Σχετική ικανοποίηση στα καταστήματα της Ιεράπετρας από τις γιορτές λίγο πριν την έναρξη των εκπτώσεων


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 9 Ιανουαρίου 2020 by energinews (admin)

Mε σχετική ικανοποίηση ολοκληρώθηκε η εορταστική περίοδος στα εμπορικά καταστήματα της Ιεράπετρας με τους τζίρους που καταγράφηκαν να μην εντυπωσιάζουν αλλά και να μην καταγράφονται ζημιές άξιες λόγου.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας Βαγγέλης Μπινιχάκης, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι ανέφερε πως η κίνηση και οι τζίροι στα μαγαζιά κινήθηκαν περίπου στα περσινά επίπεδα, και παρά την ανησυχία που υπήρξε λόγω της πεσμένης κίνησης λόγω κακοκαιρίας, η περίοδος κλείνει ικανοποιητικά.

Ο κακός καιρός και το κρύο, ήταν παράγοντες που επηρέασαν αρνητικά την κίνηση στα εμπορικά καταστήματα, όπως και η όχι καλή αγροτική χρονιά με τις τιμές στα κηπευτικά χαμηλές και στο ελαιόλαδο ακόμα περισσότερο.

Παρόλα αυτά ο κόσμος της πόλης εμπιστεύτηκε τα τοπικά καταστήματα και ο τελικός απολογισμός είναι παρόμοιος με τον περσινό, ενώ φάνηκε πως στα καταστήματα με παιδικά παιχνίδια και ρούχα υπήρξε μια αισθητή αύξηση σε σχέση με περασμένες χρονιές, ενώ σε άλλους τομείς καταγράφηκαν και μειώσεις.

Θετικό για την περιοχή όπως είπε είναι πως τα τελευταία χρόνια ο κόσμος σταδιακά παραμένει στην πόλη την εορταστική περίοδο, επιλέγοντας έτσι και τα τοπικά καταστήματα για τις αγορές

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης. όπως είπε, παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν λόγω καιρού δεν ήταν λάθος προγραμματισμένες όμως τελικά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως έπρεπε. Πέρα από τις εκδηλώσεις του Δήμου ο Εμπορικός Σύλλογος αναγκάστηκε να ακυρώσει τέσσερις προγραμματισμένες δράσεις λόγω καιρού. Για τα παράπονα που αρκετοί επαγγελματίες έκαναν σχετικά με τον στολισμό της πόλης και την γενικότερη, όχι και τόσο ζεστή, ατμόσφαιρα, όπως είπε είναι σωστά αφού ο στολισμός γενικά δεν ήταν όπως θα έπρεπε, πράγμα που οφείλεται στην αλλαγή της διοίκησης στην ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.

Πλέον από την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις που θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, ενώ αμέσως μετά συνεχίζονται με τις ενδιάμεσες εκπτώσεις δημιουργώντας έτσι περίπου μια δίμηνη περίοδο όπου τα καταστήματα στοχεύουν σε μια καλύτερη κατάσταση.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.