενώ υποτίθεται δεν συμφωνεί με την πορεία συνυπογράφει στην ουσία για την πραγματοποίηση της για να σιγοντάρει την πόλωση.

4. Το Κίνημα Αλλαγής δεν παίζει αυτές τις κρίσιμες ώρες με τη φωτιά, δεν συμμετέχει σε μετωπικές κινήσεις, δεν συναινεί στην πόλωση.

Η χώρα δεν αντέχει άλλη διχόνοια την ώρα που αντιμετωπίζει όχι μόνο τους μεγάλους κινδύνους για την υγεία των πολιτών αλλά κινδυνεύει με νέα αδιέξοδα στην οικονομία που διευρύνουν τις ανισότητες και απειλούν την κοινωνική συνοχή.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ

Ανακοίνωση του Τομέα Ενέργειας του Κινήματος Αλλαγής και του αρμόδιου Τομεάρχη Γιώργου Αρβανιτίδη

Κυβέρνηση των “ολίγων” και στην ενέργεια

Καθολικό lockdown στην Ενεργειακή Δημοκρατία από τον κ. Χατζηδάκη

Ενημερωθήκαμε την Παρασκευή το απόγευμα, μέσα από δελτίο τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για μια… «Νέα δέσμη μέτρων μακράς πνοής και συνολικής ρύθμισης της αγοράς των ΑΠΕ». Πρόκειται στην πραγματικότητα για μια δέσμη μέτρων που φέρνει το απόλυτο lockdown στις Ενεργειακές Κοινότητες και τους μικρομεσαίους παραγωγούς ΑΠΕ. Ο κ. Χατζηδάκης ναρκοθετεί την προσπάθεια επίτευξης των ενεργειακών και κλιματικών στόχων της χώρας και δεν προωθεί τον εκδημοκρατισμό της ενέργειας, αλλά τον συγκεντρωτισμό των ΑΠΕ.

Το πρόβλημα της οικονομικής στήριξης του ειδικού λογαριασμού για τις ΑΠΕ (ΕΛΑΠΕ) δεν αντιμετωπίζεται ορθολογικά και δίκαια. Το έλλειμμα του ΕΛΑΠΕ ήταν στρατηγική επιλογή του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για να στηθεί το δήθεν success story της ΔΕΗ. Σήμερα καταλαβαίνουμε ότι το έλλειμμα του ΕΛΑΠΕ θα φορτωθεί τελικά στις πλάτες των μικρομεσαίων επενδυτών και των απλών καταναλωτών. Την ίδια στιγμή, οι «μεγάλοι παίκτες» του κλάδου αναιτιολόγητα και απροκάλυπτα απαλλάσσονται από την έκτακτη εισφορά. Για μία ακόμη φορά η Κυβέρνηση προσφέρει ασυλία στην επιχειρηματική ελίτ της χώρας «αποφασίζοντας και διατάσσοντας» μέτρα και καταστρατηγώντας κάθε έννοια ενεργειακής δημοκρατίας.

Τα δήθεν διαρθρωτικά μέτρα επιβεβαιώνουν επίσης την επιλογή να εξαλειφθούν οι μικρομεσαίοι παραγωγοί ΑΠΕ και να χαριστεί όλος ο ηλεκτρικός χώρος της χώρας στα χέρια λίγων και εκλεκτών. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν δεν τεκμηριώνονται από καμία μελέτη και δεν έχουν συνοχή.

Με την ΥΠΑ 26ης Μαρτίου 2020 (ΦΕΚ 1045/Β/26-3-2020) ο κ. Χατζηδάκης πανηγύριζε γιατί διαμορφώθηκε ένα ξεκάθαρο πλαίσιο για τους μικρομεσαίους παραγωγούς ΑΠΕ ιδιώτες και Ενεργειακές Κοινότητες, δίδοντας τους σταθερές ταρίφες μέχρι και τον Απρίλιο του 2022, καλώντας τους να επενδύσουν στην Πράσινη Ενέργεια. Σήμερα, λίγους μόλις μήνες μετά, και ενώ περισσότεροι από 100.000 επενδυτές έχουν εμπλακεί σε διαδικασία αδειοδότησης περισσοτέρων από 7.000 έργων ΑΠΕ σε όλη την Ελλάδα, ανακοινώνει ο κ. Χατζηδάκης ότι αλλάζει το πλαίσιο με το οποίο θα εξεταστούν όλες οι κατατεθειμένες αιτήσεις στους Διαχειριστές.

