«Σχέδιο προώθησης ελαιολάδου και συγκεκριμένα μέτρα στήριξης ελαιοπαραγωγών».


0
(0)

Με επίκαιρη ερώτηση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά σχέδιο προώθησης ελαιολάδου και συγκεκριμένα μέτρα στήριξης ελαιοπαραγωγών

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Σε αδιέξοδο έχουν περιέλθει οι ελαιοπαραγωγοί, αφού έχουν μείνει αδιάθετες τεράστιες ποσότητες ελαιολάδου, με ορατό τον κίνδυνο ακόμη και της μη διάθεσης τους, ελλείψει ενδιαφέροντος στην εγχώρια ή διεθνή αγορά.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του τοπικού τύπου της Κρήτης, υπολογίζεται ότι ένα ποσοστό που ενδέχεται να αγγίζει και το 50% της φετινής παραγωγής ελαιολάδου έχει μείνει αδιάθετο και ενώ βρισκόμαστε ένα μήνα πριν το «ουσιαστικό» κλείσιμο των αγορών του ελαιολάδου, σχεδόν καμία εμπορική πράξη δεν πραγματοποιείται πουθενά.

Επιπλέον το κλείσιμο της εστίασης, που απορροφούσε σημαντικές ποσότητες ελαιόλαδου δημιουργεί επιπλέον εμπόδια στους παραγωγούς.

Επίσης, είναι γνωστό ότι την περυσινή χρονιά για διάφορους λόγους οι τιμές δεν ήταν ικανοποιητικές ώστε να καλύπτουν τουλάχιστον το κόστος παραγωγής με σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο και δραματική μείωση του εισοδήματος των παραγωγών στις ελαιοκομικές περιοχές όλης της χώρας, όπως η Κρήτη.

Αποτέλεσμα αυτού, ήταν η συσσώρευση αδιάθετων ποσοτήτων που έμειναν τόσο στην κατοχή των παραγωγών όσο και στους μεταποιητές και εμπόρους, δημιουργώντας αρνητικές συνθήκες για το εισόδημα τους καθώς και η συσσώρευση υποχρεώσεων που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν αλλά και γενικότερων προβλημάτων που καθιστούν αδήριτη την ανάγκη λήψης συγκεκριμένων μέτρων στήριξης των ελαιοπαραγωγών για την αποφυγή περαιτέρω δυσμενέστερων εξελίξεων παράλληλα με  ένα οργανωμένο σχέδιο προώθησης του ελαιόλαδου γενικότερα.

Μετά τα παραπάνω ερωτάσθε  κ. Υπουργέ:

-Ποιος ο γενικότερος Κυβερνητικός σχεδιασμός για την προώθηση του ελαιολάδου; Θα προχωρήσετε σε πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης σε οικογένειες με παιδιά (χαμηλών εισοδημάτων) και σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες;

-Τι συγκεκριμένα μέτρα στήριξης προτίθεστε να λάβετε για τους ελαιοπαραγωγούς που είναι σε απόγνωση και σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί για να υλοποιήσετε τη δέσμευση σας για αποζημίωση λόγω πανδημίας σε όλους τους ελαιοπαραγωγούς;».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι το πολιτικό γραφείο του Γραμματέα της Κ.Ο και Βουλευτή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου μεταφέρθηκε σε νέο κτήριο στην Λεωφ. Κνωσσού 91 & Στησιχόρου (περιοχή Μπεντεβή, είσοδος από Στησιχόρου, 1ος όροφος, πάνω από το καφέ «ΓΡΗΓΟΡΗΣ») .

Τα στοιχεία επικοινωνίας παραμένουν τα ίδια και συγκεκριμένα:

✅ Τηλ: 2810-333900, 331333, 390418, 390419,

✅ Φαξ 2810-333901

✅ email: info@kegeroglou.gr, v.kegeroglou@parliament.gr, kegkeroglou@gmail.com

www.kegeroglou.gr

https://www.facebook.com/kegeroglou/

✅ twitter @BKegeroglou

 

Ευχαριστούμε πολύ – Στη διάθεση σας.

Βασίλης Κεγκέρογλου και Συνεργάτες.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *