Σχολές Γονέων ξεκινούν τα Γυμνάσια της Ιεράπετρας

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 17 Φεβρουαρίου 2020 by energinews (admin)

Σε συνεδρίες – συζητήσεις με την βοήθεια ψυχολόγου θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν στο γυμνάσιο. Οι σύλλογοι γονέων των τριών γυμνασίων της πόλης μας διοργανώνουν Σχολές Γονέων σχετικά με σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην εφηβεία.

Οι Σχολές Γονέων απευθύνονται σε όλους τους γονείς των οποίων τα παιδιά βρίσκονται στην εφηβεία και γενικότερα σε όποιον άλλον ενδιαφερόμενο, όπως για παράδειγμα τους εκπαιδευτικούς σε συνεργασία με ψυχολόγο Κατερίνα Ξωμεριτάκη.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 1ου Γυμνασίου Κατερίνα Γεωργία και η γραμματέας Νάντια Μπιμπίκα, βρέθηκαν σήμερα στο Ράδιο Λασίθι και μίλησαν για τη νέα αυτή πρωτοβουλία, τους στόχους της, αλλά και πως οι γονείς θα μπορούν να συμμετάσχουν.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν από το Μάρτιο έως το Μάιο 2020 και θα έχουν τη μορφή εισήγησης από ψυχολόγο και στη συνέχεια συζήτησης επάνω σε θεματικές ενότητες όπως ενδεικτικά οι ακόλουθες:

α) Τα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά της εφηβείας στον ψυχοσυναιοθηματικό τομέα, τον κοινωνικό, τη άιαμόρφωση της προσωπικότητας και οι αναπτυξιακοί στόχοι της εφηβείας
β) Εποικοδομητικές διαπροσωπικές σχέσεις: πως μπορούμε να επικοινωνούε σωστά με τα παιδιά μας Βασικές δεξιότητες και εμπόδια επικοινωνίας
Υ) Προβλήματα των εφήβων στις σύγχρονεt οικογενειακές – κοινωνικέt συνθήκες. Πως μπορούμε ως γονείt να βοηθήσουμε τους εφήβους
δ) Τα ουναισθημαπκά προβλήματα της εφηβείας όπως άγχος, φοβίες κατάθλιψη. Συμπτώματα, αίτια, πρόληψη και τρόποι αντιμετώπισης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για δηλώσουν συμμετοχή με τους Συλλόγους Γονέων των τριών Γυμνασίων της Ιεράπετρας.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.