Η Κυβέρνηση παραδίδει πλέον οριστικά στα χέρια των λίγων και όχι των πολλών, την ενεργειακή μετάβαση και τους στόχους για το 2030 και 2050, που πρέπει να πετύχει η Ελλάδα. Ουσιαστικά, με τη νέα δέσμη μέτρων που εξήγγειλε ο κ. Χατζηδάκης, εν μέσω πανδημίας, βάζει ταφόπλακα σε έναν τόσο πολύτιμο θεσμό, όπως οι Ενεργειακές Κοινότητες, καθώς προχωρά σε διακρίσεις εις βάρος τους.

Το Κίνημα Αλλαγής καλεί τον Υπουργό να πάρει πίσω την δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε και να δώσει χώρο και χρόνο για ουσιαστικό διάλογο.

Το Κίνημα Αλλαγής για να σωθεί την ύστατη αυτή ώρα ό,τι σώνεται από το κύρος και την αξιοπιστία της χώρας, αλλά και για να υπάρξει πραγματικά δίκαιη λύση στο έλλειμμα του ΕΛΑΠΕ με μόνιμους και σταθερούς κανόνες, ζητά:

– Να απαλειφθεί η εισφορά επί του τζίρου στους παραγωγούς ΑΠΕ.

– Να αυξηθεί η εισροή στον ΕΛΑΠΕ, μέσω της αύξησης του ποσοστού πώλησης δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων στο 85%.

– Να ενεργοποιηθεί η αγορά των εγγυήσεων προέλευσης.

– Να καλυφθεί το επιπλέον κόστος από τους Προμηθευτές Ενέργειας, που εμφανίζουν υπερκέρδη λόγω της μεγάλης διείσδυσης ΑΠΕ.

– Να δημιουργηθεί μηχανισμός αντιστάθμισης για τη χρέωση των Προμηθευτών Ενέργειας, ο οποίος θα λειτουργεί ανεξάρτητα, με όρους αγοράς, χωρίς υπουργικές παρεμβάσεις και θα αποδίδει στον ΕΛΑΠΕ μέρος του οφέλους που έχουν οι Προμηθευτές από τη διείσδυση των ΑΠΕ. Αυτό θα αποτελεί μία στοιχειώδη επιστροφή της υπερκερδοφορίας των Προμηθευτών Ενέργειας, η οποία οφείλεται στη μεγάλη διείσδυση των ΑΠΕ και τη μείωση της Οριακής Τιμής Συστήματος που αυτή συνεπάγεται.

– Να δημιουργηθούν μηχανισμοί που θα διασφαλίζουν τα έσοδα του ΕΛΑΠΕ και δεν θα εξαρτώνται από τις διαθέσεις του εκάστοτε Υπουργού και τις πολιτικές ή προτεραιότητες που ο ίδιος θέτει.

Ζητάμε επίσης και προτείνουμε τα εξής:

1. Να εξεταστούν όλα τα εκκρεμή αιτήματα στους Διαχειριστές (ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ) που έχουν υποβληθεί έως 31/12/2020 με το σημερινό καθεστώς, ασχέτως του χρόνου που θα απαιτηθεί. Δεν μπορούν οι όροι να αλλάζουν αφού έχουν καταθέσει οι επενδυτές τα αιτήματά τους. Οι επενδυτές άλλωστε δεν ευθύνονται για την ταχύτητα εξέτασης των αιτημάτων τους από τους Διαχειριστές.

2. Να λάβει παράταση 3 μηνών, έως 1/4/2021, η εφαρμογή του νέου πλαισίου λειτουργίας των ΑΠΕ (Διαγωνισμοί και για τα μικρά έργα ΑΠΕ) προκειμένου να έχουν το περιθώριο οι επενδυτές που βρίσκονται σε διαδικασία ολοκλήρωσης αιτημάτων στους Διαχειριστές να το πράξουν, καθώς η όποια καθυστέρηση οφείλεται σε υπολειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών λόγω γενικευμένου lockdown εξαιτίας του COVID -19.

3. Να διασφαλιστεί ότι δεν θα γίνει καταστρατήγηση της διαδικασίας των διαγωνιστικών διαδικασιών στα μικρά έργα ιδιωτών και Ενεργειακών Κοινοτήτων, ώστε να έχουμε φαινόμενα μία μεγάλη εταιρεία να συμμετέχει με μεγάλο αριθμό μικρών έργων.

ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ “ΚΑΛΕΣΜΑ” ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Σχόλιο Γραφείου Τύπου Κινήματος Αλλαγής

Το εκ των υστέρων «κάλεσμα» του κ. Μητσοτάκη για κοινή παρουσία των πολιτικών αρχηγών στο μνημείο του Πολυτεχνείου είναι προσχηματικό, αφού ο ίδιος έσυρε πρώτος το χορό του αυταρχισμού, της πόλωσης και του διχασμού για μικρομματικό όφελος.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 16.11.2020

Πολυτεχνείο: Δεν παίζουμε με τη φωτιά του διχασμού

Από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίσαμε τη θέση μας. To Πολυτεχνείο είναι μια εμβληματική επέτειος και οι εκδηλώσεις μνήμης οφείλουν να αφουγκράζονται τις αγωνίες του λαού, στο όνομα του οποίου έγινε η εξέγερση. Θα έπρεπε λοιπόν να είναι αυτονόητο ότι μέσα στην κρίση της πανδημίας και σε περίοδο καραντίνας – κυρίως, όμως, την ώρα που έχουμε χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες νεκρούς καθημερινά – προέχει η ζωή των ανθρώπων και η δημόσια υγεία.

Επιλέξαμε έτσι το δρόμο της υπευθυνότητας: στις 12/11, από τη Βουλή, η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι το Πολυτεχνείο πρέπει εφέτος να εορταστεί σεμνά και μετρημένα, χωρίς πορεία, προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός.

Η κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε να στήσει σκηνικό έντασης και σύγκρουσης για το αυτονόητο. Θέλησε να αποπροσανατολίσει μέσω της πόλωσης από τα πραγματικά προβλήματα και ν’ αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη με δήθεν επίδειξη ισχύος.

Ο κ. Μητσοτάκης έσυρε πρώτος το χορό της όξυνσης με τη στάση του στη Βουλή, προκαλώντας σε αναμέτρηση τα κόμματα που είχαν διαφορετική άποψη. Και το κάλεσμά του για κοινή παρουσία των πολιτικών αρχηγών στο Πολυτεχνείο ήρθε εκ των υστέρων, με αποτέλεσμα να είναι προσχηματικό. Δεν επιδίωξε εξαρχής την απαραίτητη συνεννόηση και συναίνεση, ενώ είχαν προηγηθεί μεταξύ άλλων απαράδεκτες προφορικές απαγορεύσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Το αποκορύφωμα, όμως, της κυβερνητικής μεθόδευσης γι’ αυτή την τεχνητή σύγκρουση είναι η ακραία απόφαση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ για γενικευμένη απαγόρευση συναθροίσεων στο σύνολο της Επικράτειας. Απόφαση πολιτικά απαράδεκτη και προκλητική, η οποία επιβεβαιώνει τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης. Ο κ. Μητσοτάκης καταφεύγει στο «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και φέρει την κύρια ευθύνη για τις επικίνδυνες καταστάσεις που δημιουργούνται.

Σ’ αυτή την τεχνητή πόλωση, όμως, παγιδεύονται και άλλες πολιτικές δυνάμεις. Εμείς, ως Κίνημα Αλλαγής, δεν συναινούμε σε κείμενα που δεν έχουν πρακτικό αντίκρισμα για την υπέρβαση των κυβερνητικών αυθαιρεσιών και υιοθετούν την επιλογή του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25 για την πραγματοποίηση πορείας εν μέσω πανδημίας. Η δε στάση του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει για άλλη μία φορά τον οπορτουνισμό του: δεν συμφωνεί, υποτίθεται, με την πορεία, αλλά συνυπογράφει για την πραγματοποίησή της, συμβάλλοντας στην πόλωση.

Το Κίνημα Αλλαγής δεν παίζει αυτές τις κρίσιμες ώρες με τη φωτιά. Δεν συμμετέχουμε σε μετωπικές κινήσεις. Δεν συναινούμε στην πόλωση. Λέμε ότι η χώρα δεν αντέχει άλλη διχόνοια. Ιδιαίτερα την ώρα που αντιμετωπίζουμε μεγάλους κινδύνους για την υγεία των πολιτών και κινδυνεύουμε με νέα αδιέξοδα στην οικονομία, τα οποία διευρύνουν τις ανισότητες και απειλούν την κοινωνική συνοχή.

ΜΜΕ: Η ενημέρωση δεν είναι show για έναν, αλλά δικαίωμα όλων μας

Σήμερα δώσαμε στη δημοσιότητα στοιχεία από τις εμφανίσεις κομματικών στελεχών ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ – Κινήματος Αλλαγής στις πρωϊνές πολιτικές εκπομπές των καναλιών εθνικής εμβέλειας την περίοδο από 15.10 έως 6.11.2020, πριν δηλαδή το lockdown. Τα στοιχεία αποτυπώνουν αυτό που αισθανόμαστε όλοι: ότι η ενημέρωση έχει μετατραπεί σε show για έναν, ότι η φωνή μας φιμώνεται και η παρουσία μας υποβαθμίζεται διαρκώς:  210 συμμετοχές στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, 90 συμμετοχές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, 19 συμμετοχές στελεχών του Κινήματος Αλλαγής, ακόμη λιγότερες οι συμμετοχές των άλλων κοινοβουλευτικών κομματων.

Όμως το άρθρο 15 του Συντάγματος υποχρεώνει τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς στην αντικειμενικη και επί ίσοις όροις μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων. Με αυτά τα στοιχεία, η συνταγματική υποχρέωση, η δεοντολογία, η ισονομία παραβιάζονται βάναυσα. Οδηγούμαστε σταδιακά στην έκφραση μόνο μιας άποψης, της κυβερνητικής. Με τη συμβολή βέβαια και των γνωστών πακέτων εκατομμυρίων που παρέχονται στα κανάλια, για να “ενημερώνουν”.

Το επιχείρημα κάποιων είναι “μα τώρα έχουμε πανδημία, χάνονται ζωές, δεν θα ασχοληθούμε με την πολιτική”. Η απάντηση είναι ότι βεβαιως και πρέπει να ακουστούν οι ειδικοί επιστήμονες, να ενημερωθεί ο πολίτης. Όχι όμως να μπει lockdown στους δημοκρατικούς θεσμούς. Η λειτουργία της Δημοκρατίας δεν αναστέλλεται. Η Βουλή εξακολουθεί να λειτουργεί. Η δημοκρατια επιβάλλει στην Κυβέρνηση να κυβερνά και στην αντιπολίτευση να ελέγχει. Αυτή  είναι η λαϊκή εντολή. Για να πληροφορούνται οι πολίτες και να κρίνουν. Και να αποφεύγεται η επανάληψη λαθών και παραλείψεων εις βάρος της κοινωνίας. Εκτός αν κάποιοι ονειρεύονται μια συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση.

Όσον μας αφορά δεν θα τους κάνουμε βέβαια την χάρη. Δημιουργική και υπεύθυνη αντιπολίτευση ναι, με προτάσεις ναι, αλλά τα πράγματα  θα λέγονται με το όνομα τους, χωρίς συμβιβασμούς. Όταν επικαλούμαστε τις άλλες χώρες για την πανδημία, ας τις επικαλούμαστε και για τον σεβασμό στην “άλλη άποψη”.  Αυτό οι τηλεοπτικοί σταθμοί οφειλουν να το αναδεικνύουν. Δίνοντας βημα σε όλες τις απόψεις. Δίνοντας την δυνατότητα στους πολίτες να εκφράζονται μέσα από τα κόμματα – θεσμούς της Δημοκρατίας, που επιλέγουν. Να έχουν την δίκη τους φωνή. Χωρις να καταφεύγουν στην εργαλειοποίηση δημοσιογράφων-καλεσμένων  που λειτουργούν ως κομματικοί ινστρούκτορες ή στο κόλπο της εμφάνισης βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος ως “ειδικων”, σε κρίσιμα θέματα (πχ εθνικά). Δεν διεκδικούμε λοιπόν ειδική μεταχείριση, δεν διαπραγματευόμαστε απολύτως τίποτα, δεν διαμαρτυρόμαστε. Όμως δεν δεχόμαστε αποσιώπηση και διαστρέβλωση των θέσεων μας. Απαιτούμε να ακούγεται η φωνή όλων. Είναι δικαίωμά μας, δικαίωμα των πολιτών είτε αρέσει στον κ Μητσοτακη είτε όχι. Γιατί αυτή είναι η Δημοκρατία. Γιατί αυτό επιβάλλει το Σύνταγμα. Και θα επιμείνουμε μέχρι να δικαιωθούμε, να λειτουργήσει πραγματικά η Δημοκρατία στον τόπο.

Δείτε το βίντεο

Ελληνοτουρκικά: Η κυβέρνηση ν’ αλλάξει ρότα και να ζητήσει αποφάσεις για κυρώσεις από τους εταίρους

Για μία ακόμη φορά, η Τουρκία με την παρουσία Ερντογάν στα Βαρώσια και του Oruc Reis έξω από τη Ρόδο, συνεχίζει και κλιμακώνει τις επιθετικές της ενέργειες και επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα, αγνοώντας τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και τις αποφάσεις του ΟΗΕ.  Η κυβέρνηση πρέπει ν’ αλλάξει ρότα. Πρέπει να εγκαταλείψει την υποχωρητικότητα που δίνει πρόφαση στους εταίρους μας ν’ αποφύγουν συγκεκριμένες αποφάσεις για επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου. Να γίνει κατανοητό απ’ όλους, ότι η Ελλάδα θα υπερασπίσει με κάθε μέσο την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Περισσότερα ΕΔΩ

Στελέχωση ΜΕΘ: Να γίνουν τώρα όλες οι απαραίτητες προσλήψεις!

Για άλλη μια φορά, ο συνήθης ύποπτος,  κ. Πολάκης, με την ανοχή και κάλυψη του κ. Τσίπρα, προσέφερε σανίδα σωτηρίας στον κ. Μητσοτάκη. Έδωσε την ευκαιρία στη ΝΔ να συσκοτίζει τις ευθύνες της για την απαράδεκτη καθυστέρηση στη στελέχωση και λειτουργία όλων των ΜΕΘ που δώρισε η Βουλή.

Η αλήθεια, όμως, δεν κρύβεται. Ως το βράδυ του Σαββάτου λειτουργούσαν μόνο 25 από τα 50 κρεβάτια αυτών των ΜΕΘ, με αποσπασμένους από άλλα νοσοκομεία, καθώς οι νέες προσλήψεις προκηρύχθηκαν μόλις στις 5 Νοεμβρίου. Με αποσπάσεις προσωπικού από άλλα δημόσια νοσοκομεία σχεδιάζουν τώρα να λειτουργήσουν και τα υπόλοιπα 25 κρεβάτια. Τα ψέματα και η αναποτελεσματικότητα είναι πια προφανή. Πρέπει να προχωρήσουν τώρα όλες οι απαραίτητες προσλήψεις.

Περισσότερα ΕΔΩ

Ενεργειακή μετάβαση: Φέρνουν lockdown στις ενεργειακές κοινότητες και τους μικρομεσαίους παραγωγούς

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο κ. Χατζηδάκης προχωρούν σε μια δέσμη μέτρων που φέρνει το απόλυτο lockdown στις ενεργειακές κοινότητες και τους μικρομεσαίους παραγωγούς ΑΠΕ. Ναρκοθετεί την προσπάθεια επίτευξης των ενεργειακών και κλιματικών στόχων της χώρας και προωθεί το συγκεντρωτισμό των ΑΠΕ. Το έλλειμμα του Ειδικού Λογαριασμού για τις ΑΠΕ δεν αντιμετωπίζεται ορθολογικά και δίκαια, μολονότι υπήρξε στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης για να στηθεί το δήθεν success story της ΔΕΗ. Τώρα, μαθαίνουμε ότι το έλλειμμα του ΕΛΑΠΕ θα φορτωθεί στις πλάτες των μικρομεσαίων επενδυτών και των απλών καταναλωτών, ενώ οι μεγάλοι παίκτες του κλάδου απαλλάσσονται από την έκτακτη εισφορά.

Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση παραδίδει πλέον οριστικά στα χέρια των λίγων και όχι των πολλών την ενεργειακή μετάβαση και τους στόχους για το 2030 και το 2050 που πρέπει να πετύχει η Ελλάδα. Έστω κι αυτή τη στιγμή, το Κίνημα Αλλαγής καλεί τον αρμόδιο υπουργό να πάρει πίσω τη δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε και να δώσει χώρο και χρόνο για ουσιαστικό διάλογο, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις.

Περισσότερα ΕΔΩ

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.